NOTA DE PRENSA DE CCOO DE LES TERRES DE LLEIDA

CCOO de Lleida exigeix a la direcció del Centre Penitenciari de Ponent i del Centre Obert establir protocols d’actuació i de prevenció de riscos contra la COVID-19

 Aquests últims dies hi ha hagut diversos casos positius de COVID-19 entre els  presos del centre obert, i dos entre els funcionaris que els atenen. El presos han de fer l’aïllament al seu domicili. Els treballadors i treballadores van demanar a la direcció del centre de fer-se les proves PCR, la direcció els negà la petició i se les han hagut de fer pel seu compte.

Davant d’aquesta situació els representants sindicals han parlat amb la direcció del centre perquè adopti més mesures de de prevenció: ara als despatxos només hi ha mampares de metacrilat i les finestres obertes, però no hi ha possibilitat de mantenir la distància de seguretat. Els representants sindicals han demanat  de fer torns per no coincidir dos persones al mateix despatx o fer teletreball, com al mes de març, a la qual cosa la direcció s’ha negat.

Pel que fa al Centre Penitenciari de Ponent, aquests dies s’ha produït un brot amb molts interns positius de COVID-19, la direcció només ha fet testos ràpids als interns, però no als funcionaris i funcionàries, que com els del centre obert s’han hagut d’espavilar pel seu compte. A més al mòduls on hi ha persones infectades els treballadors i treballadores només duen mascareta, ja que no els han facilitat equips de protecció individual (EPI). Els presos no tenen espai per fer l’aïllament.

Davant d’aquesta situació la direcció del centre no pren mesures ni preventives ni de resposta davant de la malaltia i no té cap mena de protocol d’actuació davant de situacions de risc, és per això, com dèiem al començament, que el representants sindicals exigeixen que s’estableixin protocols de prevenció i actuació clars i efectius.

CCOO de les Terres de Lleida

Lleida, 6 de novembre de 2020

DESCARREGA EL COMUNICAT DE PRENSA DE CCOO DE LES TERRES DE LLEIDA

US CONTINUAREM INFORMANT!