QUÈ ENS JUGUEM?

 

A L’ADMINISTRACIÓ MAI SE LI POT MENYSVALORAR!

 

El que digui que aquesta lluita és fàcil, que amb dos cops en la taula màgicament se solucionaran els problemes, està enganyant els treballadors i treballadores penitenciàries

 

CCOO hem de recordar que com a col·lectiu lluitem contra un adversari (els càrrecs directius del departament) que és extremadament dur, professionalitzat, resilient i sobretot despietat. Està compost de persones intel·ligents, ambicioses i generalment capaces, que compten amb tots els mitjans a la seva disposició per a intentar imposar els seus criteris sobre els treballadors i treballadores penitenciàries, encara que moltes vegades siguin absurds i producte del desconeixement de la realitat penitenciària.

 

A l’administració se li ha d’enfrontar amb la mateixa professionalització, preparació, audàcia i determinació en els objectius que exhibeix ella

 

És absolutament imprescindible conèixer els problemes en profunditat, manejar dades reals i no actuar sobre la base de propaganda, memes i whatsapps, perquè la propaganda pot enganyar alguns treballadors i treballadores, però mai enganyarà l’administració.

 

Sobretot és absolutament imprescindible concentrar forces en els sindicats més capaços i amb més experiència!

Amb l’administració, no hi ha temps per a ser un aprenent, ja que els efectes seran sempre desastrosos.

 

Dividir el vot en multitud de grups, molts d’ells amateur, inexperts i amb mitjans humans i materials escassos, en comptes de concentrar el vot en les millors opcions, les més capaces i preparades, no sols no ajuda en res, sinó que a més contribueix a l’enfrontament i la divisió.

No ens enganyem. L’ADMINISTRACIÓ ENS VOL DIVIDITS, i intenta trencar-nos des de fa anys encoratjant la promoció de personatges tèrbols que prediquen la divisió, i l’enfrontament i la proliferació de multitud de grups i subgrups.

 

Com més grups i grupuscles hi hagi, millor per a l’administració. I contra més predicadors de l’Apocalipsi i dels atacs a altres sindicats hi hagi, millor per a l’administració

 

Creure que la presència de molts grups impulsarà la negociació, és tan exòtic com creure que ficant més gasolina en el dipòsit d’un cotxe, inclosa la de pitjor qualitat de la gasolinera més barata, aquest cotxe correrà més ràpid.

 

CCOO som un sindicat gran i amb capacitat d’influir.

 

Som la 1a Força Sindical de Catalunya, i això ens obre totes les portes quan hem de negociar amb l’administració i amb els grups polítics en defensa dels nostres drets, COM ÉS EL CAS DE LA JUBILACIÓ ANTICIPADA, ON LA PRESSIÓ QUE S’HA D’EXERCIR SOBRE ELS POLÍTICS HA DE SER MÀXIMA!

 

L’Agrupació de Personal Penitenciari de CCOO hem estat, estem i estarem a l’avantguarda en totes les negociacions amb l’administració

CCOO destaquem pel coneixement dels problemes, de la regulació existent, per l’experiència acumulada i pels mitjans disponibles, propis d’un sindicat gran.

 

CCOO som de manera consistent el sindicat millor preparat del col·lectiu penitenciari, i per això som el sindicat que pot exercir la defensa dels nostres drets de la manera més sòlida i efectiva, l’efectivitat que dona el coneixement, l’experiència i la preparació.

CCOO hem treballat durant aquests 4 anys, aconseguint revertir la dinàmica de retallades i congelacions de períodes anteriors, i aconseguint objectius de gran importància, que permeten encarar amb confiança la resolució d’alguns dels problemes més importants del col·lectiu.

