REUNIÓ AMB L’ADMINISTRACIÓ 04/02/2021

VACUNACIÓ DEL PERSONAL PENITENCIARI

 

L’administració, a petició de CCOO que fa mesos que sol·licitem que se’ns consideri personal essencial prioritari, certifica que tots els treballadors penitenciaris estem inclosos en el 2n grup de vacunació, corresponent als treballadors essencials, i que serem vacunats de manera prioritària després de la finalització del primer grup (personal sanitari i de residències de gent gran, i també personal penitenciari d’unitats COVID quan hi hagi disponibilitat).

La SMPRAV no pot fixar un calendari encara perquè depèn del procés de vacunació en curs i del subministrament de vacunes, però informen que Salut espera poder acabar la vacunació del primer grup en dues o tres setmanes.

La SDG d’RR.HH. assegura que per a guanyar temps ja han facilitat a Salut les llistes del personal a vacunar

També informen que si la vacuna d’AstraZeneca no s’inocula finalment als majors de 65 anys, podria estar disponible per als treballadors essencials com nosaltres.

CCOO hem recordat que va haver-hi treballadors amb els quals la SMPRAV no ha contactat per a realitzar la llista i que ha de ser inclòs tot el personal, també el de baixa. La SDG contesta que serà inclòs tot el personal, també el que està o hagi estat de baixa, i que les incidències es resoldran en 24 o 48 hores.

 

Recordem que la vacunació és VOLUNTÀRIA.

 

 

CRIBRATGE DEL PERSONAL PENITENCIARI

 

L’Administració ens informa que el cribratge massiu als centres a realitzar per mitjà de PCR per automostra s’iniciarà aquest dilluns 8 de febrer.

CCOO hem sol·licitat que el cribratge NO es faci per automostra sinó de manera anàloga a la que es va fer l’any passat, amb personal sanitari de Salut prenent mostres de manera professional i segura, en comptes de recórrer a vídeos i paperets informatius i al fet que cada treballador li ho hagi de fer a si mateix com bonament pugui i sàpiga.

CCOO recordem que si hi ha desplaçament a una altra població, es poden demanar dietes.

 

CENTRES OBERTS

 

CCOO hem insistit una vegada més que les proves PCR es facin en els centres oberts en comptes d’enviar als treballadors al centre de règim tancat més pròxim. En el cas del C.O. Tarragona al C.P. Mas d’Enric i en el cas del C. Obert 2 de Barcelona al C.P. de Dones, el qual es troba en ple brot de COVID i amb 24 internes i 22 treballadors infectats.

L’administració contesta que és el personal sanitari propi el que ha certificat que aquests centres no reuneixen condicions. Manifesten que en el cas del COTA és la mateixa direcció del centre la que ha sol·licitat fer les proves en el CPME, i que en el cas del C.O. Girona no serà necessari desplaçar-se al C.P. Puig dels Basses sinó que es farien en Montilivi.

Addicionalment CCOO també hem sol·licitat novament que es cobreixin amb urgència les deficiències en matèria de personal que pateix el C.O. Tarragona, especialment de CRIMO (deficiència extensible a la pràctica totalitat dels centres oberts) i de GMO, ja que afecten directament la seguretat en tots els seus aspectes, inclòs el sanitari, i hem presentat escrit registrat per la secció sindical de CCOO del C.O. Tarragona sol·licitant que es corregeixin.

 

SITUACIÓ CRÍTICA EN EL C.P. DONES

 

 La situació de brot sofert pel C.P. de Dones, amb 24 internes i 22 treballadors infectats ja, torna a posar sobre la taula el tema de les comunicacions, no sols en aquest centre sinó en tots els centres penitenciaris catalans sense excepció.

Davant la petició de CCOO que s’exigeixin PCR negatives per a poder realitzar vis a vis íntims i familiars, l’administració contesta cínicament que no es poden fer PCR a demanda sinó que per raons mèdiques taxades, i que no està demostrat que la infecció en el C.P. de Dons es produís per un vis a vis.

