INCOMPETÈNCIA: CONSELLERA DESAPAREGUDA I SECRETARI MANIPULADOR

 

“Es pot enganyar a molts durant algun temps, a alguns durant molt de temps però no a tots durant tot el temps”

Abraham Lincoln

 

AMB LES SEVES MANIPULACIONS, EL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA I LA SECRETARIA DE MESURES PENALS VOLEN AMAGAR QUE ESTAN JUGANT AMB LA VIDA DE LES SEVES TREBALLADORES I DELS SEUS TREBALLADORS.

 

 • Quan CCOO, vam portar al Departament davant el TSJC, només 10 interns eren positius. Una setmana després són mig centenar. AIXÒ ESTÀ DESCONTROLAT. El virus s’estén dins dels centres penitenciaris perquè no s’estan posant les mesures adequades.
 • L’Administració encara no ha complit la interlocutòria del TSJC que CCOO vam aconseguir dimarts passat i que incloïa una sèrie de MESURES IMMEDIATES i URGENTS ordenades pel TSJC:
  • Incompliment de facilitar els equips individuals de protecció: Ni s’entreguen mascaretes autofiltrants FFP2 i FFP3, ni guants de nitril ni equips de protecció personal.
  • Incompliment de la substitució del material caducat.
  • Incompliment d’accés massiu als tests ràpids de diagnòstic del coronavirus SARS-COV-2 per a l’avaluació del personal penitenciari, que hagi tingut contacte amb un cas positiu.
  • Incompliment de la formació dels treballadors en l’ús dels EPIs i EPP.
  • Incompliment en la realització de processos de descontaminació, així com la desinfecció diària dels centres de treball.
 • El Secretari manipula la informació i la tergiversa als mitjans de comunicació. Sota un missatge de falsa tranquil·litat amaga la immensa tensió a la qual està sotmetent als centres. La realitat en la qual es troben els centres penitenciaris és que sense recursos no hi ha control ni prevenció. Només es reacciona als fets consumats dels positius, que no fan més que créixer, i sempre ho fan quan és ja  massa tard.

 

 • L’Administració juga amb la salut dels seus interns i dels seus treballadors. A Quatre Camins la situació és absolutament crítica: 70 interns positius confirmats al MR4, 24 interns més als 3 mòduls confinats Mr4-Mr-8 i MSOB i la situació va en augment. Es necessiten urgentment reforços pels funcionaris de baixa. Aquestes dades però semblen no ser suficients per establir la detecció obligatòria bàsica de la temperatura de tots els professionals, la desinfecció generalitzada de tots els espais i específica de les cel·les afectades. Com a exemple d’ineptitud, es contracta una empresa de neteja que desinfecta amb hipoclorit algunes zones del C.P. Quatre Camins amb polvoritzadora de benzina, contaminant a treballadors i interns amb el fum originat per la combustió del motor. Es necessiten equips de protecció, test ràpids PCR i equips de direcció capaços i amb capacitats de gestió.

 

 • Al C.P. Quatre camins s’han adaptat la primera planta del Mr4 per positius i l’obertura del MR1 per aïllaments de positius sense símptomes, això és el que la Secretaria de Mesures Penals anuncia grandiloqüentment com a “Hospital de Campanya”, concepte massa generós per a un pegat adoptat a correcuita per fer front a l’explosió que la incompetència de la SMPRAV ha provocat.

 

 • Absència d’un protocol d’actuació específic i únic. Cada centre penitenciari sembla que fa el que considera, amb millors o pitjors decisions. Per què tenim una Secretaria de Mesures Penals si cada centre pren les mesures que considera? No podem continuar donant bandades a cops de sort.

 

 • Mala gestió dels contactes. Segons l’Administració el contacte d’un contacte NO és un contacte. La tàctica de l’estruç. La immensa majoria dels treballadors que han estat amb contacte amb positius, o amb símptomes que no justifiquin hospitalització han sigut enviats a casa sense cap prova, però les persones que estan en contacte amb aquests aïllats no reben cap mena de control ni de mesura preventiva, continuen treballant i en conseqüència poden estendre el virus per tot arreu.

 

La consellera, Ester Capella, HA DE DONAR LA CARA i com màxima responsable del Departament ha de lluitar por la seguretat dels seus  treballadors/es  dotant-los dels mitjans adients. PROU ESCUDAR-SE DAVANT D’ALTRES I AMAGAR EL CAP SOTA TERRA!

 • Perquè la consellera de Justícia no va ara als centres penitenciaris com quan van instal·lar càmeres de vigilància a finals de febrer? 600.000€ QUE HAURIEN D’HAVER-SE EMPRAT EN COMPRAR EPIs quan encara es podia aconseguir-los i el virus estava aguaitant.
 • Perquè no explica, si s’està fent tot tan bé, els motius pels quals s’han QUINTUPLICAT els casos d’interns positius EN UNA SETMANA en els centres penitenciaris catalans?
 • Perquè incompleix la resolució judicial del TSJC que OBLIGA a dotar d’EPIS, fer els test als treballadors i treballadores penitenciàries i desinfectar diàriament els centres?
 • Perquè no substitueix material caducat si públicament s’afirma que se’n disposa de no caducat?

 

CALEN MORTS PERQUÈ ES PRENGUIN MESURES I S’IMPLIQUI?

 

CAL DIR LA VERITAT A LA PLANTILLA I ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ!

 

El personal penitenciari està donant la cara i fent tot l’humanament possible, jugant-se literalment la vida, sense els recursos humans suficients ni materials que els protegeixin.

Consellera, si no aconsegueix que la resta de Govern entengui la situació de les presons catalanes, que són la seva responsabilitat, quedis a casa i renunciï al seu càrrec!

Vostè pot jugar amb la seva salut si vol, però deixi de fer-ho amb la dels treballadors i treballadores, la dels seus familiars i la dels mateixos interns. Ha de defensar-nos davant els altres departaments i dotar-nos de material i de tests, complint així i FENT BON ÚS DE LA INTERLOCUTÒRIA DEL TSJC QUE CCOO HEM ACONSEGUIT.

 

CCOO li advertim que donada la situació prendrem les mesures legals que calguin davant del TSJC per l’incompliment de la seva interlocutòria, i també davant de qualsevol altra instància, perquè vostè i el seu equip assumeixin les seves responsabilitats en tot aquest desgavell.

 

Barcelona a 12 d’abril de 2020

#NOsensemascaretes

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE L’AGRUPACIÓ DE PERSONAL PENITENCIARI DE CCOO 

US CONTINUAREM INFORMANT!