CCOO DEFENSEM EN EL PARLAMENT AL COL.LECTIU PENITENCIARI

CCOO ens reunim amb els grups polítics del parlament AMB L’OBJECTIU DEFINIT  I CLAR D’INFLUIR EN ELS NOSTRES REPRESENTANTS en benefici dels interessos dels treballadors i treballadores penitenciàries.

D’esquerra a dreta i de dalt a baix, amb Lucas Silvano (En Comú Podem), Juan Carles Garcia (Junts x Catalunya), Ana Balsera (Esquerra Republicana de Catalunya), Carlos Carrizosa (Ciutadans) i Salvador Illa i Rubén Viñuales (Socialistes i Units per Avançar)

 

 CCOO, hem intentat en tot moments fer-los arribar una idea de la nostra realitat quotidiana, i durant les entrevistes els hem lliurat als diputats i diputades com a documentació addicional l’informe de CCOO sobre la situació del sistema penitenciari català, on al llarg de 32 pàgines fem un diagnòstic precís i extens de la situació (feu clic) així com de les solucions que proposem per als problemes més apressants, i finalment els hem lliurat també l’informe de CCOO de 18 pàgines sobre les agressions en el sistema penitenciari català en 2021 (feu clic).

Especialment, hem posat especial recalcament a reforçar els següents punts:

  1. Defensa tancada de la jubilació anticipada per al col·lectiu penitenciari, donant-los trasllat als nostres representants per mitjà de xifres i dades contundents de la situació d’envelliment de la plantilla, i també els hem mostrat l’informe del Grup de Treball sobre jubilació anticipada. El nostre objectiu ha sigut doble:
    • Aconseguir que s’acceleri el més possible els tràmits preceptius (memòries econòmica i justificativa i tramitació a Presidència), que permetin la ràpida aprovació per part del Consell Executiu i la seva publicació en el DOGC de l’acord de jubilació anticipada signat per CCOO, els altres sindicats representatius i el departament de Justícia.
    • Aconseguir el seu suport en l’àmbit polític en el Parlament així com en el congrés dels diputats i el Senat que permeti impulsar i facilitar la necessària negociació amb el govern central. Diversos grups polítics s’han compromès a això.
  1. Suport a l’aprovació de la condició d’agent d’autoritat dels treballadors i treballadores penitenciàries, ja sigui mitjançant la modificació de la Llei de Cossos i Forces de seguretat de l’Estat, ja sigui per la modificació de l’article 80 de la LOGP, que actualment està en tramitació com una disposició addicional a la modificació de la llei mordassa.
  1. Necessària modificació de la circular 2/2021 i del protocol d’aplicació de mètodes de contenció. CCOO hem defensat davant els nostres representants polítics la necessitat de canviar un protocol pèssimament redactat i pitjor formulat, al mateix temps que hem treballat per neutralitzar l’efecte propagandístic de coneguts grups de pressió, que utilitzen tots els mitjans al seu abast per a crear una realitat penitenciària falsa i a la mesura dels seus interessos.
  1. Ampliació de plantilla en almenys 1000 treballadors/as per mitjà de l’aprovació d’ofertes públiques anuals. CCOO els hem donat trasllat de la insuficiència en matèria de personal, agreujada pels efectes de la pandèmia.
  1. Suport decidit al departament de Justícia en matèria pressupostària, ja que malgrat presta uns serveis públics insubstituïbles, és un dels pitjor finançats de la Generalitat. Aquesta falta de finançament es tradueix en insuficiència de plantilles, falta crònica de mitjans materials, i degradació accelerada de les infraestructures i material. 
  1. Millora de la situació de les dones internes en l’àmbit penitenciari. Avui dia és l’únic col·lectiu penitenciari que manca per complet d’infraestructures adequades enfocades a les seves necessitats específiques.

CCOO CONTINUAREM DONANT A CONÈIXER LA REALITAT PENITENCIÀRIA CATALANA ALS REPRESENTANTS POLÍTICS DEL PARLAMENT, I TRACTANT D’INFLUIR DE MANERA DECISIVA EN FAVOR DE TOTS.

 

Barcelona, 26 de gener de 2022

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE L’ACCIÓ DE CCOO DEFENSANT ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES PENITENCIARIES EN EL PARLAMENT DE CATALUNYA

US CONTINUAREM INFORMANT!