AGRESSIONS EN JOVES

 

Amb relació a les últimes agressions esdevingudes en el nostre centre, l’última en el DERT, però sense oblidar les anteriors en les quals CUSIS i altres treballadors han estat víctimes de violència, en diversos casos acabant en la Mútua, els expressem a tots ells el nostre màxim suport i solidaritat.

CCOO aconsellem als companys i companyes que sofreixen agressions al fet que acudeixin sempre a la Mútua, i exigim al centre que faciliti al màxim que així es faci, ja que, en la preceptiva denúncia que es fa per protocol, és adequat i molt necessari que hi hagi informes mèdics que donin més força a les denúncies realitzades.

Des de CCOO entenem que han de fer-se una revisió de protocols d’autoprotecció. Especialment en el DERT, departament on es concentren els individus més violents del centre penitenciari, que en el nostre cas, es pot dir que en bona part ho són també de tot el sistema penitenciari.

És per això que convoquem a tots els actors amb responsabilitat en el departament, juntament amb la direcció i sindicats, a elaborar i revisar plans d’actuació per a evitar o minimitzar al màxim aquest tipus de situacions que comporten per als treballadors i treballadores no sols risc físic sinó també psicològic. Entenem amb això que tots hem de participar i aportar treball real positiu per a la millora del centre.

Reiterem el nostre suport i compromís amb els companys agredits està setmana, així com els agredits en anteriors situacions, i que continuen arrossegant seqüeles. Al centre venim a treballar i no al fet que ens colpegin.

Comminem també a la direcció del centre i als responsables de la Secretaria de Mesures Penals al fet que valorin de manera real, efectiva i evident el treball diari que es fa en un centre amb unes dificultats especials i úniques com el nostre, amb una població reclusa que està demostrant una vegada i una altra uns nivells de conflictivitat inusualment alts i únics en tot el sistema penitenciari català.

La Roca del Vallès, 12 de febrer de 2024

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO DEL C.P. JOVES

US CONTINUAREM INFORMANT!