CCOO SOL·LICITA LA INTERVENCIÓ URGENT DEL DIRECTOR GENERAL EN DEFENSA DEL COL·LECTIU PENITENCIARI

CCOO, com a treballadors penitenciaris que som, compartim amb tots els companys la indignació que les imatges del mal anomenat «documental» titulat «La Xifra Negra» i distribuïdes fins ara ha causat en tot el col·lectiu. Sense perjudici de més accions, inclosa l’exploració de mesures legals contra els autors d’aquest producte, hem contactat amb el Director General sol·licitant la seva intervenció urgent i immediata per mitjà de l’escrit que segueix:

Ha arribat a coneixement del col·lectiu penitenciari l’estrena i difusió d’un presumpte «documental» de 84 minuts titulat «LA XIFRA NEGRA de la violència institucional», produït per Empatik Films i dirigit per Ales Payà. La sinopsi d’aquest «documental», tal com mostra a la seva pàgina web, és la següent:

«Sinopsi: Tortures, maltractaments i altres vulneracions de drets humans se segueixen produint avui en l’Estat espanyol per part de funcionaris públics encarregats de la custòdia de detinguts i penats.

 En quines condicions es tortura a Espanya? Per què costa tant denunciar-ho? Quines conseqüències té per a les víctimes i pels qui vulneren la llei? Víctimes, advocats, jutges, policies, defensors dels drets humans i altres experts analitzen les seves causes i apunten possibles vies de superació d’una xacra que posa en dubte el nostre Estat de dret».

Hem tingut accés al tràiler  i a un making of del suposat «documental» on es visualitzen presumptes reconstruccions fictícies d’accions de tortura i agressió en la seva immensa majoria per part de figurants vestits amb uniformes de funcionaris penitenciaris de la D.G.S.P.

Encara que no hem pogut veure el «documental» en tota la seva extensió, el visualitzat, de suficient duració i que representa el nucli central de què es vol mostrar al públic, apel·la, en defensa d’una idea suposadament noble, als instints més primaris dels espectadors per mitjà de l’ús trampós, desvergonyit i miserable de la mentida més abjecta, la calúmnia més immunda i la visió del món penitenciari més bojament esbiaixada i radicalment falsa que s’hagi pogut veure mai i que recorda als documentals dels anys 30 on dos règims opressors de tristíssima memòria també utilitzaven la mentida al servei de què eren vileses emmascarades de presumptes idees nobles.

El que hem vist, descobreix el presumpte «documental» com el que realment és: un pamflet de ficció producte d’una visió radical i per això necessàriament falsa, realitzat amb l’objecte de danyar als treballadors penitenciaris i amb ells a tot el sistema penal.

Com a Director General de Serveis Penitenciaris, t’hem sentit moltes vegades manifestar que un dels teus objectius més importants era ennoblir, posar en relleu i dignificar el treball tantes vegades abnegat i sempre desconegut que els treballadors penitenciaris duem a terme. És per això que CCOO i en virtut del teu compromís amb els teus treballadors públics públicament reconegut en nombroses ocasions, sol·licitem la immediata actuació de la teva persona i l’ús de tot el poder del departament per netejar el bon nom dels funcionaris davant el que es mostra com una inqualificable agressió al col·lectiu basada en la mentida i la manipulació, i en defensa de la mateixa Direcció General i el Departament de Justícia.

Barcelona a 07 de juny de 2018

 

DESCARREGA LA NOTA EN PDF

LINK AL TRAILER DEL «DOCUMENTAL»

LINK AL MAKING OF DEL «DOCUMENTAL»

US CONTINUAREM INFORMANT!!!