REUNIÓ BORSA DE TREBALL 16/01/19. CCOO DEFENSEM LA CONTINUÏTAT DE TOTS ELS INTERINS.

Avui , dimecres 16 de gener, ha tingut lloc una reunió per a tractar el tema de la borsa d’interins a la qual han assistit per part de l’Administració la Subdirectora General de RR.HH. del departament, el Subdirector general de RR.HH. de la secretaria, la cap del Servei de Gestió de RR.HH. de la secretaria i la cap del Servei de Selecció i Provisió del departament.

La intenció de l’administració, com hem pogut veure durant el transcurs d’una reunió aspre i molt tensa, era reprendre el seu intent de fa dos anys i mig de negociar una regulació de borsa completament nova, amb uns criteris d’accés similars a una oposició absolutament ineficients, qüestionant el criteri d’antiguitat d’acord als seus gustos i tractant d’afectar als valors més estructurals i bàsics integrats de la regulació actual, que és producte d’un Acord formal de 2006 signat per l’administració i els sindicats.

A la fi de 2016 (data en la qual l’Administració va deixar caure el tema, ja que secreta i vergonyosament va calcular que no li feia falta negociar res perquè aviat tindria 500 funcionaris interins al carrer pel tancament de la Model, llavors encara secret) CCOO ens vam oposar d’una manera frontal a qualsevol intent de modificar la regulació. Ho vam fer amb duresa i determinació, ja que es feia atacant conceptes bàsics com el criteri d’antiguitat a l’hora d’establir el lloc dels companys interins dins de la bossa. El mateix que CCOO vam fer llavors, ho hem fet ara i continuarem fent-ho en el futur.

CCOO hem demanat informació en relació a la continuïtat d’aquests darrers treballadors incorporats. Segons l’Administració, actualment treballen 176 companys interins procedents dels processos de selecció duts a terme des de novembre de 2017, dels quals 87, procedents dels dos últims processos, cessen el 31 de gener i 89 ho faran el 31 de maig. Segons ha manifestat l’administració, els interins que cessin al maig, que són els que van accedir abans i per tant tenen major antiguitat, seran recol·locats íntegrament.

Inacceptable és la situació dels interins que cessen el pròxim 31 de gener. L’Administració, amb la desimboltura més gran i considerable desvergonyiment, s’ha desdit del que ens va informar als sindicats a la fi de l’any passat i ara aquests interins cessaran en la data indicada, sense tenir en compte el codi-plaça, encara que el funcionari de carrera no hagi retornat. Segons diuen, cessaran els 87 el 31 de gener, i recol·locaran de manera més o menys immediata aproximadament a la meitat i la resta aniran sent recol·locats al llarg del temps segons les necessitats.

CCOO hem sol·licitat les dades actuals de baixes argumentant la imperiosa necessitat de continuïtat de la totalitat dels interins. L’Administració, en la seva política de considerar que donar-nos als treballadors les dades que tots hauríem de conèixer és alguna cosa pitjor que treure’s un queixal sense anestèsia, i després de crits, empipaments, i pressió per part de CCOO i la resta de sindicat, ha accedit a reconèixer que en data d’avui hi ha 348 treballadors d’interior i oficines de baixa. Si tenim en compte que a la fi de novembre les baixes eren 333, això significa que cada dos mesos hi ha un preocupant creixement d’un 5% o fins i tot més.

En aquestes condicions d’immensos forats oberts en el sistema a causa de les baixes, la progressiva conversió de les presons en geriàtrics laborals i fins i tot la gestió desastrosa d’algunes direccions, amb l’estrès i desmoralització que això produeix, CCOO considerem que és imprescindible regularitzar als companys interins dels últims processos integrant-los de manera directa en la borsa.

 CCOO MAI acceptarem ni signarem que els companys que han ingressat en el sistema en els últims procediments vagin a una borsa de marca blanca i de rebaixes, on per a l’administració tot val, i hem exigit que qualsevol acord de bossa ha de basar-se en les següents premisses:

  1. L’antiguitat com a criteri d’ordenació és bàsic i NO es toca. Per a CCOO l’experiència és un valor imprescindible en el mitjà penitenciari i l’antiguitat un grau.
  2. Els companys de la sub-borsa de la vergonya, els tripijocs i la barra lliure, han de passar a la bossa ordinària i regulada per l’acord de 2006 amb l’antiguitat que els correspongui. Molts porten treballant més d’un any a plena satisfacció i s’han guanyat per complet el dret a ser tractats igual que la resta.
  3. Qualsevol millora afegida, com introduir àmbits territorials i funcionals (que un interí de la bossa pugui definir que tipus de places, d’interior, d’oficines o ambdues, i l’àmbit territorial on les acceptarà) podria arribar ha ser introduïda, però mantenint la resta de criteris de l’acord de la borsa del 2006.

Finalment i davant la impossibilitat d’aconseguir cap avanç davant una administració aspre, alterada i enrocada a parlar només del seu llibre, CCOO hem exigit a l’administració una vegada més que convoqui oposicions de tècnics especialistes amb urgència, integri als interins a la borsa i renovi a la totalitat d’interins.

Oposicions periòdiques són indispensables i l’únic que facilitaria la consolidació com a funcionaris de carrera de centenars d’interins, fent desaparèixer d’un cop de ploma bona part el problema que suposa que un de cada cinc treballadors penitenciaris d’interior i oficines sigui interí.

 L’Administració recull la proposta per valorar-la emplaçant-nos a continuar la reunió el proper 5 de febrer.

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE LA REUNIÓ DE LA BORSA DE TREBALL D’INTERINS DEL 16 DE GENER DE 2019

US CONTINUAREM INFORMANT!!