NOTA DE PRENSA 09/11/2021: CONTAGI MASSIU AL CP BRIANS 2, CONFINAMENT I AÏLLAMENT DEL MAJOR CENTRE PENITENCIARI DE CATALUNYA

 

Nota de prensa de CCOO, 1a Força Sindical de Catalunya, sobre la situació al C.P. Brians 2:

 

CONTAGI MASSIU AL CP BRIANS 2, CONFINAMENT I AÏLLAMENT DEL MAJOR CENTRE PENITENCIARI DE CATALUNYA.

 

Brians 2, el centre penitenciari més gran de Catalunya, es troba en confinament i aïllament amb un total de 96 interns i 7 treballadors positius, amb tres mòduls aïllats i cinc confinats.

Des que dimecres passat 27 d’octubre , CCOO vam tenir notícia del primer cas d’intern positiu per COVID en el centre penitenciari Brians 2, vam contactar amb els màxims responsables de la Secretaria de Mesures Penals, Rehabilitació i Atenció a la Víctima (SMPRAV) urgint la presa de decisions immediates en matèria preventiva per a protegir els interns i al personal treballador del centre.

Per desgràcia, les decisions preses per l’administració, a més d’insuficients han estat ineficaces i, sobretot, lentes encara que no per part de la direcció del centre, que va sol·licitar reforços de personal i extremar mesures.

Lluny de reaccionar de manera adequada, el passat dia 31 d’octubre, l’administració va cessar a ni més ni menys que 100 treballadors i treballadores interines. En Brians 2 en concret, en van cessar 5, enviant-se posteriorment 4 de reforç, amb la qual cosa la plantilla del centre, que amb més de 80 treballadors i treballadores de baixa abans del brot, ja es trobava seriosament disminuïda, està havent de fer front a una situació crítica amb menys recursos humans que els que disposava abans del brot, ja que ja han estat detectats 7 positius entre els treballadors/as.

CCOO vam sol·licitar, en iniciar-se el brot que s’extremessin les mesures, procedint-se a realitzar tests a tots els interns i al personal treballador, suspendre les comunicacions del centre, reduir els moviments d’interns i minimitzar la presència de treballadors i treballadores en els espais comuns, tal com ja s’havia fet en períodes anteriors de la pandèmia. Tanmateix, vam recordar l’obligatorietat de dotar al personal i als interns dels elements de protecció adequats.

L’Administració va tirar pel dret i només va realitzar proves al contactes propers dels primers positius, desoint les nostres reclamacions i ignorant que el centre penitenciari és una unitat, on les mateixes sinergies fan que en un moment o altre tothom prengui contacte. El resultat a 8 de novembre són uns 96 interns i 7 treballadors positius, amb tres mòduls aïllats i cinc confinats.

L’Administració penitenciària, finalment, ha comunicat que realitzaran les proves de detecció a tots els interns del centre i a tot el personal, quan la situació s’ha desbocat i el brot afecta pràcticament a la totalitat del centre.

Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya

Barcelona, 9 de novembre de 2021

 

DESCARREGA LA NOTA DE PRENSA DE CCOO SOBRE LA SITUACIÓ AL C.P. BRIANS 2

US CONTINUAREM INFORMANT!