PER QUÈ VOTAR CCOO: LLUITA, FERMESA, HONESTEDAT, IL·LUSIÓ i EXPERIÈNCIA

Totes les persones s’assemblen per les seves paraules; solament les obres evidencien que no són iguals.

(Molière)

Si alguna cosa defineix a l’Agrupació de Personal Penitenciari de CCOO és que som per sobre de tot PERSONES, treballadors penitenciaris, homes i dones, personal d’interior, de tractament i d’oficines, joves i majors, amb les portes obertes a tothom, integrat per una majoria de membres nous, responsables i amb la il·lusió més gran. Persones motivades, que des de la humilitat  treballem en els centres com un més i també fora d’ells donant la cara amb il·lusió, compromesos i creient de debò en la nostra funció de defensa dels drets d’una comunitat de treballadors penitenciaris de la qual formem part i amb la qual estem fermament compromesos.

Malgrat el que s’imaginen algunes persones, no hi ha estructures opaques per damunt nostre que ens aixafin i mediatitzin, ni rebem ordres d’una presumpta superioritat cega a les nostres necessitats com a col·lectiu sinó que actuem amb completa llibertat en la cerca del que creiem millor, ens traslladeu i ratifiqueu tots els companys.

Si hi ha un eix rector de tots els que estem en l’agrupació és l’honestedat a tota prova. No som polítics i per això fugim del populisme i la «posveritat», l’enfermetat que sembla afligir actualment a tota acció de tipus públic.

Els companys que ens coneixen personalment saben que donem la cara, que actuem sempre amb honradesa, fugint d’ocultar o maquillar la veritat, per incomoda que sigui i tingui les conseqüències que tingui la seva difusió, perquè creiem profundament que la veritat i la informació, encara que sigui incòmoda, és infinitament més poderosa que la mentida, la manipulació i l’ocultació. Sabem que com diu el refrany la mentida té les potes curtes i gens positiu pot aconseguir-se amb ella.

L’acció sindical NO és un xou business on brilla més el que més grossa la diu i on tot val per a cridar l’atenció, sinó un treball callat en el marc d’una carrera de fons, llarga, pesada i dura, enfrontada a una administració sorda i despietada, amb un objectiu clar de millora de les condicions de treball de tots.

La persona es descobreix quan es mesura amb un obstacle.
(Antoine de Saint-Éxupery)

CCOO en aquests quatre anys hem aconseguit revertir alguna de les retallades. Els més importants juntament amb multitud de serveis de suport als treballadors són:

 • Recuperar íntegrament la paga de 2012.
 • Iniciar la recuperació de la paga de 2013 i compromís de pagament de la de 2014 amb calendarització de les devolucions en quatre anys. Per a un sou mitjà de 2000€, serien 800€ nets en 2019, 1200€ en 2020, 1100€ en 2021 i 900€ en 2022.
 • Recuperació de la paga de productivitat (uns 400€ bruts de mitjana) en 2021 i per complert al 2022.
 • Pujada de sou del 1,95% (uns 39€ mensuals per a un sou de 2000€) en 2018, del 2,25% en 2019 (uns 45€ mensuals mancant la pujada a meitat d’any en funció del PIB i la distribució d’un 0,25% de fons addicionals) i del 2% (uns 40€ mensuals) més un 0,55% (uns 11€ mensuals) si es compleix en 2020 l’objectiu de dèficit. En total prop de 135€ mensuals NETS de pujada en tres anys.
 • Recuperació del 100% de cobertura en les incapacitats temporals.
 • Recuperació dels dies addicionals de vacances i assumptes propis en raó de l’antiguitat.
 • Judicialització i sentencies favorables d’interessos col·lectius i específics personals dels treballadors que han dipositat la seva confiança en el nostre Gabinet Jurídic.
 • Servei integrat de servei complet, formació, assegurances, servei d’assessorament descentralitzat amb cobertura en tot el territori.
 • Coordinadors i promotors en defensa de la unitat dels treballadors a les mobilitzacions i protestes dirigides als diferents centres penitenciaris.

Els companys que estem en l’agrupació mai desinformem, venem fum o centrem la nostra acció en l’atac al veí, en “l’i tu més” i en el “quant pitjor, millor”. No participem del populisme d’altres sindicats o grups sindicals minoritaris, centrats en la desqualificació permanent, la desinformació interessada basada en la manipulació quan no la franca mentida i fins i tot la difamació. No és el nostre estil, ni ho ha estat mai ni ho serà mai. Creiem que la immensa majoria dels companys sabeu apreciar amb justícia el que s’encerta i sou capaces de jutjar amb equitat el que s’erra.

Enfront de les opcions minoritàries, CCOO som el vot veritablement útil ja que ens asseiem en les taules de negociació i tenim capacitat per a vehicular les aspiracions de tots els companys.

Per contra la falta de capacitat per a obtenir resultats propis els deixa a les opcions minoritàries sense més estratègia ni full de ruta que negar els resultats dels sindicats que sí que tenim capacitat d’interlocució amb l’administració, enrocant-se en una espiral de crítica contínua que desgraciadament s’abrigalla en la mentida i que per la seva pròpia dinàmica es converteix en un veritable empobriment per al col·lectiu. Per a desgràcia de tots, amb aquest tipus d’actuació  resten suport als sindicats legalment representatius, dividint al col·lectiu, desmobilitzant a la majoria i en definitiva afeblint-nos a TOTS, la qual cosa només beneficia a l’administració.

Per això demanem el vot a vosaltres, companys:

 • Perquè som gent nova, honesta, foguejada en la lluita amb l’administració i sobretot sincera.
 • Perquè creiem en el que fem, en el treball continu i no venem fum ni acceptem realitzar una política de gestos buida i inútil.
 • Perquè creiem en la unitat de tots
 • Perquè hem aconseguit avenços i beneficis.
 • Perquè encara queden molts més beneficis per recuperar i per guanyar.

Per això CCOO et demanem la vostra confiança, perquè creiem en el col·lectiu, perquè tots els treballadors estem en el mateix vaixell i tots arribarem a port junts, guiats únicament per la defensa i millora de les condicions laborals, la dignitat dels treballadors i els vostres desitjos, necessitats i esperances que són sempre les nostres.

 

CCOO SEMPRE DONEM LA CARA!

T’ESPEREM ELS DIES 2 I 6 DE MARÇ DE 08:00 A 17:00!!

 

DESCARREGA EN PDF L’ESCRIT DE PER QUÈ VOTAR A CCOO EN LES ELECCIONS SINDICALS DE 2019