GREU AGRESSIÓ A PONENT

AVUI HEM PATIT UNA NOVA AGRESSIÓ AL NOSTRE CENTRE

 

 

Ja tenim aquí un altre cop el caloret, amb tots els avantatges i inconvenients.

Primer de tot, donar ànims i desitjar una ràpida recuperació als companys que han patit aquesta salvatge agressió, i demanar que li sigui aplicada tota la contundència legal que sigui possible a l’intern responsable, per tal que novament una agressió no tingui cap mena de conseqüència.

Comencem a patir aldarulls continus al nostre centre, havent traslladat a varis dels protagonistes a altres centres, prevenint d’aquesta forma que realitzessin d’altres encara més greus, fet que d’altra banda, ha resultat gratament estrany i sorprenent.

Hem de recordar-li novament a la nostra Secretaria General que el nostre centre i la seva plantilla, són actualment els més antics de tota Catalunya. Que les nostres instal·lacions,  ja de per si no van ser dissenyades per complir amb les tasques que durant anys i anys s’han hagut de dur a terme gràcies a la capacitat d’adaptació d’una plantilla, que d’altra banda, ha sigut constantment atacada i qüestionada.

Actualment, el nostre centre, amb les mancances arquitectòniques mencionades, l’escassetat de personal que patim, i l’envelliment dels pocs funcionaris i funcionaries que encara continuen prestant servei al mateix, és el Centre de tota Catalunya amb un percentatge més elevat d’interns al DERT o departaments especials.

Actualment, sobrepassem el 10% d’interns tant en 1er Grau, com sancionats, etc…, sent molt nombrós el nombre d’aquests que procedeixen d’altres centres, on ja han acumulat diversos expedients disciplinaris, utilitzant novament el C.P. Ponent com a últim recurs.

La comparativa amb els nous centres és clara i senzilla, aquests centres, d’on acostumen a provenir el gruix dels interns que es troben a hores d’ara al DERT de Ponent, sol haver-hi uns 700/750 interns en total, per la qual cosa, i amb una senzilla regla de tres, significaria que en aquells DERT haurien d’assolir  uns 70/75 interns, que ja és per si impossible per la capacitat real d’aquests, que és d’uns 30, assumint finalment vora els 20 interns.

Evidentment, no es culpa dels altres centres, sinó de l’escassa o nul·la previsió a l’hora de construir-los, agreujat per  l’augment d’incidents que ha provocat les recents polítiques, com ara la famosa “CIRCULAR”, la reducció de la duració dels primers graus (recordem que són de TRACTAMENT, no sancionadors com ens volen vendre des de diferents col·lectius aliens a l’administració, però sembla ser amb un gran pes de decisió, el qual no se sap qui, ni perquè li ha atorgat), i l’actual impunitat de poder agredir als treballadors i treballadores, amb mínimes responsabilitats penals, en cas que finalment hi hagi.

Evidentment, la solució no és fer canvis d’interns d’un costat cap a un altre, en pic comencen a generar problemes, sinó corregir-los, prevenir-los i evitar-los, i això si, ubicar als interns en aquells centres que estiguin més adaptats a les seves característiques, com per exemple el trist protagonista de l’incident del dia 25/05/2022, el qual té evidents problemes mèdics i psiquiàtrics, però que finalment ha acabat al nostre ja de per si, maltractat Centre, tot i no tenir cap Unitat preparada per aquest tipus d’intern.

Des de CCOO demanen novament que es revisin com cal els casos d’interns psiquiàtrics, recordant que existeixen departaments a altres centres per les seves característiques, que s’adapti i es millori el centre, que actualment cau a trossos,  o que per tal d’evitar llençar diners de l’administració en un pou sense fi, es construeixi un altre per reemplaçar-lo, adequat als nous temps, i d’aquesta forma no es perllongui l’agonia dels treballadors del C.P. Ponent que actualment han de prestar els seus serveis en unes condicions lamentables, tant arquitectòniques com de salubritat.

Tornem a donar ànims i desitjar la recuperació dels nostres companys, i esperem que aquest cop, els nostres responsables actuïn de forma ràpida i contundent, i que facin una de les tasques per les quals cobren, que és la de salvaguardar la nostra integritat, tornem a repetir, el temps que vostès demanen, aquí ho paguem amb sang, no surt a compte.

Lleida, 25 de maig de 2022

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA DE LA SECCIÓ SINDICAL DEL C.P,. PONENT SOBRE LA NOVA AGRESSIÓ AL CENTRE

US CONTINUAREM INFORMANT!