CCOO hem recordat que:

  • Per a entrar a Espanya des de països de risc se sol·liciten PCR negatives en les 72 hores anteriors i en qualsevol cas un Formulari de Control Sanitari (FCS). Per a entrar a fer vis a vis en una presó catalana només es necessita una simple declaració «responsable«.
  • Quan li interessa, la SMPRAV es mou ràpidament. Com per exemple quan es van establir els confinaments perimetrals i la visites als interns no estaven contemplades com a excepció, que a penes es va trigar 24 hores a arreglar-ho. Si la SMPRAV vol, i estant en el PROCICAT, pot establir ja mateix, que una raó vàlida per a poder realitzar una PCR sigui acudir a un vis a vis íntim o familiar dins de les 72 hores següents. Una altra cosa és que vulgui fer-ho.
  • Que la falta de certesa absoluta i al 100% en la via d’entrada NO EXCLOU PRENDRE MESURES PREVENTIVES sobre les vies més probables. I el vis a vis íntim és una via no ja probable sinó probabilíssima.

CCOO també hem sol·licitat que:

  • Es lliurin màscares FFP2 de manera general a tot el personal del C.P. de Dones.
  • Que no es precipitin a l’hora d’obrir les comunicacions, siguin orals o de vis a vis, ja que encara s’estan produint positius/ves en el centre.

MESURES ESPECIALS COVID I CANVIS DE SERVEI

 

 L’administració pretén desdir-se de l’acord del 23 de desembre de 2020 en matèria d’adopció de mesures de seguretat pel qual s’autoritzava el personal d’interior a fer canvis de manera il·limitada mentre subsisteixin les condicions actuals i sempre que no s’acumulessin torns de 24 hores.

Diuen amb el desvergonyiment més gran que estava lligat a arribar a un acord global al costat de tractament i oficines, i que si no hi ha acord amb aquests dos col·lectius, es desdiuen del d’interior. CCOO hem recordat a títol d’exemple com al C.P. Lledoners s’impedeix arbitràriament la realització de canvis als CUSI’s sense cap criteri objectiu, incomplint l’acord del 23 de desembre y la Resolució de salut SLT/67/2021.

CCOO hem respost que:

  • L’acord era clar i taxatiu.
  • Acceptat per l’administració
  • Afecta a més del 70% de la plantilla penitenciària
  • És una mesura de SEGURETAT SANITÀRIA amb la qual NO es pot jugar i regatejar com si estiguéssim en un basar persa. Utilitzar-la com a mesura de pressió per a una negociació, voreja el delicte, i podria haver-hi conseqüències.

L’administració s’ha compromès a donar resposta ben aviat.

CCOO hem exigit també que se’ns doni resposta a les mesures d’emergència en matèria de teletreball i presencia efectiva presentades el mes passat pels sindicats representatius.

 

TELETREBALL

 

L’administració manifesta que a causa de la legislació i els acords amb els sindicats en matèria de teletreball en les administracions públiques està obligada a proporcionar els mitjans tècnics necessaris per a aplicar formes de teletreball en oficines i tractament, i que els equips TIC estan treballant en això.

Novament manifesten que el decret 77/2020 exclou a l’àmbit penitenciari del teletreball, i CCOO novament li recordem que igual que mossos o bombers, NO estem exclosos del teletreball en si, sinó de l’àmbit d’aquest decret, ja que tenim normes, pactes o acords específics.

CCOO hem tornat a reclamar, com fem des de fa mesos ja, que es reuneixi un grup de treball per a negociar un acord en matèria de teletreball en el mitjà penitenciari.

 

NOU PRP

 

L’administració manifesta que ha enviat la proposta conjunta de CCOO, UGT, CSIF i CATAC en matèria de nou PRP a Funció Pública i Economia perquè l’estudiïn, ja que els marges de negociació que ambdues van fixar per a Justícia són molt estrets (i absurds caldria afegir) a l’una que estudien possibles alternatives. Quan rebin resposta ens convocaran per a negociar.

 

JUBILACIÓ ANTICIPADA

 

L’administració fixa el pròxim 10 de febrer per a realitzar la presentació de l’informe del grup de treball sobre l’estudi jubilació anticipada i 2a activitat, i donar-nos a conèixer les seves impressions després d’haver-lo estudiat.

 

CCOO creiem que les conclusions de l’informe són extremadament clares, sòlides, recolzades en abundants dades, i més que suficients per a sol·licitar l’obertura immediata del procés final de negociació de la jubilació anticipada per al personal penitenciari català

 

Barcelona a 05 de febrer de 2021

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA REUNIÓ AMB L’ADMINISTRACIÓ DE 04/02/2021

US CONTINUAREM INFORMANT!!