CCOO EXIGIM MESURES CONTRA LA COVID

 

CCOO, 1a Força Sindical de Catalunya, hem sol·licitat a l’Administració la recuperació de les mesures preventives i sanitàries contra la COVID en tots els grups de negociació i a tots els nivells,

Les dades d’incidència a Catalunya actuals indiquen que l’índex de creixement potencial, risc de rebrot, es troba a 1250 i la velocitat de transmissió de la malaltia (taxa de transmissió) a 1,67.

Salut acaba de determinar que a partir d’aquest dijous els contactes estrets hauran de confinar-se. La variant Òmicron ja suposa un 30% dels casos a Catalunya, i es preveu que sigui dominant en uns dies amb un grau de  transmissibilitat molt superior a les anteriors variants .

 

CCOO fa mesos que exigim que es reforci el personal disponible per cobrir les substitucions corresponents, i més a les portes de Nadal.

 

 

CCOO portem des de l’inici de la pandèmia sol·licitant la creació d’una reserva estratègica d’EPIs i elements de prevenció que permeti cobrir necessitats extraordinàries com es preveu que sigui l’actual.

 

 

L’Administració encara no ha fet res per ampliar la borsa de personal disponible i formar-los per realitzar substitucions. La borsa de tècnics especialistes està esgotada. QUE ESPEREN!!??

 

La crisi sanitària que estem vivint actualment exigeix mesures específiques  noves i recuperar el màxim grau de prevenció que garanteixin la salut del personal penitenciari i dels interns i internes que es troben als centres penitenciaris catalans.

És l’Administració qui per mandat constitucional ha de garantir la salut de manera prioritària als centres penitenciaris, valorant i aplicant totes les mesures preventives i sanitàries que estiguin al seu abast.

CCOO hem denunciat la carència i el retard en la presa de decisions i realització de proves al personal penitenciari i als interns/es en els darrers brots, que ens han portat als pitjors brots de tota la pandèmia.

Tenint en compte la incidència actual de pandèmia COVID, la informació de transmissibilitat de què es disposa i les mesures que s’estan implementant al conjunt de la població:

 

  • CCOO considerem imprescindible que s’implantin mesures pel control d’accés als centres, exigint la presentació del certificat COVID digital a tots els visitants que no presten serveis als centres penitenciaris, incloent-hi les visites i especialment els vis-a-vis i comunicacions familiars.
  • Negociació ràpida d’un nou acord de borsa, actualment completament esgotada, que integri totes les subborses en una sola ordenada exclusivament per antiguitat, i que permeti la seva ampliació de manera eficient i ràpida.
  • Creació d’una reserva estratègica de materials de prevenció i EPI’s, i entrega de mascaretes FFP2 en tots els centres a tothom.
  • Accés en els mateixos centres de treball a la realització de proves de detecció (PCR i test d’antígens).
  • Minimitzar la presència efectiva als centres de treball, recuperant la turnicitat d’etapes anteriors, reduint el contacte entre treballadors/es.
  • Llibertat de canvis.
  • Que l’administració insti una nova valoració sanitària pel personal d’especial risc.
  • Recuperació dels corresponents permisos retribuïts de què disposàvem. Les mesures sanitàries estan promovent el confinament dels contactes i la cura dels menors, que han de quedar resolts en la nostra normativa de personal..
  • Recuperació del grup de treball i les reunions COVID per valoració i anàlisi de l’evolució de la situació.
  • Suspensió d’activitats i comunicacions en els centres amb brots actius o risc de brot.

 

CCOO vam registrar escrit, l’anterior setmana, sol·licitant a la Secretaria de Mesures penals l’aplicació directa d’algunes d’aquestes mesures preventives que ja s’apliquen al conjunt de la població i que inexplicablement no s’apliquen als nostres centres.

 

CCOO impulsem i defensem un sindicalisme responsable i continuarem, pas a pas, exigint millores i les màximes mesures preventives contra la COVID.

 

 

Barcelona, 21 de desembre de 2021

 

DESCARREGA EN PDF L’ESCRIT DE CCOO DEMANANT MESURES COVID

US CONTINUAREM INFORMANT!