COMISSIÓ DE SEGUIMENT- 20.02.19 CCOO LLUITEM EN DEFENSA DELS DRETS DE TOTS ELS TREBALLADORS

 

Ahir va haver-hi reunió de comissió de seguiment de l’acord a la qual van assistir per part de l’administració la Subdirectora General de RR.HH. del departament, el Subdirector General de RR.HH. de la Secretaria de Mesures Penals i la Cap del Servei de Gestió de Recursos Humans de la Secretària.

La reunió l’hem iniciat CCOO amb una prèvia. Segons informacions que ens han arribat, als treballadors d’alguns centres ahir mateix se’ls ha presentat dos papers, un de serveis mínims i un altre d’adhesió a la vaga del 21 de febrer, obligant a triar un d’ells i signar-ho després. CCOO ho jutgem com absolutament inadmissible i fins i tot delictiu donat el caràcter clarament polític i no laboral de la vaga. CCOO hem demanat que es pari aquest tipus d’acció de manera immediata i l’administració, que ha manifestat no saber res, s’ha compromès a investigar la situació i parar aquesta pràctica.

 

Servei de Transport a Puig de les Basses i Mas d’Enric

L’Administració ha comunicat una resolució a 4 treballadors de Puig dels Basses de la qual no ens ha donat detalls durant la reunió i ha informat que a partir de l’1 de març s’inicia el contracte del propi addicional. També estan predisposats a «adaptar» horaris dels treballadors afectats encara que ja ens temem el que aquestes «adaptacions» poden significar.

CCOO ens hem queixat de la suspensió de la reunió de transport prevista on s’havia de tractar aquest tema. També hem exigit que no es faci recuperar als companys hores que no han pogut ser treballades a causa de decisions de l’administració que incompleix tots els acords en matèria de transport i tancament de centres.

CCOO també hem exigit que el contracte del propi no sigui de tres mesos sinó indefinit fins que es trobi una solució que freni la “cacicada” de l’administració de retallar unilateralment el transport i compleixi els acords.

Finalment CCOO hem exigit la implementació del model de Medi Obert de 2008, la qual cosa ampliaria places en els centres oberts i permetria entre altres coses complir el dret de retorn de treballadors afectats pels tancaments de centres.

 

Reforços

L’administració s’amaga en un núvol d’indefinició. Part dels reforços que cessen el 31 de maig no continuaran però no sap quants seran, ni tan sols si seran molts o pocs. Actualment hi ha 21 companys disponibles en la bossa de reforços i falten encara 14 companys de la bossa d’interins per ser recol·locats en llocs estructurals.

CCOO hem demanat:

  • El llistat actualitzat amb noms de tots els interins.
  • Reunió del grup de borsa de treball.
  • La contractació immediata dels 21 companys de la bossa de reforços atès que hi ha més de 350 baixes només en interior.
  • Integració dels reforços en la bossa d’interins.
  • Una nova convocatòria urgent d’un nou procediment d’incorporació per a emplenar la borsa de reforços de tècnics especialistes.
  • Una nova oferta de comissions de servei, aquesta vegada incloent GSI.

L’Administració manifesta que la setmana que ve ens donarà a conèixer una data de convocatòria del grup de treball de la borsa. També informa que preveu fer un oferiment general de comissions de servei però no abans d’abril. El sots director de RR.HH. reconeix la necessitat d’incorporar tècnics especialistes mitjançant nous actes. CCOO hem sol·licitat que arribat el moment es respecti la llista d’aspirants que restaven pendents.

 

Horaris Caps de Servei

Es realitza una proposta provinent del conjunt dels Caps de Servei de Mas d’Enric per a ajustar l’horari del centre augmentant hores de serveis, amb l’objecte de compensar un nombre d’hores que l’Administració els està exigint anualment. El Departament diu que ho avaluarà però que seria objecte de negociació per tots els centres. Segons ells, busquen homogeneïtzar horaris dels Caps de servei i per això els estan avaluant en tots els centres.

 

Revisió Model Medi Obert

CCOO exigim recuperar el treball previ del Grup de treball de Medi Obert i millorar les conclusions d’aquest treball pactades en 2008. L’Administració manifesta que està disposada a rebre suggeriments i a negociar però com sempre, s’enfonsa en la boira i la indefinició i no defineix què, com i quan.

