CCOO REBUTGEM LA PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE LA BORSA D’INTERINS I EXIGIM LA SEVA CONTRACTACIÓ!

 

INDIGNANT!! És la conclusió que traiem de la reunió d’avui dimarts dia 28 que ha tingut lloc amb la Subdirectora General de RR.HH. del departament, la Cap de RR.HH. de la Secretària de Mesures Penals i la Responsable de l’Àrea de Relacions Laborals de la Direcció de Serveis.

L’Administració ha presentat una proposta de modificació de la regulació de la borsa d’interins que no ha inclòs les modificacions mínimes que vam presentar CCOO.

El departament no dóna cap xifra de continuïtat, ni confirma cap substitució ni reforç a 3 dies del cessament dels escassos reforços que estaven cobrint les incidències als centres penitenciaris. Aquests fets, en cas de produir-se les seves contractacions posarien en perill la prestació dels serveis i les condicions de treball i permisos de tots els treballadors.

La Secretaria no dóna cap resposta als més de 180 companys que han anat realitzant períodes de breus substitucions i que en tot cas cessarien en la seva totalitat el dia 31 de maig. CCOO hem denunciat l’estafa als 68 darrers aspirants que van superar les proves físiques, i que l’Administració ara afirma que no té recursos per contractar. 

Per CCOO és inacceptable, que a les portes dels «famosos reforços d’estiu» informin que ja s’han gastat en contractació de reforços el 70% de la partida pressupostària anual, i  no garanteixin cap cobertura.

Quina és la realitat que amaga la situació actual? Cal tornar a l’EGB per a fer classes de matemàtiques? Cal tornar a la universitat per a estudiar economia financera? O simplement és que el nostre Departament espera que es produeixi algun motí o lamentem la pèrdua d’algun company? Ja n’hi ha prou d’amagar una pèssima gestió sobrecarregant als treballadors i tractant d’estendre el pànic als interins per extorsionar-los ajustant la prestació dels serveis.

És inacceptable que en la nova proposta presentada de la borsa plantegin dividir-la en dues bosses i per a passar de la segona a la primera has d’haver treballat durant almenys 1 any i 3 mesos? Quin és el motiu d’aquest criteri?

CCOO només volem una borsa i que s’administri per estricta antiguitat com ha de ser i ha estat sempre.

Plantejaments com avisar d’un lloc de treball per trucada telefònica i, en cas de no respondre la trucada, repetir-la després d’una hora i en cas de no agafar-finalment  enviar un correu amb data i hora de trucades és lamentable. I si no tens bateria? I si estàs treballant en un treball com el nostre i no pots portar el mòbil? Tant els dóna.

El concepte d’un marc territorial  propi és positiu però la resta de mesures incongruents i d’atac als aspirants amaga un sistema creat sense prou garanties i seguretat jurídica, que mai hauria de ser imposat unilateralment. Les rectificacions han sigut absolutament anecdòtiques, aixafant totes les propostes realitzades per CCOO i la resta de sindicats.

Per tot això CCOO no ha signat ni aprova la nova normativa de la borsa de treball d’interins, perquè és un atac frontal i un menyspreu als seus treballadors.

CCOO reclamem sense cap mena d’acotacions ni limitacions que han d’incloure:

  • Una única borsa d’interins ordenada únicament per antiguitat estricta
  • Suspensió en la borsa de treball decidida pel treballador interí de forma voluntària
  • Ampliació del temps de contestació ridículament curt a una oferta de treball
  • Eliminació del procediment arbitrari d’expulsió de la borsa per dos informes negatius.
  • Que la comissió de seguiment de la borsa tingui capacitat decisòria i no sigui un simple òrgan per donar vistiplau de tot allò que l’Administració ha decidit unilateralment.
  • Contractació immediata de TOTS els interins actualment existents en la borsa de reforç, i renovació de TOTS els que cessin el 31 de maig i posteriorment per a tapar encara que sigui mínimament els enormes forats de personal existents.

Finalment, el Departament ha afirmat despòticament que dóna les negociacions per finalitzades i que aprovarà unilateralment una modificació a cop de decret. Novament l’Administració torna a imposar un criteri des del més absolut desconeixement del model penitenciari que pot tenir greus conseqüències pels treballadors i els serveis.

 Actualment la situació en matèria de personal està arribant a nivells crítics. Les baixes augmenten i no es substitueixen, i les agressions es disparen fent absolutament necessari mantenir uns nivells mínims de personal a través de la contractació d’interins.

La política suïcida de personal que realitza el departament, absolutament incapaç de defensar als seus treballadors i de mantenir en nivells mínimament eficients la capacitat de funcionament del servei públic, ens afecta a TOTS, interins, de carrera i laborals.

La defensa dels companys interins és la defensa dels interessos de TOTS els treballadors perquè sense ells, enmig d’una situació de complet ofec i d’absoluta paralització administrativa, el sistema penitenciari català es degradarà fins a nivells mai vists i al final el sofrirem tots, treballadors, interns i la mateixa societat.

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE EL REBUIG PER CCOO DE L’IMPOSICIÓ DE MODIFICACIÓ DE REGULACIÓ DE BORSA    

DESCARREGA EN PDF ELS NOUS CRITERIS DE REGULACIÓ DE LA BOLSA IMPOSATS UNILATERALMENT PER L’ADMINISTRACIÓ          

 US CONTINUAREM INFORMANT!!