CCOO ENS REUNIM AMB ELS GRUPS POLÍTICS

 

Aquest matí, CCOO ens hem reunit mitjançant videoconferència amb el Grup Parlamentari de Ciutadans, assistint la líder del Grup i diputats, Lorena Roldán, Carmen de Rivera, Munia Fernández, Maria Valle i Manuel Rodríguez. A aquesta reunió, cal afegir les reunions i comunicacions mantingudes amb la diputada del PSC, Rosa Maria Ibarra, i amb la diputada del PP Esperanza Garcia.

Amb aquesta ronda de contactes amb el PSC, C’s y PP, l’Agrupació de Personal Penitenciari de CCOO, hem informat de la incompetència amb què s’està gestionant l’àmbit penitenciari des de fa temps però especialment ara, amb la crisi de la COVID-19, i els hem demanat als grups polítics que interpel·lin la consellera Ester Capella amb ocasió de la compareixença que realitzarà en seu parlamentària la setmana vinent, exigint-li prendre mesures urgents i fer front a la seva responsabilitat.

CCOO hem traslladat a tots els grups parlamentaris la situació absolutament crítica en què es troben els centres penitenciaris, el desemparament de la salut del personal penitenciari i dels interns, i la política d’ocultament de fets extremadament greus que estan tenint els nostres dirigents de cara a l’opinió pública.

A grans trets hem destacat:

 • L’incompliment flagrant de la interlocutòria del TSJC amb:
  1. La no realització de tests a la totalitat de treballadors i treballadores i als interns.
  2. La no substitució d’elements caducats, la insuficient o inexistent dotació d’EPI i EPP (amagant les xifres d’un estoc clarament insuficient).
  3. El patètic per insuficient sistema de descontaminació dels centres penitenciaris catalans.
  4. L’incompliment de la formació en l’ús dels EPI’s.
 • La urgent necessitat que es cobreixin les baixes contractant a tot personal encara disponible i que s’obri amb urgència una nova borsa de tècnics especialistes
 • Les manipulacions dels fets que s’estan traslladant a l’opinió publica, amb una política d’endolciment de la realitat, amagant els conflictes que diàriament s’estan produint. CCOO hem explicat als grups polítics com l’Administració resta importància als «plantes» i aldarulls amb violència, com per exemple als produïts ahir 15 d’abril a Puig de les Basses, o la veritable cara del que l’Administració ha referit com noves dependències hospitalàries a Quatre Camins.
 • Els increments de positius als centres penitenciaris, que en el cas dels interns en 5 dies es van multiplicar per 6 arribant gairebé als 60 casos, és especialment greu tenint en compte que només es van realitzar els tests als interns d’un únic mòdul a Quatre Camins i que gairebé una trentena dels positius eren asimptomàtics.
 • L’absència d’estratègies clares a mitjà i llarg termini de la SMPRAV. Què mesures estan previstes pel dia que es recuperin les comunicacions? Com reobriran els centres oberts si els treballadors estan sent enviats a altres centres?
 • Les incongruències dels protocols, com per exemple les absències de test que permetin la reincorporació de treballadors en confinament per contacte amb un positiu, la no consideració dels contactes dels contactes com contactes, i l’absència de veritables mesures preventives.

Els grups parlamentaris han manifestat la seva extremada preocupació per la salut dels treballadors i treballadores, reconeixent l’excel·lent feina i responsabilitat del personal penitenciari, i ens ha demanat a CCOO que comuniquem el seu compromís a l’hora de plantejar les reivindicacions dels treballadors i treballadores penitenciàries.

 

CCOO donem veu als treballadors i treballadores penitenciàries denunciant com el Departament de Justícia s’està jugant cada dia la salut i la seguretat de tots, fins i tot incomplint les resolucions dels tribunals!

 

CCOO exigim que l’Administració:

 1. Compleixi la resolució de TSJC d’una vegada.
 2. Faci els test ràpids y PCR a tothom per aplicar les mesures de prevenció amb les màximes garanties.
 3. Contracti al personal urgentment necessari.
 4. Que esmeni les errades comeses.

L’Administració està impedint el gaudiment de dies, la recuperació dels drets arrabassats i bloquejant millores de condicions de treball, sotmetent a un sobreesforç a la plantilla que no pot durar eternament.

 

Cal que l’Administració es deixi de paraules buides, i compensi aquest esforç amb mesures reals de reconeixement amb millores retributives i altres tipus de mesures més enllà d’una simple carteta d’agraïment!

 

Barcelona a 16 d’abril de 2020

 

#NOsensemascaretes

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA REUNIÓ DE CCOO AMBS ELS GRUPS POLÍTICS

US CONTINUAREM INFORMANT!