CCOO SIGNA L’INCREMENT SALARIAL DE L’ANY 2019 PER AL PERSONAL DE LA GENERALITAT

Foto

Les retribucions del personal de la Generalitat creixeran des l’1 de gener de 2019 el 2,25%

 

Avui s’ha reunit la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de la Generalitat i ha acordat l’increment retributiu per l’any 2019.

L’increment de les retribucions per a 2019 estableix una pujada fixa del 2,25% en tots els conceptes i per a totes les empleades i empleats públics de la Generalitat, a la qual cal sumar un percentatge variable que pot arribar al 0,25%, lligat a l’evolució del PIB.

Els empleats públics comptaran, a més, amb un altre 0,25% de fons addicionals que cal negociar amb els sindicats de la Mesa com es farà el repartiment.

 

Increment retributiu 2019

FIXE

2,25%
+ Fins a 0,25% (segons PIB) a partir de juliol:

PIB igual a 2,1%

2,30%

PIB igual a 2,2%

2,35%

PIB igual a 2,3%

2,40%

PIB igual a 2,4%

2,45%

PIB igual o superior a 2,5%

2,50%

+ 0,25% fons addicional

+ 0,25%

 

L’acord signat avui incorpora l’increment que CCOO ja va acordar el passat mes de març a Madrid en el marc del “II Acord per a l’ocupació pública i de condicions de treball”.

El proper 15 de gener continua la negociació de recuperació de drets

Aquest acord d’increment retributiu s’uneix a altres signats per CCOO amb el Govern de la Generalitat els últims mesos.

CCOO després d’un procés de negociació i pressió intensa va aconseguir el passat desembre de 2018 l’acord amb garanties per a la recuperació de les pagues de 2013 i 2014.

El mateix Acord contemplava el compromís de noves mesures socials, laborals, i de flexibilitat i conciliació de la vida familiar i laboral, entre d’altres. Aquesta negociació començarà el proper 15 de gener de 2019.

Anteriorment CCOO també va signar l’acord per recuperar el 100% de sou en tots els casos d’Incapacitat Temporal (IT), des del primer dia, o l’acord per reduir la temporalitat del 30% al 8%, donant estabilitat a les plantilles, que ha possibilitat aprovar una àmplia oferta d’ocupació pública enguany i durant els propers anys.

CCOO emplaça al Govern a mantenir aquesta línia de recuperació de la negociació col•lectiva, a comprometre’s -amb fets, no amb paraules- i reconèixer l’esforç que els empleats públics han fet per mantenir els serveis públics, amb la seva dedicació, esforç i professionalitat.

CCOO continuarà amb la lluita per la recuperació dels drets arrabassats i la millora de les condicions de treball. Encara ens queden molts drets i retribucions per recuperar: revertim les retallades, recuperem drets, salaris i ocupació, millorem de les condicions de treball, defensem els serveis públics, defensem la negociació col·lectiva…

Barcelona, 8 de gener de 2019

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE L’INCREMENT SALARIAL DE L’ANY 2019

US CONTINUAREM INFORMANT!