MILLORES LABORALS ACONSEGUIDES A LA MESA GENERAL D’EMPLEATS PÚBLICS D’AVUI, 24 DE JULIOL DE 2019

Seguim exigint el compliment del pagament del 30% de la paga extra del 2013

L’Àrea Pública de CCOO de Catalunya informa que a la reunió de la Mesa General d’Empleats i Empleades Públiques de la Generalitat d’avui, 24 de juliol de 2019, hem acordat diverses mesures de millora de condicions laborals:

  • Atenció a fills amb discapacitat: el permís per assistir a reunions al centre educatiu, s’amplia també al cas d’escolarització en centres ordinaris i no únicament en centres d’educació especial.
  • Protecció a víctimes de violència de gènere: s’acorda el procediment per a què puguin canviar ràpidament de centre de treball i es fa extensiu en cas que la víctima sigui una persona menor a càrrec.
  • Protecció a persones amb malalties d’especial gravetat: la reincorporació progressiva al lloc de treball després de l’alta mèdica, sense reducció salarial, és la mesura més destacable. Així mateix, es millora la flexibilitat horària, es passa a còmput horari quinzenal i es permet gaudir a temps parcial del 50% de les vacances.

Aquesta és la primera concreció de millores laborals plantejades a l’Acord de l’11 de desembre de 2018.

A més d’aquests acords, des de CCOO hem tornat a exigir el compliment del pagament del 30% de la paga extra del 2013, ara que ja hem entrat al segon semestre de l’any 2019. El Govern ens respon que ja no hi ha cap limitació per part del Govern de l’Estat i que, com a molt tard, és cobrarà al mes d’octubre.

Pel que fa a l’estabilització i consolidació dels llocs de treball, CCOO seguim demanant una negociació clara per acordar-ho, garantint la seguretat jurídica dels processos d’oposició. El Govern ens ha presentat un informe jurídic sobre la constitucionalitat de diversos processos, que analitzarem amb el nostre Gabinet Jurídic.

Respecte als Pressupostos del 2020, és necessari començar a negociar ja la manera d’acabar amb les retallades patides la darrera dècada.

 

Descarrega en PDF els textos dels acords de la reunió de Mesa General, d’avui, dimecres 24 de juliol de 2019:

ACORD SOBRE ELS PERMISOS PER ATENDRE FILLS DISCAPACITATS

ACORD PEL QUAL S’ESTABLEIX EL PROCEDIMENT DE MOBILITAT DE LES EMPLEADES PÚBLIQUES VÍCTIMES DE VIOLÈNCIA DE GÈNERE

ACORD PEL QUEAL S’ESTABLEIXEN DIVERSES MESURES RELATIVES A LA PRESTACIÓ DE SERVEIS AMB MALALTIES D’ESPECIAL GRAVETAT

US CONTINUAREM INFORMANT!