CCOO DEMANEM A LA CONSELLERA LES PROVES DIAGNÒSTIQUES JA!

 

CCOO hem registrat avui un nou escrit registrat a la consellera de Justícia i principals responsables del departament sol·licitant novament el compliment total i sense subterfugis de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aconseguida per CCOO el 8 d’abril passat.

Si bé l’Administració intenta trampejar al TSJC prenent tard i malament algunes insuficients i pobres decisions en matèria d’equips de protecció, que en la seva majoria encara estan per veure, destaca l’absència absoluta de proves diagnòstiques als treballadors penitenciaris. Són tan escasses que aquí s’aplica perfectament aquest matemàtic que l’excepció confirma la regla.

SOM SERVEI PRIORITARI ESSENCIAL però malgrat això NO SE’NS ESTAN REALITZANT PROVES DE MANERA GENERAL com en canvi sí s’ha decidit fer en altres col·lectius, usualment del departament que guanya sempre aquestes lluites i que a l’inrevés que el nostre departament de Justícia, sembla que sí que sap defensar als seus treballadors.

Però el pitjor és QUE TAMPOC ES FAN ALS COMPANYS QUE SÓN POSSIBLES POSITIUS, en molts casos amb símptomes de la malaltia, o contactes directes amb positius, la qual cosa ha sumit en la intranquil·litat i el sotsobre a les seves famílies i als companys que han estat en contacte amb ells.

I quan s’acaba el període de confinament SE’LS OBLIGA A TORNAR A TREBALLAR SENSE PROVA DE CONFIRMACIÓ, sense saber si han estat infectats i si encara guarden capacitat d’infectar a altres companys i als interns.

Les dades a les quals es pot accedir malgrat la política de «nit i boira» quant a dades que practica la SMPRAV són fredes:

  • El nombre de baixes abans de l’inici de la pandèmia era d’unes 450.
  • El 9 d’abril, després de la interlocutòria del TSJC, ens trobàvem en les 951 baixes, arribant el dia 15 d’abril a les 954 baixes, gairebé 500 baixes més que abans de l’inici de la pandèmia.
  • A partir d’aquest moment el nombre de baixes de treballadors i treballadores s’ha anat reduint. El 16 d’abril va disminuir a 947 baixes, el 17 d’abril a 936, el 20 d’abril a 898 baixes, el 22 d’abril a 856 baixes, el 23 d’abril a 845 i el 25 d’abril a 829, es a dir, un total net de 125 treballadors menys de baixa.

El dia 21 d’abril la nostra consellera va comparèixer davant la comissió de Justícia del Parlament de Catalunya i en una desoladora intervenció que va brillar per l’absència de dades i un passar de puntetes per sobre de la realitat penitenciària, sí que va donar una dada:

 

FINS AL 21 D’ABRIL S’HAVIEN REALITZAT 78 PROVES A TREBALLADORS PENITENCIARIS!

 

NOMÉS 78 PROVES PER A 4800 TREBALLADORS!

 

Si tenim en compte que 27 d’elles s’han realitzat als companys que treballaven en el MR4 de Quatre Camins on va esclatar l’últim brot, amb desenes d’interns infectats, i que 55 TREBALLADORS O MÉS SÓN POSITIUS, el resultat és profundament desolador:

 

A PENES 50 PROVES REALITZADES A MÉS DE 125 RETORNATS I A 500 TREBALLADORS/ES DE BAIXA DES DE L’INICI DE LA PANDÈMIA, 300 D’ELLS i D’ELLES SOSPITOSES D’INFECCIÓ

 

Consellera, defensi a les persones que estem sota la seva responsabilitat

 

 LLUITI PER NOSALTRES i no s’amagui sota la taula permetent que altres consellers li passin sempre per damunt!

Barcelona a 27 d’abril de 2020

 

#NOsensemascaretes

DESCARREGA EN PDF LA NOTA ON CCOO DEMANEM A LA CONSELLERA LES PROVES DIAGNÒSTIQUES JA! 

US CONTINUAREM INFORMANT!