C.P. PONENT: DERT INSOSTENIBLE

 

AUGMENT DE LES AGRESSIONS I DELS INCIDENTS AL CENTRE

 

Durant aquesta setmana, s’han patit diversos incidents al centre, concretament al DERT, provocant nombroses lesions als funcionaris de servei.

Aquest departament és potser, el que més pateix l’obsolescència del nostre centre, ja que tot i les contínues reparacions i pegats que se li han de realitzar contínuament, no es dona l’abast, fent així impossible treballar amb condicions dignes, i més encara, poder garantir unes mínimes condicions de seguretat.

El fet que el departament «caigui a trossos», junt amb la tipologia d’interns que darrerament ens trobem, comporta que sigui vergonyosament fàcil per aquests, destrossar una cel•la, d’un departament suposadament «ESPECIAL», arribant a arrencar tota mena de mobiliari d’aquest, com ara, finestres, radiadors, sanitaris, etc.

Totes aquestes destrosses comporten que a l’hora de fer la intervenció per tal d’extreure, i contenir a l’intern, els funcionaris s’hagin d’enfrontar a què els llencin tota classe d’objectes, que tot i portar els equips d’intervenció, acaben provocant finalment lesions de diversa gravetat.

No creiem que ara com ara, el C.P. Ponent estigui preparat per mantenir en aquestes condicions un departament que suporta el 10% de la població total del centre, gràcies a ser receptors de gran quantitat d’interns procedent de centres més moderns.

Tornem a reclamar i demanem novament una remodelació total i efectiva del centre en general, i que d’un cop, es realitzi algun tipus de planificació envers aquesta tipologia delictiva, en coordinació amb totes i tots els professionals de tots els àmbits que treballen dins d’un centre penitenciari, funcionaris d’Interior, de Tractament i Serveis Mèdics, ja que només aquesta setmana, vuit companys han hagut de ser atesos per diverses lesions, i la situació cada cop és més insostenible.

Transmeten el nostre suport als companys i companyes, esperant la seva recuperació.

Lleida, 4 de desembre de 2022

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DEL C.P. PONENT

US CONTINUAREM INFORMANT!