C.P. LLEDONERS – REUNIÓ AMB LA DIRECCIÓ 13 DE DESEMBRE DE 2017

Hi assisteixen el Sub. d’Interior, el Gerent, la Cap de l’Oficina de Recursos Humans i les forces sindicals CCOO, CATAC, UGT, CSIF. La directora s’excusa per indisposició.

PREVISIÓ D’ACTUACIONS EN INFRAESTRUCTURES I INSTAL·LACIONS

La direcció ens informa que l’actuació a la rampa del pàrquing ja està en marxa.

Atenent una de les peticions històriques de CCOO la direcció instal·larà a la sala de funcionaris una pica la qual dotaran amb productes de neteja. Resta pendent l’aprovació de l’obra per part de la Direcció General.

Actuacions dintre el pla de xoc dels equipaments penitenciaris:

  • La direcció finalment ha decidit equipar 4 locutoris de comunicacions amb panys.
  • Ampliació de 2 monitors a la cabina del DERT (els quals es podran partir) i valoraran la opció de poder partir el monitor en els accessos A2F i B.
  • La direcció troba inviable la nostra petició d instal·lació d’un tancat que impossibiliti la visió dels vehicles aparcats fora davant de l’A2F davant de cafeteria.
  • La modificacions de les rescloses del DERT i Subministres.
  • La instal·lació de boques de rec a cada pati dels mòduls.
  • Habilitar de nou la cel.la cremada al DERT.

La direcció estudiarà el cost que podria suposar la instal·lació d’un ull de bou a la P19 (porta d’accés als vestuaris).

CCOO com ja vam fer en la passada reunió amb direcció hem proposat actuacions per incloure dintre el pla de xoc dels equipaments penitenciaris, insistint en la problemàtica de la climatització
al centre on quasi bé tots els equips estan clarament infradimensionats.

La direcció sol·licitarà un estudi de les necessitats de climatització del centre i junt amb l’enginyera proposaran incloure aquestes millores de capacitat de refrigerament dels actuals equips.

CCOO ha demanat que es doti, igual com estan en altres espais de treball, de cortines a les cabines del mòduls i als accessos, per tal d’evitar la insolació directa i els enlluernaments. La direcció inclourà aquesta actuació dins el pla de xoc.

També demanem que totes aquestes actuacions es difonguin a la plantilla mitjançant el canal infolledoners.

PROPOSTA DE GESTIÓ DEL PERSONAL D’INTERIOR RESPECTE EL SISTEMA DE LLIURANCES

Agafant el compromís que la direcció va adquirir amb CCOO ens presenten la nova regulació del sistema de lliurances dels col·lectius GAMP i GAMV.

Ens informen que a partir del pròxim 1 de febrer els dos col·lectius es desvinculen en la gestió de la simultaneïtat en la lliurança, aconseguint una reivindicació que CCOO en solitari porta reclamant des de la seva implementació per l’anterior direcció on la gestió de les retallades de drets i denegació de permisos van ser el reflex d’una gestió pèssima d’un centre penitenciari.

El col·lectiu GAMV lliurarà com ho ha fet sempre aplicant els mateixos criteris de lliurances.

El col·lectiu GAMP es gestionarà per destinacions incloent el CAF que serà l’encarregat de la gestió i coordinació de cada unitat.

Amb la següent distribució :

Matins Tarda Cap de Setmana
OGI 3 + CAF 3 + CAF
Tallers 3 + CUSI 3 + CAF
Serveis Exteriors 4 + CAF 4 + CAF 8 + CUSI
Subministres 3 + CAF 3 + CAF
Àrea Educativa + Poliesportiu 2 + CAF (nova creació)

 

Durant el gener es convocarà el concurs horari del centre que es resoldrà coincidint amb la desvinculació dels GAMP i GAMV el proper 1 de febrer.

CCOO també presenta una proposta en el sistema de lliurança del col·lectiu de caps d’unitat. Gestió per departament vers la gestió actual per àrees. La direcció reconeix que la nostra proposta és més organitzativa però primen el nombre màxim de lliurances i no patiran cap variació.

L’única àrea que patirà una modificació serà la del Dert – Infermeria, que perdran els dos CAF i s’incorporaran els caps d’unitat dels mòduls 1 i 2.

