JUBILACIÓ ANTICIPADA: CCOO ENS REUNIM AL CONGRÉS DELS DIPUTATS AMB ELS GRUPS PARLAMENTARIS DEL PSOE, ERC I SUMAR

 

LA JUBILACIÓ ANTICIPADA DELS COSSOS PENITENCIARIS CATALANS ÉS UNA DECISIÓ EXCLUSIVAMENT POLÍTICA I S’HA DE REALITZAR A MADRID

A CATALUNYA ESTÀ TOT FET

 

 

Amb l’inici de la nova legislatura i el canvi i renovació de diputats i ministres, és important renovar la pressió als grups polítics més rellevants, que són els directament implicats en la negociació i acord per a la nostra jubilació anticipada:

  • El Grup Socialista (PSOE), ja que és el que controla els ministeris de Seguretat Social i Hisenda.
  • El grup Plurinacional SUMAR, pel fet que és soci de govern del PSOE i, per tant, forma part del Consell de Ministres.
  • El Grup Republicà (ERC), perquè és el que ha de forçar la inclusió del punt de la jubilació anticipada en les seves negociacions amb el govern.

Diu el refrany que el que «no plora, no mama», i a això CCOO afegim que si políticament no s’insisteix, políticament no s’existeix.

Per això CCOO hem aprofitat que aquest dimarts i dimecres s’ha dut a terme el primer ple de control de la nova legislatura en el Congrés dels diputats, per a reunir-nos ahir, en una sessió maratoniana, amb els grups parlamentaris socialista (PSOE), Republicà (ERC) i Plurinacional SUMAR amb la intenció que el tema de la nostra jubilació anticipada sigui present.

La intenció de CCOO era:

  • Que els parlamentaris dels grups polítics Socialista i de Sumar que conformen el govern veiessin que el tema està molt avançat i treballat i percebessin l’absoluta urgència i justícia d’aprovar la jubilació anticipada, ressaltant l’extremadament elevada edat mitjana de la plantilla, i la impossibilitat que persones amb 60anys o més siguin als patis fent tasques de gran perillositat i exigència física, com intervenir en baralles i batusses, reduir interns violents i perillosos o apagar incendis.
  • Que el grup republicà d’ERC veiés la necessitat d’impulsar i d’accelerar els passos. I especialment que aprofiti que en els pròxims mesos de gener i febrer es negociaran els pressupostos de l’estat per a 2024 per a presentar una esmena que introdueixi la nostra jubilació anticipada. La jubilació dels mossos, l’Ertzaintza i la Policia Foral de Navarra es va aconseguir exactament d’aquesta manera, a través d’una llei de pressupostos.

CCOO els hem fet una presentació completa de la situació actual de la plantilla i de la necessitat imperiosa de la jubilació anticipada, i els hem lliurat als grups parlamentaris un dossier d’amb un sumari de la situació actual, una relació cronològica dels passos fets, l’Informe del Grup de Treball per a la jubilació anticipada dels cossos penitenciaris enviat al ministeri, i diversos documents, com la resolució 671/XIV del Parlament de Catalunya sobre la jubilació anticipada dels cossos penitenciaris que vam aconseguir CCOO, l’acord amb el departament, l’acord de Govern i la seva publicació en el DOGC, etc.

La resposta dels tres grups ha estat sorprenentment positiva. CCOO podríem afegir que més que la que hem vist en ocasions anteriors.

Tant el PSOE com Sumar s’ha fet càrrec que la situació és d’una urgència tal que no es pot esperar ni diferir, i han coincidit que la millor opció és introduir la jubilació anticipada mitjançant una esmena als pressupostos per a 2024.

ERC per la seva part s’ha compromès de manera ferma i clara a pressionar políticament perquè s’inclogui la nostra jubilació anticipada en la llei de pressupostos per a 2024, sigui directament o mitjançant una esmena, ja que és objectiu polític del Govern de la Generalitat i per això es va incloure en el pacte de legislatura del 2 de novembre passat entre ERC i el PSOE.

 

CCOO MALGRAT TOT NO ENS CONFIEM! 

SEGUIREM ATENTAMENT LA SITUACIÓ POLÍTICA, QUE ÉS VOLÀTIL I CANVIANT, I CONTINUAREM EXERCINT PRESSIÓ A TOTS ELS NIVELLS POSSIBLES.

 

Barcelona, 14 de desembre de 2023

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA REUNIÓ DE CCOO AMB ELS GRUPS PARLAMENTARIS DEL PSOE, ERC I SUMAR AL CONGRÉS DELS DIPUTATS

US CONTINUAREM INFORMANT!