 • CCOO hem estat l’únic sindicat que va denunciar davant la Inspecció de Treball la no implementació de les 3667 mesures correctores derivades de les avaluacions de riscos en tots els centres penitenciaris de Catalunya, i que la Inspecció dicti requeriments a l’administració que l’obliguen a corregir els milers de deficiències existents en matèria de lluita contra incendis i seguretat i salut laboral.
 • CCOO hem sigut l’únic sindicat que va aconseguir durant la pandèmia, l’abril de 2020 i a través dels serveis jurídics de CCOO, que els treballadors i treballadores penitenciàries catalanes fóssim un dels molt escassos col·lectius per als quals el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va dictar mesures cautelaríssimes d’aplicació urgent i immediata en matèria de mascaretes, tests ràpids, i altres mesures de protecció dels treballadors i treballadores penitenciàries catalanes.
 • CCOO hem sigut l’únic sindicat que ha denunciar a l’Oficina Antifrau de Catalunya el febrer de 2023 els abusos en la contractació de personal interí fets per la Secretaria de Mesures Penals, obligant-la a renunciar a la forma opaca, arbitrària i irregular de contractació de personal interí de la qual estava abusant fins llavors.
 • CCOO hem ser l’únic sindicat que vam presentar denúncia a fiscalia que va acabar portant com investigat al director de l’Observatori davant el jutjat d’instrucció núm. 3 de Barcelona el setembre de 2019 per les declaracions manifestades en TV3 el desembre de 2018.

CCOO hem sigut part instrumental i decisiva en la consecució d’altres objectius:

 • CCOO hem aconseguit que se’ns hagi retornat les pagues extres arrabassades en 2013 i 2014, i la paga de productivitat (bufanda).
 • CCOO hem aconseguit acabar amb les congelacions salarials i hem signat els acords d’increments salarials per als períodes 2018-2020 i 2022-2024.
 • CCOO hem aconseguit les noves mesures de conciliació aprovades pel RDL 5/2023.
 • CCOO vam ocupar el departament de justícia i vam aconseguir un acord de jubilació anticipada amb el departament, que ha sigut aprovat pel Govern de la Generalitat i publicat en el DOGC.
 • CCOO vam instar i aconseguir el març de 2023 que tots els grups polítics del Parlament de Catalunya sense cap excepció votessin unànimement una resolució d’En Comú Podem en favor de nostra jubilació anticipada.
 • CCOO hem aconseguit durant el tancament en Brians 2 el març de 2023 un acord d’increment NET de plantilla D’UN MÍNIM de 350 places.
 • CCOO hem aconseguit amb l’acord de març l’obertura de la borsa de Treball de Tècnics Especialistes i la integració del personal interí de les llistes no regulades i opaques en la borsa regulada.
 • CCOO vam aconseguir amb el tancament al C.P. Brians 2 que l’administració signés el 22 de març de 2023 un acord de lluita contra les agressions que només obliga a l’administració, sense cap renúncia per part dels treballadors i treballadores penitenciàries catalanes, i que introdueix mesures de lluita contra les agressions.
 • CCOO hem aconseguit la integració del PRP en l’específic, una reivindicació que CCOO vam defensar i lluitar durant anys en solitari fins que ho hem aconseguit.
 • CCOO vam aconseguir amb mobilitzacions convocades per nosaltres i a les quals es van adherir tots els sindicats i associacions, que Amand Calderó i Paula Montero dimitissin el juliol de 2021.
 • CCOO vam lluitar i aconseguir que es derogués la Circular 2/2021 que va introduïr el nefast “Protocol d’aplicació de mitjans de contenció en els centres penitenciaris de Catalunya”.
 • CCOO vam aconseguir el 2019 sentència del TSJC per la qual s’anul·lava l’entrevista de l’oposició de psicòlegs de 2018, acabant amb l’ús en les oposicions del sistema de selecció arbitrari i opac que era l’entrevista.
 • CCOO hem aconseguit amb les nostres denúncies davant la Inspecció de Treball que aquesta dicti requeriments a l’administració que l’obliguen a corregir els milers de deficiències existents en matèria de lluita contra incendis i seguretat i salut laboral.
 •  

LES VOTACIONS DE LES ELECCIONS SINDICALS SERAN AQUEST DISSABTE, 18 DE NOVEMBRE DE 2023,  I EL DIMECRES 22 DE NOVEMBRE DE 2023, ENTRE LES 08.00 H I LES 16.00 H.


CCOO animem a tots els companys i companyes a votar en les eleccions, per a triar les persones que ens representaran i que lluitaran pels nostres drets durant els pròxims 4 anys

Recordem que sempre es pot votar presencialment, i que hi ha mitja hora per votar que és addicional a la mitja hora per esmorzar o berenar.

 

Barcelona a 16 de novembre de 2023

DESCARREGA EN PDF LA NOTA DE L’AGRUPACIÓ DE PERSONAL PENITENCIARI DE CCOO

US CONTINUAREM INFORMANT!