 

Centre Obert de Tarragona

CCOO, com ja vam dir en la reunió anterior, manifestem que la situació en el Centre Obert de Tarragona és insostenible a causa de l’actuació que han traslladat la totalitat de seccions sindicals del centre com despòtica, d’imposició i falta de diàleg del seu director. Mitjançant escrit dirigit a la Secretaria General, de manera conjunta per les seccions, exposen la greu situació de trencament amb els representants dels treballadors al centre, tot i que sorprenentment , CATAC manifesta desmarcar-se en part.

CCOO denunciem la falta de CRIMOs per a cobrir els horaris i que els GMO s’han d’ocupar de tasques corresponents als CRIMOS, la qual cosa CCOO qualifiquem d’il·legal.

La situació només pot solucionar-se amb un gir de 180° en la conducta del director, que exercint la seva responsabilitat ha de tractar de resoldre. En cas que no es produeixi aquest canvi pròximament, CCOO sol·licitem que l’Administració prengui mesures urgents adients amb la màxima contundència.

 

PRP

CCOO ens quedem sols exigint que la negociació del complement que substitueixi al PRP s’iniciï immediatament. Finalment i amb l’aquiescència de la resta de sindicats excepte CCOO, sembla que s’iniciarà al març. Ens olorem el pitjor, ja que no hi ha més diners i CCOO no acceptarà mai un empitjorament de les condicions d’aplicació de l’antic PRP, que sembla que és l’objectiu ocult de l’Administració.

 

Concursos i procediments selectius

A preguntes de CCOO, l’Administració informa:

  • D’ací a poc temps es convocarà el grup de treball però que es preveu convocar el primer dels concursos, el de Caps de Servei/CUE i CRIMO, amb posterioritat a març.
  • Les bases d’educadors estaran abans de final de mes com estava previst.
  • El Departament ja ha informat Funció Pública de les places que s’haurien d’incloure en l’oferta pública d’aquest any per tècnics especialistes, número que podria ampliar-se pel fet que el temps va passant, la situació és dinàmica i no es preveuen pressupostos en un futur pròxim.

 

Canvis de servei

CCOO ens queixem que la oferta promesa per l’administració en matèria d’ampliació de canvis brilla per la seva absència. Són dos mesos ja esperant i sense que es convoqui al grup, la qual cosa indica la clara mala fe de l’Administració.

CCOO ens hem queixat també dels criteris restrictius aplicats en Lledoners en matèria d’autorització de canvis de servei per als GAMP. A l’administració l’actuació de la gerència li sembla estupenda perquè segons ells són treballadors amb tasques i competències diferents. El fet que la mateixa gerència, unifiqui en grups per a demanar dies i vacances a CAF i GAMP que tenen tasques i competències completament diferents, li sembla a l’administració igualment bé.

És clar que la Subdirecció General de RR.HH. de la nostra secretària s’ha instal·lat en l’arbitrarietat, i aplica criteris completament oposats i contradictoris segons li interessa, tractant arbitràriament als seus treballadors, més com a carn de canó administrativa que com a subjectes amb drets.

 

Uniformes

CCOO novament hem exigit que es doti als reforços i en cassos de reposició d’uniformes iguals a la resta dels companys i que es renovi actualitzant el de la resta dels treballadors.

La falta més absoluta de reposició de roba de treball i la pèssima qualitat d’aquesta, esta generant que els treballadors hagin de comprar la roba, i això es absolutament inacceptable. CCOO hem exposat a l’Administració que a les tares que presentava el pantaló s’ha afegit la tara dels darrers guants que estant fent-se malbé molt abans de l’ús recomanat (entre dit índex i polze).

També hem demanat que les botes, que no requereixen la substitució de les anteriors, siguin de tipus tècnic, de cost-qualitat molt superior en prestacions a les botes de les guerres napoleòniques actualment en servei i a un cost que ni tan sols és superior.

CCOO exigim la calendarització d’un pla de renovació integral i real de la uniformitat que dignifiqui al col·lectiu penitenciari.

 

Votació en llibertat

CCOO hem demanat a l’administració que enviï una instrucció o escrit als centres perquè s’habilitin els mitjans i llocs adequats, com a cabines tancades amb cortines, etc., perquè els treballadors puguin votar amb intimitat i a resguard de tota mena de pressions.

CCOO hem defensat, defensem i defensarem sempre que els treballadors es puguin expressar en tot moment de manera autènticament democràtica i amb completa llibertat.

 

 

DESCARREGEU EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DE SEGUIMENT  DEL 20-02-2019

 

US CONTINUAREM INFORMANT!