INCIDENTS GREUS MÒDUL 5 LLEDONERS

 

Aquest passat dijous 21 de gener al migdia vam tornar a patir, per desgràcia, una nova agressió  d’un intern amb un llarg historial d’agressions a funcionaris en diversos centres penitenciaris catalans, la qual ha provocat que 4 companys n’hagin sortit lesionats.

Des de CCOO volem felicitar a tots els companys que gràcies a la seva professionalitat van poder gestionar els greus incidents produïts al mòdul 5 i reconduir la situació.

Un cop més, CCOO volem recordar la tendència a l’alça dels incidents que estem patint al centre i exigim al Departament voluntat política, voluntat que fins ara no ha tingut bloquejant el grup de treball d’agressions, no considerar-nos agent de l’autoritat perquè cap agressió quedi impune i sols agreujant la nostra precarietat laboral.

Les xifres evidencien un creixement continu a l’alça dels incidents violents, de manera que per exemple els incidents més greus, amb baixes mèdiques de companys, s’han duplicat en aquests tres anys.

Com a professionals en serveis penitenciaris estem veient com l’administració darrerament està aplicant en els centres penitenciaris catalans un canvi en la gestió de la seguretat d’aquests, la qual creiem i observem, amb xifres, que repercuteix en la nostra seguretat a tots els nivells, personal d’interior, tractament i interns.

D’altra banda, des de CCOO exigim a la direcció del centre més fermesa en aquestes situacions, les quals últimament es van repetint massa sovint.

 

Donem tot el nostre suport als companys agredits i esperem la seva ràpida recuperació.

 

Sant Joan de Vilatorrada a 22 de gener de 2021

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DEL C.P. LLEDONERS 

US CONTINUAREM INFORMANT