EL SECRETARI GENERAL DE CCOO RECLAMA A LA CONSELLERA PRIORITAT PEL SISTEMA PENITENCIARI CATALÀ

 

 

El Secretari General de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, ha traslladat personalment a la consellera de justícia la situació dels centres penitenciaris catalans en aquesta crisi del coronavirus i ha reclamat prioritat a l’hora de:

  • Dotar als treballadors de les mesures de protecció individual necessàries per a complir la seva labor: ulleres, màscares, guants i equips de protecció personal (EPP)
  • La revisió dels protocols aprovats per a aquesta situació, que considerem insuficients. Els elements de protecció han de ser usats obligatòriament en tot moment i en tota situació.
  • Una reunió urgent per a avaluar la i plantejar les mesures addicionals necessàries.

L’Agrupació de personal Penitenciari de CCOO també hem contactat amb el Secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, reclamant:

  • L’aplicació d’una sèrie de mesures de protecció reforçada dels treballadors amb una distribució general de màscares, guants i ulleres i un augment de la distància dels treballadors als interns que pot arribar a separació completa en certs casos.
  • Una reunió per qualsevol via per actualitzar i modificar els protocols de tots els centres penitenciaris y de la SMPRAV per reduir el contacte i per tant el perill de contagi.

Estem a l’espera de la confirmació de data i hora d’aquesta reunió urgent.

CCOO també estem contactant amb els grups parlamentaris donant-los coneixement de la situació als centres penitenciaris i reclamant el seu suport per resoldre la nostra situació.

 

Ampliació del transport

 

A petició de CCOO, l’Administració amb data de demà dilluns, 16 de març, duplicarà el nombre d’autobusos a primera hora del dia, tant els del C.P. Quatre Camins com els del C.P. Brians 1 i C.P. Brians 2, i està estudiant la possibilitat de fer extensiva la mesura a l’horari del migdia.

Barcelona a 15 de març de 2020

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA D ELA REUNIÓ DEL SECRETARI GENERAL DE CCOO DE CATALUNYA AMB LA CONSELLERA

US CONTINUAREM INFORMANT!