C.P. PUIG DE LES BASSES. FINS QUAN?

De nou una altra agressió greu ocorreguda ahir al DERT del CPPB… Lamentablement això ja sembla la pel·lícula “El dia de la marmota”

Un personatge que el dia anterior va agredir a dos interns en un pati del departament, violent, manipulador, misogin, inadaptat per la vida en regim ordinari…i la manera que ha trobat per continuar en primer grau i no trepitjar mòdul és la pitjor pels que vestim de blau. Agredint primer a una companya del DERT amb un cop de puny al pòmul, després amb esgarrapades i cops de peu envers els funcionaris que el van reduir…i per rematar en veure a la CUSI en un atac de violència i ira es desfà de la subjecció i l’agredeix amb un cop de puny a l’espatlla. Ràpidament és reduït pels companys també amb blaus en la intervenció.

Els companys han necessitat assistència sanitària per diverses contusions arran de puntades de peu, cops de puny i esgarrapades.

Tornem a repetir (i ja de forma endèmica) l’encapçalament que vam estrenar fa temps, FINS QUAN??

El sentiment general de la plantilla és d’abandonament a la seva sort… la sensació que els interns poden fer el que vulguin sense conseqüències… no hi ha respecte pel funcionari i és l’única eina que tenim entre 3 funcionaris i més de 100 interns en un mòdul ordinari… això ja s’ha perdut i anem avisant des de fa temps. Què hem d’esperar perquè la direcció reaccioni?? Més baixes de companys? O alguna cosa pitjor?

Exigim des de CCOO que a ningú amb poder de decisió li passi pel cap que les agressions als funcionaris formen part de l’activitat ordinària del personal penitenciari, no entra en la nostra nòmina. I si realment som part de la rehabilitació dels interns, les agressions no poden mai formar part de la reinserció, simplement són incompatibles.

Apel·lem al sentit comú, el “bonisme” s’ha d’acabar, s’ha de ficar al cap dels responsables d’aquest experiment que hi ha vides en joc, les nostres.

La pròxima reunió amb la directiva s’endarrereix dels fins ara últims divendres de mes a una primera setmana d’octubre. Esperem que tothom torni amb les “bateries carregades” de solucions a la xacra que patim els professionals de blau. Serà un punt de no retorn si no veiem mesures concretes per una plantilla que ja comença a mostrar signes de “Burnout”.

Desitgem una ràpida recuperació dels companys agredits i una contundent resposta de la directiva envers els agressors.

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE LA NOVA AGRESSIÓ AL C.P. PUIG DE LES BASSES

US CONTINUAREM INFORMANT!