CCOO DEMANEM REUNIÓ URGENT I IMMEDIATA DELS SINDICATS AMB L’ADMINISTRACIÓ PELS COMPANYS INTERINS!

 

CCOO hem registrat avui dimarts 13 d’agost escrit al Secretari de Mesures Penals, sol·licitant una reunió urgent i immediata de tots el sindicats amb l’Administració donada la situació d’absoluta desinformació, complet caos, sospitós secretisme i inacceptable inseguretat, que ha causat indignació en tot el col·lectiu de companys interins amb la nota del dia 8 d’agost d’elecció d’àmbits publicada per la secretària. Aquesta nota desenvolupa la modificació de 25 de juny de l’acord de 2006 que CCOO NO hem signat per considerar-la absolutament inacceptable pel col·lectiu d’interins. La nota del 8 d’agost és la primera i desafortunada conseqüència de la modificació de l’acord de borsa de 2006 acceptada per UGT, CSIFCATAC i CSC.

CCOO també hem demanat que s’ampliï el termini més enllà del dia 8 de setembre, fora del període de vacances d’estiu.

A l’Atenció del Sr. 

Amand Calderó i Monfort

Secretari de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima

Benvolgut Sr.,

Per la present, l’Agrupació de Personal Penitenciari de CCOOli sol·licitem reunió formal i amb caràcter urgent de tots els sindicats representatius amb vostè, Secretari de Mesures Penals, Rehabilitació i Atenció a la Víctima.

El passat 8 d’agost de 2019 l’Administració va publicar per sorpresa i en ple període de vacances una nota adreçada a totes les persones integrants de la Borsa de treball de personal del cos tècnic d’especialistes, grup de serveis penitenciaris, per tal d’optar i escollir àmbits funcionals i territorials tenint en compte les modificacions pactades el 25 de juny pels sindicats UGT, CSIF, CATAC i CSC de modificació parcial de l’Acord base sobre la regulació de Borsa de Treball del 12 de juliol de 2006.

Tanmateix, es fa constar que voluntàriament els interins que vulguin poden renunciar al seu nomenament, i aquest redactat és ambigu i pot donar lloc a confusions.

En la mateixa nota es fixa el termini d’un mes per respondre, que acaba el pròxim 8 de setembre.

L’actual creació de dues borses, la d’interins i la de reforç, el desconeixement real sobre els efectes de la renúncia esmentada i l’absolut desconeixement de la naturalesa de les places a oferir, provoca una gran incertesa sobre els efectes futurs sobre els companys que no s’adhereixin. La rigidesa o fins i tot discrecionalitat amb què l’Administració acceptaria els canvis d’àmbit, l’allunyament de la transparència que permetien actes públics com els realitzats anteriorment, projecten moltes ombres i creen una gran inseguretat davant la importància d’una decisió absolutament crucial per la situació actual i futura de tots els interins.

En resum la nota del 8 d’agost per desgràcia evidencia molts punts foscos i deixa de banda detalls de gran importància completament absents i que deixen als treballadors interins en una situació de gran incertesa i inseguretat.

 • No queda clar si es poden triar àrees lligades o s’han de fer de manera absoluta, és a dir, triant per exemple oficines per a tots els àmbits territorials triats, o només per a alguns.
 • No queda clar si és obligatori definir els àmbits i que passarà si no es tria cap. Es participa en tots els àmbits per defecte o el treballador quedarà automàticament fora de la borsa com a cessament per alguna raó?

La possibilitat de renúncia dels interins en plaça estructural indefinida que indica la nota porta implícita la inseguretat més absoluta i total perquè ni tan sols hi ha un catàleg de places que triar.

 • Si no apareix plaça dels àmbits triats, pot perdre la seva i cessar igualment?
 • El cessament es guarda en recambra i s’activa a futur encara que el treballador canviï d’idea i per causes sobrevingudes decideixi anul·lar la renúncia?
 • És una renúncia amb termini indefinit i etern de manera que deixi a l’Administració via lliure absoluta per a cessar el funcionari quan li vingui bé a ella i no al treballador?
 • El funcionari podrà renunciar a la plaça que se li ofereixi i mantenir la que ja té? Podrà triar plaça entre les disponibles? Sabrà quins són i la condició del nomenament? Hi haurà algun llistat de places o l’Administració realitzarà les assignacions amb trucades telefòniques que ningú pot verificar que s’hagin fet degudament?
 • Què passa si no et localitzen al telèfon tenint en compte els terminis pactats amb els sindicats UGT,CATAC, CSIF i CSC,  que podrien ser de només UNA hora entre trucades? T’aplicaran la renúncia o poden actuaran d’ofici? 

Res impedeix fer un acte públic com s’ha fet amb anterioritat i amb coneixement de les places individualitzades ofertes de GO, GAMP, GAMV o GSI i no només en àmbits genèrics.

El sentiment dels treballadors interins afectats és de gran humiliació i agut maltractament, però sobretot d’indignació per sentir-se manipulats i enganyats per la falta de transparència de l’Administració, el curt dels terminis triats i la imatge que dóna l’Administració d’intentar fer les coses a les fosques i per darrere donat l’absurd del període triat, en plenes vacances d’estiu.

És per això que CCOO considerem que és imperiosament necessari:

 • Una reunió de Grup de Treball al més alt nivell i urgència, que pugui reconduir la situació i permeti aclarir i poder explicar als companys interins la veritable magnitud d’aquesta modificació de la borsa de treball així com les afectacions futures que tindrà.
 • L’ampliació del període d’un mes que han comunicat, del 8 d’agost fins al 8 de setembre. Tenint en compte que  la major part del personal de la Secretaria està de vacances, cal permetre una reflexió adequada, acurada i sense cap mena de dubte per part dels treballadors, fer-ho a correcuita, amb desinformació seria inacceptable.
 • Cal fer públic el catàleg de places possibles, amb transparència, i ha de ser sense precipitacions,  abans que cap treballador presenti renúncia al seu nomenament.
 • S’ha de donar un catàleg de les places ofertes prèviament en comissió de serveis als funcionaris de carrera amb tots els detalls de la comissió (temps de permanència al lloc etc.)

No podem oblidar que aquest tema, absolutament cabdal per CCOO, afecta a més de 700 treballadors, es a dir, gairebé la quarta part de la plantilla

Barcelona a 13 d’agost de 2019

 

DESCARREGA EN PDF L’ESCRIT REGISTRAT AL SECRETARI DE MESURES PENALS DEMANANT UNA REUNIÓ URGENT PER TRACTAR LA SITUACIÓ ACTUAL DELS INTERINS

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA PETICIÓ DE CCOO DE REUNIÓ URGENT

US CONTINUAREM INFORMANT!!