PER LA SEGURETAT DE TOTS: DEMANEM CONTINUÏTAT EN LA PREVENCIÓ DAVANT LA COVID-19

 

Nosaltres, treballadors/es del Centre Penitenciari de Brians 1, com a centre de referència a Catalunya per a interns preventius, volem posar de manifest, l’especial gravetat i la doble amenaça que suposa el pas a la presumpta nova normalitat. Concepte de normalitat predicat per l’Administració i que a nosaltres ens porta a sol·licitar el nivell més elevat d’alerta i de possibles alarmes  per continuar fent front a la  COVID-19.

Després de molt lluitar, CCOO hem aconseguit:

  • Resolució favorable del TSJC respecte als equipaments de protecció i la realització de proves diagnòstiques per als funcionaris de presons de Catalunya i neteja d’espais, juntament.
  • Resolució d’Inspecció de Treball que elevava i obligava a l’Administració a modificar els protocols de protecció als treballadors/es penitenciaries.

CCOO considerem que ha arribat el moment de fer un pas endavant i confirmar la realització de proves PCR a tots els interns que arribin al centre com a nou ingrés.

 

CCOO HEM RECLAMAT A L’ADMINISTRACIÓ LA REALITZACIÓ DE PROVES PCR PER TOTS ELS INTERNS QUE ARRIBIN A QUALSEVOL CENTRE PENITENCIARI, I DISPONIBILITAT PERMANENT PER LA REALITZACIÓ DE PROVES AL PERSONAL PENITENCIARI

 

Hem de tenir en compte que, gràcies a la responsabilitat i professionalitat de tots els company/es i les mesures de protecció adoptades, les proves PCR realitzades als interns del centre han resultat en la seva gran majoria negatives, i s’han pogut contenir els resultats positius.

Doncs bé, tot això, tot aquest esforç que hem realitzat i realitzem diàriament, se’ns escaparà de les mans per complet quan comencin a arribar interns sense que passin cap mena de quarantena.

Els jutjats, amb data 04 de juny s’han reactivat, i s’espera que facin torns extres a causa del volum de feina que tenen acumulada. Això generarà sens dubte una reacció en cadena i implicant un alt volum de feina de nous ingressos al nostre centre que difícilment serà assumible sense una bona planificació.

 

EL RISC DE CONTAGI AUGMENTA AMB EL NOMBRE DE MOVIMENTS I AMB L’EXPOSICIÓ A FACTORS DE CONTAGI SENSE MESURES ADEQUADES, RISC ESPECIALMENT GREU AL CP BRIANS 1!

 

Evidentment, no tots vindran infectats però no tots vindran sense la infecció. La quarantena que actualment s’aplica als nous ingressos, quan es passi de fase i això s’espera que serà ben aviat, s’esvairà, perquè des de les altes esferes diran que ja no és necessari i que lògicament per l’alt volum d’ingressos que s’esperen, ho faran inviable per manca d’espai i recursos.

CCOO manifestem el nostre compromís perquè això no passi.

Així doncs, ÉS DEL TOT NECESSARI, que:

  • Es facin proves PCR o les que corresponguin de detecció als interns nouvinguts. Considerant-se amb caràcter obligatori, com la prova més àgil i fiable, dins del possible.
  • Aquesta prova es realitzi com a tot tardar dins de les primeres 24 hores juntament amb la preceptiva visita mèdica que se’ls realitza a la seva arribada.

No cal ser expert per entendre que la COVID-19 no ha marxat, és més, sembla tenir intencions de romandre entre nosaltres una llarga temporada. Per això, demanem que no decaiguin cap de les mesures de prevenció i elements de protecció a la Direcció i  prudència als treballadors/es.

Tots els treballadors/es i la direcció del centre, sembla que hem posat i posem de la nostra part per evitar-ho, però no aconseguirem res si des de les altes esferes no prenen ells la decisió “d’ajudar-nos”.

Ajudar-nos  a continuar prevenint, o pel contrari una vegada el virus hagi entrat aquí, dins dels mòduls, pot fer-ho amb força degut al delicat estat de salut de la població reclusa, i llavors serà imparable i al mateix temps pot deixar molt minvada la presència efectiva de funcionaris al centre.

És per tot això que CCOO instem a què el Departament defensi davant Salut la demanda urgent de proves PCR als nous ingressos i si s’escau, també als ingressos procedents de judicis amb força presència de gent i possible risc de contagi.

També voldríem incidir en la necessitat de realitzar proves periòdiques de PCR a la plantilla del centre i que aquestes poguessin ser més flexibles en horaris i llocs de realització.

Des de la secció de CCOO Brians 1 reiterem el nostre compromís en la defensa dels drets de tots, i hem de lluitar perquè la gent que hi treballem podem tornar a casa sans i estalvis, abraçar la nostra família i poder-ho fer sense por.

Sant Esteve de Sesrovires a 08 de juny de 2020

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DEL C.P. BRIANS 1

US CONTINUAREM INFORMANT!