EL DESPROPÒSIT DEL PROCÉS D’OBERTURA DE LA BORSA D’INTERINS CONTINUA

 

Publicada la llista d’admesos i exclosos del procés d’obertura de la borsa d’interins

 

Després de dies de foscor, silenci i secret per part de l’Administració, avui divendres 3 de juliol de 2020 ha sortit publicat l’acord de l’òrgan de selecció (la composició de la qual es fa pública ara i no quan es va convocar el procés) sobre el pseudoprocés de selecció per a realitzar substitucions de tècnics especialistes.

Com van dir en el seu moment, diuen i ens hem de creure que han triat als 200 més ràpids amb el ratolí de l’ordinador i més capaços de bregar amb navegadors, programes i suposem que jocs informàtics, que segons sembla, són ara els criteris de la SMPRAV per a triar candidats a treballadors penitenciaris. Imaginem que el següent serà demanar cant coral, papiroflèxia o esquí.

L’acord d’avui es pot descarregar en la següent adreça:

 

http://justicia.gencat.cat/web/.content/home/serveis/treballar_depart/temporal_funcionaris/jus223-20/acord-llistaprov-admexcl.pdf

 

Conté els següents punts importants:

 • Indica que presumptament s’han triat als 200 candidats més ràpids a pujar la documentació requerida.
 • Publica la llista provisional dels exclosos i dels admesos fins a completar els 200 candidats requerits.
 • Es fixa un període entre el 3 i el 7 de juliol de 2020, tots dos inclosos, perquè els exclosos presentin al·legacions i els que no tenen la titulació de català requerida puguin presentar la documentació.
 • Convoca la prova de coneixements per al matí del dia 9 de juliol de 2020. Els interessats rebran un correu electrònic amb les instruccions i l’hora per a connectar-se disposant de 60 minuts per a realitzar la prova. CCOO hem demanat que es publiqui a la web de la convocatòria la guia per preparar l’examen
 • Publica la composició de l’òrgan de selecció.

 

CCOO hem estat l’ÚNIC sindicat que ha demanat una vegada i una altra, des de fa més d’un any ja, que s’obrís la borsa d’interins actualment més que esgotada.

 

 Dona fe de l’encert i previsió de CCOO a l’hora de demanar que s’obrís la borsa, el que a causa de la pandèmia, l’Administració s’ha vist obligada a recórrer a mesures extraordinàries per a aconseguir candidats, recuperant suspesos de les proves físiques de convocatòries anteriors del procés de 2017 i als quals quedaven sense convocar en aquesta llista, i ni així va ser encara suficient.

CCOO una vegada i una altra i de manera contínua hem demanat que els problemes de personal, que s’han convertit en una bola immensa gairebé impossible de gestionar, es resolguessin immediatament per mitjà de mesures molt simples però efectives:

 • Convocar oposicions de tècnics Especialistes com més aviat millor, dividides en diverses convocatòries diferents, al llarg de dos o tres anys, que donin més oportunitats als companys interins. Fa anys que CCOO demanem que es doni prioritat a les oposicions però l’Administració, amb l’anuència d’altres sindicats, les ha posat sempre darrere de gairebé tot.
 • Obrir la borsa d’Interins per a comptar amb candidats suficients per a emergències, com finalment ha passat. El toro ha enxampat a l’Administració i en aquestes estem, fent-ho tot tard i malament.
 • Convocar concurs de trasllats de llocs base immediatament, que no es convoca des de 2015, mentre que l’Administració central ho fa anualment amb cinc o sis vegades més treballadors, per a poder regularitzar la situació dels companys que no es troben en la seva plaça o que no volen la que ara tenen, i reduir els pegats caòtics, autèntic pa per a avui i fam per a demà, que suposen les successives convocatòries de comissions de servei.

 

CCOO hem estat l’ÚNIC sindicat que sempre hem reclamat oposicions, trasllats i que s’obri la borsa, i no ara si no DES DE FA ANYS!

 

I encara que sembli sorprenent, els altres sindicats ens han deixat incomprensiblement sempre sols, la qual cosa ha permès a l’Administració ignorar les nostres reclamacions, JA QUE CCOO ÉREM ELS ÚNICS QUE LES FÈIEM.

Ara l’Administració, empesa per unes circumstàncies que els han obligat a prendre les mesures que CCOO sempre hem reclamat, ha convocat un procés però l’ha fet pitjor que mai, amb restriccions absurdes, a correcuita, amb obscurantisme i absència d’informació.

El procés d’inscripció va ser caòtic, amb programes d’ús general que no funcionaven, problemes amb arxius Excel que no es podien pujar amb el mateix nom que li havia posat l’administració, codis de centres inexistents o amagats Déu sap on, etc., convertint la inscripció en una autèntica gimcana .

 1. S’han agafat als 200 més ràpids i capaços en matèria informàtica en comptes de seguir criteris objectius de valoració de capacitats reals en el mitjà penitenciari. El menys important sembla que era mostrar els mèrits i capacitats necessaris per a exercir la difícil labor d’enfrontar-se al caos que aquesta administració ha creat en els centres penitenciaris catalans. Una tómbola o una rifa haurien estat igual d’objectives que el procés triat.
 1. No tenim coneixement de cap dada objectiva, ja que l’Administració les ha convertit en autèntics secrets d’estat o expedients X.
  • No sabem quants candidats es van presentar.
  • No sabem quina ha estat l’hora i minuts exactes de tall per a entrar.
  • Ni hi ha llista pública de candidats amb l’hora exacta d’entrada de la seva sol·licitud i amb els mèrits.
 1. Un òrgan de selecció fantasma els membres de la qual es coneixen avui en comptes de sortir publicada la composició en la convocatòria.
 1. Un llistat de 200 candidats on 90, gairebé la meitat, han de fer la prova de català o mostrar el certificat del seu coneixement.
 1. Un llistat addicional amb una vintena d’exclosos que, si recorren de manera efectiva, podran desplaçaran alguns dels 200 admesos, que deixaran de ser-ho?
 1. Els participants admesos no sols no formaran part ni de la borsa ordinària ni de la de substitucions, sinó que compondran una tercera borsa d’esclavitud i servei, segons l’Administració sense opció a accedir a les altres borses.

 

CCOO ENS OPOSEM FRONTALMENT CREAR UNA NOVA INFRA-SUB-BORSA!

 

A més de ser absurd crear una tercera borsa, CCOO DEFENSEM FERMAMENT QUE TOTS ELS TREBALLADORS INTERINS HAN D’ESTAR TOTS EN LA MATEIXA BORSA, ORDENADA EXCLUSIVAMENT D’ACORD AMB EL TEMPS TREBALLAT.

Ara en canvi hi ha interins, interins de 2a per a substitucions i reforços, i finalment hi haurà serfs de gleva per al que els exigeixi el senyor feudal, que és en el que sembla que es vol convertir l’Administració.

 

El departament ha muntat un procés opac fins al secret, potiner fins a fer passar vergonya, i sense cap garantia, on ES TRITURA ELS CRITERIS D’IGUALTAT, MÈRIT I CAPACITAT necessaris per a accedir a la funció pública, i en el qual no s’ha atès a CAP de les recomanacions realitzades per CCOO

 

Calia obrir la borsa, com hem defensat sempre CCOO. I no ara sino fa més d’un any ja, però AIXÍ NO!

 

 

Barcelona a 03 de juliol de 2020

 

#NOsensemascareta

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE EL PSEUDOPROCÉS D’OBERTURA DE LA BORSA D’INTERINS

US CONTINUAREM INFORMANT!