La representació unitària sindical reclama mesures per reduir la conflictivitat als centres i erradicar les agressions als treballadors públics. Convoca concentració a totes les plantilles el dimarts dia 7 de juny a 10.30 h. A la Plaça Sant Jaume.

Per la dignitat de la professió penitenciària

Ja fa anys que estem aguantant una gravíssima manca de seguretat als nostres centres penitenciaris. Anys suportant agressions indiscriminades cada cop més greus, insults i pèrdua d’autoritat i de respecte, manca de personal, persecucions regimentals amb obertures d’expedients disciplinaris a treballadors amb trajectòries professionals impecables, i fiscalització constant de les nostres actuacions.

I en aquest context de dificultat extrema, rebem com a pagament la indiferència dels responsables penitenciaris.

Responsables d’un Departament de Justícia i d’una Secretaria de Mesures que enlloc de facilitar-nos la difícil tasca que desenvolupem, donar-nos les eines i els mitjans per desenvolupar-la amb garanties i la protecció davant les nostres actuacions, es dediquen a observar des de les seves atalaies particulars amb sous estratosfèrics i a no donar cap solució a les problemàtiques que patim.

Responsables penitenciaris que demostren una incapacitat absoluta a donar respostes urgents davant d’un escenari d’augment d’agressions, temptatives d’agressió i lesions contínues als professionals penitenciaris, mentre orienten els seus esforços a retallar drets i entorpir qualsevol tipus de negociació. 

Uns responsables penitenciaris que ens tracten com a funcionaris de segona, amb un acord penitenciari obsolet, sense proporcionar-nos la formació necessària i continuada que requereix la nostra tasca amb una escola penitenciària pròpia, sense una carrera professional, que elaboren circulars i instruccions amb un marcat sentit polític i no penitenciari i que no redunden en una millora del servei que prestem i que, en definitiva, són els únics responsables de l’actual escenari, on les agressions als professionals penitenciaris, l’augment d’altres índexs que afecten la seguretat als centres, la conflictivitat entre interns, les autolesions i els suïcidis, estan a l’ordre del dia.

I mentre les situacions de conflicte augmenten de manera desorbitada, el Departament de Justícia centra els seus esforços en maquillar les seves estadístiques amb un doble objectiu: Primer reduir al màxim i treure transcendència als incidents que es produeixen als centres penitenciaris i segon, intentar vendre a la societat un model penitenciari suposadament d’èxit però que està basat en l’atorgament forçat i desproporcionat de molts tercers graus i de permisos.

Les treballadores i treballadors penitenciaris no aguantem més!!!. No en tenim prou amb paraules. Volem solucions immediates i exigim que els responsables penitenciaris inverteixin en la nostra seguretat amb les següents mesures urgents:

  • Increment de plantilla en no menys de 500 efectius

  • Derogació de circulars innecessàries i pernicioses per la seguretat.

  • Aplicació de les sancions tal com preveu el reglament i no com les desvirtuen en les juntes.

  • El reconeixement d’agents d’autoritat.

  • La creació d’una subdirecció de seguretat en els equips directius, ocupada per funcionaris de carrera del grup B de servei interior

  • Suport judicial, a cada agressió el departament, mitjançant serveis jurídics, es personarà com acusació

  • Convocar els concursos de trasllats i comandaments pendents.

  • Inclusió del PRP al complement específic sense contraprestacions.

Els sotasignats reclamen determinació als responsables penitenciaris per trobar solucions que eliminin la conflictivitat penitenciària i les agressions als treballadors públics de presons. Que s’enllesteixi un procés ràpid de negociació per atendre les reclamacions de les plantilles i s’abandoni un model laboral basat en l’explotació dels professionals.

 

Per tot això convoquem a una concentració a totes les plantilles dels centres penitenciaris el dia dimarts 7 de juny a les 10.30 h a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

 

Barcelona, 2 de juny de 2022.

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA

DESCARREGA EN PDF EL CARTELL

 

US CONTINUAREM INFORMANT!