A AMAND CALDERÓ NO LI AGRADEN ELS ESPRAIS

 

En l’acord del 22 de març de 2023, l’administració es va comprometre a dur a terme una prova pilot d’aerosols. La intenció era la d’estudiar el seu ús en un cas concret, que és l’entrada en una cel·la on s’hagi atrinxerat un intern d’extrema perillositat, moltes vegades armat.

Després de formular el protocol d’actuació, i provar diversos productes, l’administració va triar un, i la prova es va realitzar amb un èxit rotund. Els informes jurídics i sanitaris encarregats per l’administració no oposaven obstacles insalvables.

No obstant això, el secretari de Mesures Penals Amand Calderó ens ha manifestat ara que la seva intenció és la de no implantar els aerosols al·legant raons polítiques i sanitàries.

A CCOO ens consta que s’han fet fins a tres informes, un jurídic, un sanitari de tipus general, i un específic dut a terme per especialistes en otorrinolaringologia i oftalmologia. Per això CCOO hem reclamat que l’administració ens lliuri aquests tres informes motu proprio o es veurà obligada a fer-ho per una reclamació feta a través del portal de transparència.

L’administració catalana no és una república bananera i ha de complir el que signatura de manera seriosa. Aprofitar que s’ha aconseguit un increment de personal net de fins a 518 persones no pot ser la justificació oportunista per a anul·lar per raons exclusivament polítiques, i sobretot de pressió d’uns certs lobbies que odien als treballadors i treballadores penitenciàries molt més que odien el delicte, una mesura de seguretat acordada i signada, delimitada a més a una situació especial i concreta d’extrem perill que justifica plenament el seu ús.

CCOO li hem recordat a Amand Calderó que eliminar la possibilitat d’usar aerosols quan s’ha d’entrar en una cel·la on un intern perillós i violent s’ha parapetat, no deixa cap altra opció als treballadors que entrar en un moment o un altre.

Si es produeix danys a companys i companyes en una entrada de tal tipus, danys que podrien haver-se evitat amb l’ús d’aerosols, el responsable únic de què hagi passat serà Amand Calderó

El secretari de mesures penals finalment ha acceptat mantenir una reunió durant la primera quinzena de gener amb l’objectiu de tractar aquest tema.

Barcelona, 27 de desembre de 2023

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA

US CONTINUAREM INFORMANT!