EMPITJORA EL BROT DE COVID DEL CENTRE PENITENCIARI DE BRIANS 2

 

Nota de Premsa:

 

CCOO, 1a Força Sindical de Catalunya, tornem a denunciar públicament com la irresponsabilitat de l’Administració, amb una relaxació quasi total de les mesures preventives per part de la Secretaria de Mesures Penals Rehabilitació i Atenció a la Víctima, ha contribuït al contagi més gran en l’àmbit penitenciari des l’inici de la pandèmia de COVID.

 

Les pitjors sospites es confirmen amb el nou balanç que les proves PCR realitzades al centre penitenciari aquest dimarts i dimecres deixa, amb 243 positius entre els interns i 21 entre els diferents professionals que desenvolupen les seves tasques en aquest centre de treball.

CCOO informa que, de les vint unitats de vida del centre, hi ha onze aïllades, 4 confinades, 4 en vida ordinària i una amb regim de vida especial pel fet de tenir pacients psiquiàtrics (Salut Mental).

CCOO, no oblidem com l’Administració penitenciària des l’inici de la pandèmia va lliurar materials no homologats als interns i internes i al personal, «racanejant» els materials de protecció i la seva renovació, obligant-nos a denunciar-los davant del TSJC i la Inspecció de Treball fins aconseguir les mesures preventives corresponents.

La lenta i temorosa posada en marxa de mesures i actuacions per part de la SMPRAV han suposat un retard de 14 dies des del primer positiu confirmat d’un intern al centre, fins a la realització del cribatge massiu, contribuint, amb quasi total seguretat, a l’augment de contagis de manera exponencial.

CCOO ja vam interpel·lar al Departament recordant-li que un centre penitenciari forma un tot integrat amb espais comuns on s’han de mantenir en tot cas mesures preventives constants i específiques, i negar el problema (o deixar-ho en mans de la sort) no és una opció.

CCOO vam sol·licitar, a l’inici del brot, la realització de proves COVID a tothom i que es lliuressin, com a mínim, mascaretes FFP2 o de nivell superior a tot el personal del centre, per ser les més adequades a criteri de la Inspecció de Treball). L’Administració ha anat fent entrega de material preventiu i prenent mesures segons es confirmaven els positius, confinant o aïllant espais a posteriori, obviant la prevenció.

CCOO hem demanat que s’extremin les mesures de prevenció en tots els centres de Catalunya, entregant elements de protecció del màxim nivell, informant en el seu ús i la seva renovació, minimitzant la presència al centre dels col·lectius de tractament i d’oficines, entre d’altres, afavorint el teletreball, cobrint les incidències esdevingudes i incrementant la dotació del personal que hagi de treballar presencialment en tots els espais confinats o aïllats, on ha augmentat la carrega de treball, així com l’aplicació de les mesures que salvaguardin la salut dels interns/es i personal en equilibri dels seus drets, preponderant en tot cas la protecció de la salut i la vida.

Barcelona, 12 de novembre de 2021

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA DE PREMSA DE CCOO SOBRE L’EMPITJORAMENT DEL BROT DE COVID A BRIANS 2 

US CONTINUAREM INFORMANT!