BUFANDA O BUFFF C.P. OBERT LLEIDA

 

BUFANDA O BUFFF!!!!!!! Una altra cacicada més d’aquesta direcció

 

Des de la secció sindical de CCOO del Centre Obert volem manifestar la nostra discrepància total en la nefasta gestió d’aquesta direcció en l’avaluació de la productivitat d’aquest 2022.

Equip de direcció, si volíeu crear malestar i enfrontament entre la plantilla, ja ho heu aconseguit, us felicitem. «Divide y vencerás», aquesta és la premissa constant del Sr. director a l’hora de gestionar una plantilla cada vegada més reduïda; 18 GMOs i 6 CRIMOs, en el millor dels casos, que gràcies a la seva professionalitat i bon tarannà acaben traient la feina de cada dia, sense el suport dels seus caps.

Si considereu que és la manera d’agrair-ho, esteu molt equivocats. A la gent se l’encoratja no se li dona una ganivetada per l’esquena amb traïdoria i nocturnitat (pot ser que us mireu el temari de la GAP 1, el punt de l’empatia no el porteu gaire bé). 

Hi ha 8 treballadors/res d’aquest centre ( tots d’interior, que curiós) que estan afectats en  les avaluacions fetes per part de l’equip directiu amb una puntuació de 16 punts, la qual cosa, els hi ha produït una reducció econòmica que es veurà afectada en la seva nòmina de desembre. 

Però més vergonyós és saber, de boca del mateix director i gerent, que desconeixien la normativa exposada en l’ATRI de l’avaluació dels Caps Superiors del compliment de productivitat, que no sabien que existia ni a on estava publicada. Ja ho saben a la Secretaria que els seus directius són incapaços de perdre 15 minuts en llegir-se el funcionament de l’avaluació dels seus empleats? A nosaltres ens sembla vergonyós, sincerament. 

Sr. Gerent, i vostè també té molta part de culpa, un gerent que no assumeix una de les seves funcions principals, com són la de la gestió del personal; si us plau, agafi el bou per les banyes i no s’amagui sempre darrere del director i del cap de l’oficina de gestió quan hi ha cap problema amb el servei. Sí vostè, el mateix que aquest setembre va rebre el diploma al mèrit penitenciari ( algun dia ens hauran d’explicar què ha fet d’extraordinari per rebre aquesta distinció, que diu poc del tarannà   d’aquesta direcció, que abans de proposar-la pels seus treballadors prefereixen repartir-se-la entre ells, avui el gerent, l’any que ve el director, segurament).

En definitiva, quina enveja tenim els que treballem en aquest centre respecte altres direccions d’altres centres, on a tothom l’han valorat amb 18 o més, o inclús en algun centre que sabent que s’havien equivocat i, que un 16 representava una reducció econòmica, han demanat a la Secretaria corregir el seu error. 

Ahir, dia 16 de novembre va haver comissió de seguiment i CCOO va tractar aquest tema la resposta de l’Administració va ser que les bases eren molt clares i es va donar la informació necessària així com temps suficient per tal que tant empleats com caps sapiguessin què fer. Dit d’una altra manera pel que fa als comandaments del nostre centre s’haguessin tingut que mirar detingudament les bases publicades per conèixer l’abast d’unes decisions com les que van prendre amb 8 treballadors d’interior del nostre centre. Equip directiu amb els diners no se juga i si és el que conscientment heu decidit doncs les conseqüències són molt clares malestar i divisió en la plantilla en un centre on la plantilla actual és de 18 GMOs i 6 CRIMOs quan la plantilla necessària hauria d’ésser de 24 GMOs i 8 CRIMOs, aquest és el reconeixement que vostès feu a una plantilla on cada dia s’esforcen per tal que el nostre centre funcioni correctament. En la comissió de seguiment CCOO, va preguntar quines repercussions dineràries tindrien pels treballadors afectats doncs pels empleats que es van avaluar amb 20 punts i els seus avaluadors amb 16 perdran un 12% del complement. Pels que no es van avaluar i van deixar en mans dels seus directius la valoració amb 16 punts perdran un 20% d’aquest complement.  

És del tot inadmissible que un Director a un representant sindical, CCOO, li digui que vostès volien que es veiés aquesta diferència entre treballadors ja que hi ha segons vostès molts d’ells/elles que venen a “PASSAR EL RATO” sense cap iniciativa. Aleshores als centres com CP Ponent on tots els treballadors cobraran el 100% de la bufanda que passa amb els caps que han pres aquesta decisió? Tots els treballadors tenen iniciativa, tots venen a passar el rato, els hi recordem que la plantilla de Ponent és de uns 500 treballadors mentre que la del nostre centre és d’uns 50 treballadors. 

Potser haurien d’explicar a la seva plantilla en que consisteix tenir iniciativa, recordar-li que tots els perjudicats acompleixen el seu horari, fan la feina correctament i no venen a passar el rato.  

Senyors/res directius del nostre centre què passa en centres on tots els empleats han estat avaluats sense perjudicar als seus treballadors i per tant tenen la puntuació requerida per tal de percebre el 100% d’aquest complement, per part dels seus caps superiors tots tenen iniciativa, tots fan la feina, en fin, nosaltres CCOO, creiem que en aquests centres han tingut en compte els esforços globals de la plantilla perquè les condicions de treball no són les que tots els treballadors desitjaríem i per aquests directius el més important és generar un bon ambient de treball i que el personal al seu càrrec vingui a treballar amb la motivació suficient no amb la desgana que amb aquestes diferències heu marcat en aquests treballadors.

Si aquesta és la manera de voler involucrar en la feina als treballadors, esteu ben equivocats, però com diu el refrany «Quien siembra vientos, recoge tempestades»

CCOO, insta a l’equip directiu del nostre centre a què donat que el dany moral està fet reconsiderin les seves decisions i que facin les gestions necessàries per tal que els companys afectats puguin cobrar el 100% d’aquest complement.

Per la resta dels companys, agrair-vos la vostra feina i demanar-vos que estiguem  més units que mai, que la unió fa la força i que sempre acaben guanyant els valents. 

Lleida, 17 de novembre de 2022

 

Secció Sindical CP Obert de Lleida

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA SOBRE LA «BUFANDA» DE LA SECCIÓ SINDICAL DEL C.P. OBERT DE LLEIDA

US CONTINUAREM INFORMANT!