CCOO SIGNA LA PRÒRROGA DEL PRP PER A 2019

 

Avui, 7 de juny de 2019, s’ha signat la pròrroga del PRP per a 2019 en reunió extraordinària del Grup de Treball, a la qual han assistit la Subdirectora General de RR.HH. del Departament de Justícia, la Cap de RR.HH. de la Secretària de Mesures Penals i la Responsable de l’Àrea de Relacions Laborals de la Direcció de Serveis.

CCOO hem obert la reunió sol·licitant com a qüestió prèvia a qualsevol discussió, que les quantitats associades al PRP s’actualitzessin d’acord a l’augment retributiu per a aquest any 2019, és a dir, el 2,25% des de gener més el 0,25% d’increment addicional des de l’1 de juliol, per compliment del creixement del PIB del 2,5% o superior, tal com es va acordar en el seu moment per CCOO i l’Administració central.

CCOO també hem demanat que es pagui d’ofici a tots els companys i companyes que aquests mesos han deixat el sistema per jubilació, incapacitat o una altra causa.

El PRP es pagarà amb efecte retroactiu a 1 de gener i amb les quantitats actualitzades, és a dir amb la pujada salarial del 2,25% per a 2019 aplicada (quedant en 374,54 € per trimestre per a 2019) a la qual posteriorment s’aplicarà el 0,25% addicional quan el govern central l’aprovi i es acordi de manera subsegüent a Catalunya.

L’Administració preveu pagar al juliol el PRP que s’havia d’haver pagat al maig (generat al 1r trimestre de l’any) i a partir d’aquí, en les dates ordinàries: el 2n trimestre a l’agost, el 3r trimestre al novembre i el 4t trimestre al febrer.

L’Administració també ha acceptat pagar d’ofici, sense necessitat de petició expressa per part seva, als companys i companyes que han deixat el sistema durant aquests mesos.

CCOO no considerem aquesta signatura el final de res sinó l’inici d’un procés de reivindicació creixent que es desenvoluparà en els pròxims mesos en resposta a la situació de degradació i abandó en el qual es troba el sistema penitenciari català, i la situació de greuge i d’atac a les condicions laborals de totes les treballadores i treballadors penitenciaris.

Barcelona a 7 de juny de 2019.

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE LA SIGNATURA DE LA PRÒRROGA DEL PRP PER A 2019

US CONTINUAREM INFORMANT!!