ARA LI TOCA A BRIANS 1

Vivim mals temps a Brians 1. L’enviat de la Direcció General fent gala de la seva millor especialització, la liquidació i trituració del treball, aquest cop sobre la plantilla consolidada i absolutament professional d’aquest centre, ha estat empresa per l’enviat especialista a liquidar “males praxis”, enteses de manera peculiarment esbiaixada i vexatòria. Això no es nou ja que per tots els centres pels quals ha passat ho ha fet, com va passar anteriorment amb el CPHB, amb el CPPB o amb CPME. Segons sembla ara li toca a Brians 1

Acabar amb les “males praxis”, justificant-les en un presumpte increment de la seguretat, significa menysprear els sacrificis constants que ha experimentat una plantilla sotmesa a un canvi de tipologia del centre realitzada de manera precipitada, soferta enmig de contínua improvisació i suportada sense haver rebut reforços de cap tipus. Després d’anys difícils, després d’una reconversió del centre forçada feta en pocs mesos i en condicions indignes, ve la reconversió forçada del personal i les seves presumptes “males praxis”,  signifiquin aquestes el que signifiquin segons la distorsionada forma de veure de la D.G. i el seu enviat.

A partir d’ara es sotmet a vigilància preventiva a la plantilla, convertida tota ella en sospitosa, i tot plegat es justifica en l’increment de la presumpta seguretat, que no obstant això, no va preocupar durant els anys anteriors a la direcció del centre o a la D.G. ni durant la reconversió per sorpresa en centre de preventius. Ja n’hi ha prou! nosaltres hem estat treballant sota mínims de plantilla, exposant la nostra seguretat diàriament i precaritzant les nostres condicions laborals. No necessitem increments irreals de seguretat, necessitem més personal i respecte per la nostra tasca.

Així s’arreglen les coses aquesta direcció i els que l’envien, sotmetent a vigilància als delinqüents, que segons sembla ara som els treballadors penitenciaris. I damunt hem d’aplaudir perquè sembla ser que és pel nostre be!!.

No hi ha reforços suficients a causa de la nefasta gestió del personal penitenciari, evidenciada en un concurs per emplenar la borsa d’interins gestionada de manera precipitada i d’acord a criteris absurds. Retallen el transport al centre, deixant-ho en nivells ridículs i abandonant als treballadors literalment a la seva sort.

Tot això forma part d’una actuació premeditada per part de la Direcció General de trituració i liquidació de les plantilles que els treballadors penitenciaris no podem consentir.

Si alguna cosa demostra l’ordre de direcció 12/2017,  és que hi ha un pla en marxa i ara ens ha tocat a nosaltres sofrir-ho. I no ho permetrem!!

Considerem inadmissible que se’ns insinuï, reiteradament per part de membres de la Direcció que els incidents en els centres penitenciaris son a causa del personal. Per tot això,  JA N’HI HA PROU!

Des de CCOO prendrem les mesures oportunes referents la OD 12/2017, no descartem res, cap escenari. De la direcció dependrà que encetem un nou any constructivament o bé que convertim el conflicte i la mobilització en tònica habitual.

Sant Esteve de Sesrovires, 22 desembre de 2017.

DESCARREGA LA NOTA EN PDF

US CONTINUAREM INFORMANT!