CCOO DEMANEM QUE S’AUGMENTI LA CATEGORÍA DEL C.P. LLEDONERS I DE LA RESTA DE CENTRES

 

CCOO, 1A FORÇA SINDICAL DE CATALUNYA, HEM LLIURAT LES SIGNATURES DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DEL C.P. LLEDONERS RECLAMANT QUE ES RECLASSIFIQUI A L’ALÇA LA CATEGORIA DEL CENTRE.

 

 

Sr. Amand Calderó i Monfort

Secretari de Mesures Penals, Rehabilitació i Atenció a la Víctima

Departament de Justícia

Generalitat de Catalunya

 

Benvolgut Sr.,

La classificació actual dels centres penitenciaris catalans els divideix tots en dues úniques categories: centres de 1a categoria i centres de 2a categoria, ja que el tancament del C.P. d’Homes de Barcelona en 2017 va comportar a més la desaparició de la categoria de 1a especial.

La classificació actual, realitzada fa molts anys ha vingut arrossegant una categorització injusta dels centres, molts d’ells classificats com a 2a categoria, quan les seves condicions de penúria i perill són evidents.

Aquest és el cas del C.P. Lledoners, que a més d’un augment salvatge del nivell d’agressions que sofreix, està arribant a acumular un terç de tots els interns RECVI (Risc Extrem de Conducta Violenta) del sistema penitenciari català.

L’Agrupació de Personal Penitenciari de CCOO fem lliurament de la petició signada de 170 treballadors i treballadores del C.P. Lledoners perquè es reclassifiqui el centre com a centre de primera categoria, tal com imposa la realitat de la conflictivitat creixent en el centre, on el nombre d’incidents violents contra els treballadors i treballadores s’ha triplicat en els últims 5 anys, i l’acumulació de cada vegada més interns perillosos.

La justa petició de la plantilla del C.P. Lledoners enllaça amb el que CCOO hem defensat des de fa anys i hem proposat en el Grup de Treball Penitenciari, que és una revisió i millora general del sistema de classificació de centres.

Per això CCOO hem inclòs en la nostra proposta de negociació del nou acord, lliurada a l’administració el passat 15 de gener, els següents punts que considerem indispensable negociar:

  • Recuperació de la categoria de 1a especial, desapareguda amb el tancament del C.P. d’Homes de Barcelona.
  • Reclassificació general a l’alça de tots els centres.
  • Augment general de la quantitat cobrada per categoria de centre, que actualment és ridícula i no reflecteix en absolut la penúria i el perill en els centres.

Barcelona, 2 de febrer de 2024

 

DESCARREGA EN PDF L’ESCRIT REGISTRAT AL SECRETARI DE MESURES PENALS AMB LES SIGNATURES DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES  DEMANANT LA RECLASIFICACIÓ DEL C.P. LLEDONERS I LA RESTA DE CENTRES PENITENCIARIS CATALANS 

US CONTINUAREM INFORMANT