INFORME DE CCOO 2021: LES AGRESSIONS AL SISTEMA PENITENCIARI CATALÀ

 

FINS I TOT NI LA PANDÈMIA HA POGUT FRENAR L’AUGMENT DE LES AGRESSIONS!!!!

 

 

DESCARREGA L’INFORME DE CCOO SOBRE LES AGRESSIONS AL SISTEMA PENITENCIARI CATALÀ (feu clic)

 

 

Si hi ha un indicador revelador del fracàs de la voluntarista, i al mateix temps que irresponsable, política penitenciària practicada per l’anterior cúpula de la Secretaria de Mesures Penals, Rehabilitació i Atenció a la Víctima (SMPRAV), ha estat l’increment desbocat dels incidents violents en els últims 4 anys, convertint-lo en un dels problemes més greus que sofreix el sistema penitenciari català.

A partir de 2017 les agressions de tota mena, d’interns entre si, d’interns a treballadors i d’autolesions, que s’havien mantingut remarcablement estables entre els anys 2012 i 2016, van créixer any rere any de manera contínua, arribant en 2021 gairebé a duplicar-se respecte a les hagudes en 2017. I en el cas de les autolesions, arribant a triplicar-se.

Les agressions d’interns a treballadors penitenciaris també van créixer imparablement entre 2016 i 2020, data de l’últim registre disponible, arribant a gairebé un 70% d’increment, passant de 313 incidents en 2016 a 527 en 2020.

 Aquest augment de les agressions, afavorit per la falta de mesures reals per a corregir-lo per part de l’anterior cúpula de la secretària de mesures penals, ha originat UNA SITUACIÓ D’AUTÈNTICA EMERGÈNCIA que requereix solucions urgents i decidides que hauran de ser preses de manera immediata per la nova cúpula de la SMPRAV.

 

CONEIX LES DADES, LES CAUSES, LES CONSEQÜÈNCIES I LES SOLUCIONS!

 

Descarrega l’informe de CCOO sobre les agressions al sistema penitenciari català (feu clic)

 

Barcelona, 15 de setembre de 2021

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE L’INFORME DE CCOO SOBRE LES AGRESSIONS AL SISTEMA PENITENCIARI CATALÀ

US CONTINUAREM INFORMANT!