CONTRACTACIÓ URGENT DELS INTERINS CESSATS JA!

Davant la crítica situació de falta de personal en tots els centres en general i en el C.P. Brians 2 en particular, hem enviat el següent escrit al Secretari de mesures Penals sol·licitant la contractació urgent i sense dilacions dels interins cessats aquest dilluns i que es realitzin nous processos d’incorporació a la borsa d’interins:


A la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima

A l’Atenció del Sr. Amand Calderó i Monfort

Secretari de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima

Des de l’Agrupació de Personal penitenciari de CCOO, li transmetem el nostre malestar i de tot el col·lectiu penitenciari amb el més ferm rebuig a les polítiques de personal que està portant a terme la SMPRAV.

La carència de personal als centres penitenciaris continua sent la tònica habitual, impossibilitant la prestació d’un servei amb les condicions mínimes establertes de garantir la seguretat i l’aplicabilitat dels protocols de seguretat i d’intervenció. Considerem que l’actual dotació de personal als centres penitenciaris és absolutament insuficient per cobrir els serveis, fent-li saber el nostre rebuig a qualsevol política de serveis extraordinaris i denegació de permisos.

Després de dos anys de l’entrada del Protocol d’Agressions continua la carència absoluta de mesures específiques de prevenció de les agressions als treballadors i treballadores, estenent-se el sentiment de desemparament.

A la precarietat de condicions de treball i d’interpretacions restrictives dels Acords i normatives, li fem saber el sentiment d’indignació i de rebuig que ens ha suposat la darrera proposta aberrant del nou PRP plantejat pel Departament de Justícia.

CCOO denunciem la situació insostenible en la qual es troben estancats els serveis penitenciaris, assumint la impossibilitat de prestar en condicions aquest servei públic. No podem acceptar que no es cobreixin serveis imprescindibles ni garantir els protocols adients dels centres per falta de personal.

Com treballadors públics ens veiem obligats a informar-lo que sense la substitució i cobertura de la totalitat de les incidències no estan garantint la finalitat dels serveis penitenciaris. Per tot això, l’instem a que prengui de manera immediata les mesures necessàries perquè la ràtio de personal, en totes les unitats dels centres, sigui la indicada en els protocols dels diferents centres penitenciaris i així garantir la prestació dels serveis i la seguretat de tots els treballadors i interns.

CCOO sol·licitem la contractació immediata dels interins cessats el passat 13 de gener, de tots els disponibles i l’ampliació de la borsa per garantir la cobertura dels serveis i la urgent revisió i inclusió al protocol d’agressions de mesures orientades a la prevenció d’agressions.

Atentament,

DESCARREGA EN PDF LA CARTA AL SECRETARI DE MESURES PENALS SOL.LICITANT LA CONTRACTACIÓ URGENT DELS INTERINS CESSATS I L’AMPLIACIÓ DE LA BORSA 

US CONTINUAREM INFORMANT!!!