A LLEIDA, QUÈ VOLEM !!

El sistema penitenciari català ha passat per etapes d’esplendor i decadència. En els últims temps des de la SMPRAV, s’han dedicat a fer una purga soviètica a tots els nivells, a qui considera elements dissonats o crítics amb la gestió del SMPRAV, en lloc de gestionar eficaçment i diligentment les nostres presons.

L’escenari de la COVID-19 ha posat en out a tots els membres de la Secretaria, que només saben què crear metàfores, dramatisme, mitges veritats i relats ficticis per ignorar la penosa realitat dels treballadors i treballadores penitenciaries, en una escenificació kafkiana que pretén reforçar el victimisme dels seus dirigents per manca de recursos i capacitat i que denota la nefasta gestió.

A hores d’ara, tothom tenim clar que podem esperar de la Secretaria i dels seus responsables, ja que ells són els culpables de l’origen de la crisi en el sistema penitenciari català, però tot i això, CCOO en un acte de responsabilitat, que no està renyit amb la crítica més fèrria, exigim:

  • Negociar immediatament l’aplicació del decret 77/2020 de teletreball, ja que ens remet al nostre propi àmbit de negociació perquè sindicats i administració negociem les nostres pròpies condicions de teletreball.
  • Volem mascaretes FFP2 per a tots els professionals del centre i que aquestes siguin reposades en cada torn de treball, ja que això no és un caprici, és una mesura de seguretat per evitar la propagació de la pandèmia en el nostre centre i en la nostra ciutat.
  • Demanem també, que s’anul·li de manera indefinida la limitació de canvis de serveis per als treballadors/es penitenciàries, autèntic absurd en una situació de crisi total, i que flexibilitzi els horaris de manera que per mitjà de fer canvis i l’aplicació de grups separats i sense contacte, el treballador i treballadora que ho desitgi pugui compactar horari i així limitar de manera efectiva la seva mobilitat laboral.
  • Exigim el cobriment de totes les baixes de manera immediata, amb contractacions del personal de la borsa d’ocupació de totes les àrees, ja que s’està elevant el nombre de treballadors que s’estan donant de baixa, ja sigui per contagi en estar amb algú pròxim o per veure’s obligats a confinar-se a compte de les prevencions dictades enfront de l’expansió del coronavirus Covid-19.
  • Volem de manera immediata, la realització urgent i amb caràcter periòdic de proves PCR i serològiques a tots els treballadors i treballadores penitenciàries així com a la resta de la població reclusa.

Tal com hem fet partícip en repetides ocasions CCOO, som un col·lectiu castigat per les retallades tan generals del sector públic com especifiques del nostre àmbit. El nostre centre ha sigut moneda de canvi en les diferents negociacions polítiques, i ara per la COVID-19, i tot i això continuem treballant amb més implicació, més dedicació, més honradesa i exposant-nos nosaltres i les nostres famílies a l’epidèmia que ens assolà.

Per tot això i al marge de les demandes reiterades, que ha realitzat CCOO i que vostès han desatès reiteradament, amb una actitud «cortijera» pròpia d’altres administracions del s. XIX, com són: les que afecten els llocs de treball de la plantilla, les mesures de seguretat, els horaris, la manca de personal, les pèssimes condicions ambientals dels llocs on presten servei els treballadors, la conciliació de la vida familiar, etc. CCOO exigim de forma immediata el compliment al CP. Ponent i al CP Obert de Lleida de totes aquestes mesures que sol·licitem,

Lleida, 12 de novembre de 2020.

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LES SECCIONS SINDICALS DE LA AGRUPACIÓ DE PERSONAL PENITENCIARI DE CCOO A LLEIDA

US CONTINUAREM INFORMANT!!