CCOO ACONSEGUIM QUE AQUEST MES DE NOVEMBRE ENS PAGUIN EL 100% DE LA PAGA EXTRA DEL 2014

 

MESA GENERAL 18.10.2021

 

CCOO, 1A FORÇA SINDICAL DE CATALUNYA,  ACONSEGUIM QUE AQUEST MES DE NOVEMBRE ENS PAGUIN EL 100% DE LA PAGA EXTRA DEL 2014

 

Recordem que aquest retorn no és cap mesura de gràcia del Govern, sinó fruit del sindicalisme de lluita i amb capacitat de negociació de CCOO. No vam deixar de protestar contra totes les retallades entre el 2010 i el 2014 ni tampoc durant la recuperació de l’economia. Així, el 2018 quan la millora de  la situació econòmica era patent i el Govern continuava mirant cap a un altre costat, CCOO vam pressionar amb dues ocupacions del departament dirigit per Josep Puigneró durant el mes de novembre. Van ser accions en solitari del nostre sindicat, que vam reforçar amb una concentració al Parlament i la convocatòria d’una vaga de 24 hores a tota la Generalitat per al 12 de desembre, conjuntament amb la UGT. Aquesta pressió va donar els seus fruits i vam  aconseguir un acord abans de la vaga que ens va permetre desconvocar-la.

Així, sense necessitat de perdre el salari de la vaga, les treballadores i treballadors de la Generalitat  vam aconseguir recuperar les dues pagues robades. La del 2013 la vam recuperar en dos terminis: una part el 2019 i l’altra, el 2020. Pel que fa a la del 2014, aquest any se n’havia de recuperar el 55%, però, tal com constava en el punt tercer del Pacte de desconvocatòria de la vagaes podia  negociar la recuperació total aquest 2021.

En cada reunió de la Mesa General, CCOO hem exigit que el pagament íntegre es fes durant l’any. La darrera vegada que ho vam demanar va ser a la Mesa de l’1 de juliol del 2021. En la mateixa reunió, l’Administració ens va manifestar la impossibilitat de complir una part d’aquell mateix acord sindical, com és el 50 % del complement de productivitat (uns 11 milions d’euros actualment) pel fet de no haver actualitzat els criteris d’avaluació de l’acompliment.

Davant la nostra exigència del compliment de l’acord, es va constituir un grup de treball en què hem constatat la impossibilitat d’arribar a un nou acord abans de finals d’any. CCOO hem demanat el cobrament en la mateixa forma que fins al 2011, però, avui, l’Administració ens ha plantejat treballar per acordar la forma de repartiment del complement de productivitat per al 2022 a canvi de retornar la totalitat de la paga del 2014 aquest mes de novembre.

CCOO hem acceptat aquesta modificació de l’acord del 2018, ja que implica una millora per al conjunt dels empleats i empleades de la Generalitat, del seu sector públic i de les empreses concertades, i comporta recuperar uns 240 milions d’euros ja per a aquest any.

Immediatament, CCOO començarem a treballar per a negociar els criteris a aplicar per al retorn del complement de productivitat, en la seva totalitat i sense pèrdua de la massa salarial d’enguany per al 2022.Celebrem, doncs, la recuperació d’aquests diners, que eren nostres, i recordem que els hem aconseguit amb la mobilització, l’organització, la negociació i l’acordCCOO exercim el conflicte social de manera responsable i realista, eficient i persistent

Barcelona, 18 d’octubre de 2021

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA DE CCOO SOBRE LA RECUPERACIÓ AL NOVEMBRE DEL 100% DE LA PAGA ARRABASSADA El 2014

US CONTINUAREM INFORMANT!