JU030. EL QUE MALAMENT COMENÇA, MALAMENT ACABA

 

Aquest dimecres, 19 d’octubre de 2022, la Subdirecció General d’RR.HH. i Relacions Laborals va fer públic per sorpresa que s’oferirien 275 places amb caràcter provisional a les persones que han passat el procés de l’oposició de tècnics especialistes JU030 per a ser triades d’acord amb l’ordre de puntuació final obtingut.

Ahir, dijous 20 d’octubre una altra comunicació d’última hora de la mateixa Subdirecció General va comunicar que les places ofertes es reduïen unilateralment i per sorpresa de 275 a 255 sense que se sàpiga per què.

Aquestes places ofertes és un cuinat unilateral i desastrós on per a la nostra sorpresa ni tan sols la secretària de mesures penals ha pres part en la seva selecció, ja que les decisions s’estan prenent directament entre els serveis centrals del departament i Funció Pública.

 

Per què Funció Pública i del Departament estan actuant així, de manera unilateral i al seu aire?

Per què podem definir tot el procés de la JU030 com un desastre sense pal·liatius?

 

Perquè l’administració ha fet TOT malament, i la majoria de les vegades perquè no ha fet el que devia fer!

 

I el pitjor és que CCOO hem avisat una vegada i una altra que passaria!

 

El primer problema és que no hi ha hagut un concurs de trasllats per als funcionaris i funcionàries de carrera previ a la resolució de la JU030.

El segon problema és que Funció Pública va decidir de manera política escometre els processos d’estabilització derivats de la Llei d’estabilització 20/2021 a tota velocitat, obligant a accelerar tots els processos en curs, com el de la JU030, i bloquejant i impedint uns altres, com per exemple els concursos de trasllats de tots els col·lectius, el de tècnics especialistes inclòs.

El camí correcte a seguir era:

  1. Convocar i resoldre el concurs de comandaments intermedis. La seva resolució alliberaria més d’un centenar i mig de places que podien ser ofertes en concurs de trasllats amb la resta de vacants existents.
  1. Convocar i resoldre concurs de trasllats de funcionaris de carrera.
  1. Resoldre el procés de la JU030 i oferir-los en propietat les places deixades lliures després del concurs de trasllats, com ha estat sempre.
  1. Resoldre els processos d’estabilització i oferir-los als companys i companyes estabilitzades les places que quedessin.

Ara ens trobem que el concurs de comandaments s’ha de fer a tota velocitat (abans segons sembla era impossible), i el concurs de trasllats s’ha de realitzar DESPRÉS de l’oposició i els processos d’estabilització, en lloc de convocar-ho i resoldre-ho ABANS, la qual cosa obliga a nyaps com la modificació de bases de la JU030 feta unilateralment per l’administració al mes de juliol, i L’ADJUDICACIÓ DE PLACES PROVISIONALS a la JU030 i a les persones que obtinguin plaça en els processos d’estabilització.

CCOO, 1a Força Sindical de Catalunya, hem estat L’ÚNIC SINDICAT, L’ÚNIC, que fa cinc anys que demanem la convocatòria d’un concurs de trasllats de tècnics especialistes (l’anterior concurs de trasllats es va convocar en 2015 i es va resoldre en 2017) i del concurs de comandaments (l’anterior de nivell CUSI/CAF/EAA és de 2008 i es va resoldre finalment també en 2017). HO HEM DEMANAT EN 2018, 2019, 2020, 2021 I 2022.

CCOO ENS HAN DEIXAT SEMPRE SOLS EN LA NOSTRA INSISTÈNCIA QUE ELS PROCESSOS S’ENCADENESSIN L’UN DESPRÉS DELS ALTRES DE MANERA LÒGICA I RACIONAL, demanant que es convoquessin el concurs de comandaments intermedis i el concurs de trasllats, la qual cosa permetria que la JU030 o qualsevol altra oposició o procés es resolgués de manera definitiva com s’ha fet amb totes les oposicions anteriors.

Però, i és trist dir-ho, CCOO SEMPRE ESTÀVEM EN COMPLETA MINORIA quan demanàvem tots dos concursos perquè altres sindicats, en canvi, romanien callats com a morts (suposem que defensant els interessos de persones en comissions de servei, d’encàrrec de funcions i interins per als quals com més tard es convoqui un concurs de trasllats i de comandaments, millor) i l’administració, ben contenta amb la passivitat i el silenci còmplice d’altres, deia que no tenia recursos per a fer-los.

Si s’hagués convocat i resolt el concurs de trasllats, TAL COM CCOO HEM DEMANAT SEMPRE els funcionaris de carrera estarien ara en les seves noves places, la JU030 podria triar plaça en propietat per rànquing de l’oposició i els companys i companyes estabilitzats escollirien també lloc definitiu quan acabessin els seus processos d’estabilització.

A partir d’aquí, i especialment des que va entrar en vigor la llei 20/2021 d’estabilització, tot el que hi ha hagut, hi ha i hi haurà són pegats, pegats i més pegats. I això de les places cuinades entre Funció Pública i el departament són un altre pegat més.

 

ÉS L’ADMINISTRACIÓ QUE TENIM I DELS DESPROPÒSITS DE LA QUAL NO ENS FEM RESPONSABLES.

 

CCOO hem contactat amb l’administració demanant  que en les seves decisions tingui en consideració les situacions personals de les persones afectades.

 CCOO fa anys que avisem que les coses s’han de fer bé, encadenant els processos de manera correcta i natural, o tothom sortim perjudicats. Com diu el savi refrany «el que malament comença, malament acaba».

Barcelona, 21 d’octubre de 2022

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE EL DESASTRÓS PROCÉS DE LA JU030

US CONTINUAREM INFORMANT!