SITUACIÓ DELS PROCESSOS DE SELECCIÓ DE PERSONAL PENDENTS

CC.OO hem demanat la situació actual de la plantilla així com les places vacants pendent de cobrir. El resultat es el següent:

2 places de cap d’unitat ja seleccionades i pendent d’incorporació
1 plaça de cap d’unitat publicada i pendent de seleccionar
1 plaça de cap d’unitat pendent de publicació per substitució d’una baixa de llarga durada
1 plaça de cap de serveis ja seleccionada i pendent d’incorporació
2 places de cap de programes oferta en varies ocasions però no coberta
1 plaça de cap de treballadors socials oferta en varies ocasions però no coberta
2 places d’educadors pendents d’incorporar
1 plaça de monitor ocupacional pendent d’incorporar
1 plaça de monitor de cap de setmana reiteradament demanada per la direcció però no oferta mai per la DG.

Es demanaran els següents reforços del nou procés selectiu per ocupar llocs de reforç per excés o acumulació de tasques 7 GSI i 3 GAMV i que s’aniran incorporant a partir del 21 de desembre.

REPERCUSSIONS DE LA NOVA CIRCULAR 2/2017 DE REGIM TANCAT

CCOO demanem a la direcció quin es el seu plantejament i com ha planificat la implementació de la nova circular de regim tancat 2/2017.

La direcció ens informa que no està previst l’augment del nombre d’interns en primer grau, que atenent la implementació de noves intervencions i activitats en la mesura que sigui possible s’intentarà reforçar el departament.

També ens informen del canvi de l’equip de tractament del Dert i l’augment de la seva dotació, amb aquest canvis es passarà a tenir un educador a jornada complerta i de dos psicòlegs a mitja jornada compartit amb el mòdul així com un nou treballador social.

VALORACIÓ DELS CRITERIS D’ELEVACIÓ DE DENÚNCIES PER INCIDENTS REGIMENTALS

Com us vam avançar en la prèvia a la reunió amb direcció estem patint un augment constant de les agressions contra els professionals penitenciaris. L’any 2016 es va tancar amb un total de 377 agressions a funcionaris, el que portem d’any fins el 30 de setembre ja portem 340 funcionaris agredits. A més a més, els professionals penitenciaris patim un gran nombre d’amenaces molt greus que queden impunes i no queden registrades.

Creiem doncs que com hem manifestat en cada reunió del grup de treball del protocol d’agressions, el nostre col·lectiu ens sentim desprotegits per part de l’Administració i instem a la direcció del centre que sempre que es produeixi un incident amb amenaces molt greus contra els professionals penitenciaris es tramiti d’ofici la denúncia.

Esperem trobar-nos a la resta de sindicats presents en el grup de treball a instar d’una vegada per totes a considerar-nos agent de l’autoritat i que cap agressió quedi impugna.

La direcció atenent a la nostra petició farà un seguiment i control d’aquests incidents regimentals on en nombroses ocasions patim amenaces molt greus.

TEMES VARIS

CATAC

Demana poder allargar el tancament de la cafeteria els caps de setmana fins les 18 h així com la possibilitat de disposar de cuinera com es disposa entre setmana.

També sol·licita la possibilitat de repartiment de les tardes dels educadors, la direcció deriva al tema a la propera reunió amb el col·lectiu.

UGT

Proposa poder disposar de megafonia exterior al carrer major per comunicar carrer major obert/tancat

Proposa poder disposar de carregadors de walkis per les oficines de funcionaris del departament, com ja va informar la direcció del centre en l’anterior reunió amb direcció en el contracte de
manteniment signat per tots els centres sols es disposa de carregador múltiples per la cabina de mòduls no individuals pels despatxos de funcionaris, tot i així repartirà altre cop bateries addicionals per tal de garantir la durada de tot el servei.

Salutacions i Bones Festes.

Sant Joan de Vilatorrada, 20 de desembre de 2017

US CONTINUAREM INFORMANT!

DESCARREGEU LA NOTA EN PDF

 

CCOO C.P. Lledoners continua treballant perquè el nostre centre de treball sigui cada dia una mica millor. Esperem les vostres propostes i iniciatives, directament al grup de la secció o al correu:

cplledoners@ccoo.cat