ELENA PÉREZ NOVA SECRETARIA DE MESURES PENALS

 

EL CONSELLER DE JUSTÍCIA RAMÓN ESPADALER HA NOMENAT MARÍA TERESA CASADO CADARSO COM A SECRETÀRIA GENERAL DEL DEPARTAMENT I A ELENA PÉREZ FERNÁNDEZ SECRETÀRIA DE MESURES PENALS

 

EL NOMENAMENT D’ELENA PÉREZ, AFORTUNADAMENT, POSA L’INEVITABLE PUNT FINAL A LA NEGRA ETAPA D’AMAND CALDERÓ

 

L’herència que rebrà la nova secretària de mesures penal pot qualificar-se com extremadament complicada. Les polítiques suïcides i equivocades que durant anys ha mantingut amb tossuda tenacitat i a esquena de la realitat l’anterior secretari de mesures penals, ha anat produint resultats cada vegada més nocius per a tot el sistema penitenciari, i cada vegada més greus per als treballadors i treballadores penitenciàries catalanes.

Per a tornar a la via un sistema penitenciari que fa anys que ha descarrilat, serà imprescindible i inevitable que la nova administració faci un gir cap a una política penitenciària més racional que tingui en compte la situació real del sistema, i que per a això es prenguin totes les mesures necessàries que permetin redreçar la situació.

És indubtable que a causa de l’herència rebuda, el camí que s’inicia ara serà inevitablement difícil i dur, però afortunadament la nova secretària de mesures penals compte a favor seu amb coneixement del sistema i una àmplia experiència adquirida en la seva etapa anterior, quan el departament de Justícia seguia una política penitenciària molt més assenyada i menys irracional que la que hem patit en els últims anys.

Com a CCOO vam recordar al conseller Espadaler quan va ser nomenat, hi ha moltes mesures a prendre, però al nostre judici els punts més importants i essencials que la nova secretària haurà de tenir en compte són:

  • Aplicació immediata de l’acord 2024-2027 recentment signat (feu clic). Aquest acord és un avenç molt significatiu en la reivindicació de drets laborals, i la seva implementació efectiva en tots els seus punts és fonamental per garantir la dignitat dels treballadors i treballadores penitenciàries catalanes, i la seguretat en l’entorn de treball.
  • Aprovació de la jubilació anticipada per als treballadors penitenciaris. CCOO, UGT i CATAC ens vam mobilitzar ocupant la seu del departament de Justícia el novembre de 2021 (feu clic), aconseguint signar un acord de jubilació anticipada, aprovat pel Govern el març de 2022 (feu clic) y publicat al DOGC. ARA LA LLUITA ÉS EN MADRID, PER ACONSEGUIR EL GOVERN DE L’ESTAT L’APROVI FINALMENT.
  • Reconeixement d’agents d’autoritat del personal penitenciari. Hem de comptar amb el suport institucional necessari per exercir la seva funció amb autoritat i seguretat.
  • Mesures i recursos per protegir el personal penitenciari de les agressions que pateix de manera recurrent. És fonamental aplicar totes les millores possibles, millorant protocols, i dotant de recursos adequats per prevenir i gestionar aquestes situacions de manera efectiva.

CCOO sol·licitem una reunió formal amb els nous càrrecs del departament per abordar les qüestions de màxima rellevància que afecten als treballadors i treballadores penitenciàries catalanes.

Barcelona, 27 d’agost de 2024

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE  EL NOMENAMENT DE LA NOVA SECRETARIA DE MESURES PENALS, ELENA PÉREZ

US CONTINUAREM INFORMANT!