PETICIÓ A LA SMPRAV DE MESURES URGENTS DAVANT EL BROT EN EL C.P. DONES

Davant l’aparició aquest dilluns d’un brot COVID en el C.P. de Dones que amenaça amb descontrolar-se, si és que no s’ha descontrolat ja, i atès que el C.P. de Dones és un centre amb una arquitectura especial i única, on tots els mòduls a excepció de l’especial estan interconnectats, la qual cosa impedeix per complet dur a terme mesures d’aïllament efectives, l’Agrupació de Personal Penitenciari de CCOO hem sol·licitat a la SMPRAV l’adopció de mesures urgents i immediates. Addicionalmente hem demanat també que s’entregui mascaretes homologades a les internes.

Sr.   Amand Calderó i Montfort

Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima

Departament de Justícia

Generalitat de Catalunya

 

Benvolgut Sr.

Dilluns passat, 11 de gener, es va produir un brot de COVID en el mòdul residencial del C.P. de Dones a conseqüències del qual 4 internes, dues de les quals treballaven en la cuina del centre, van donar positiu en el test serològic i van ser aïllades, sent conduïdes de manera urgent al C.P. Brians 1 l’endemà. A conseqüència d’això tot el mòdul residencial ha quedat confinat 14 dies.

Després de realitzar ahir proves PCR a totes les internes del mòdul residencial, han aparegut avui quatre positives més, que novament han estat conduïdes d’urgència al C.P. Brians 1 i el C.P. Puig dels Basses. A conseqüència d’això es realitzaran proves PCR a totes les internes, començant avui mateix pel mòdul polivalent i el d’Infermeria, que són els més pròxims al mòdul residencial i zona de pas obligat. Finalment dos treballadores, una C.S. y una funcionari també han donat positiu a les proves serològiques.

Donada l’arquitectura i les dimensions del C.P. Dones, és clar que el brot està començant a estar completament fora de control, si és que ja no ho està del tot, i que per això cal prendre mesures de manera urgent i immediata:

  1. Proves PCR immediates i sense cap dilació, no sols a totes les internes del C.P. Dones sinó també a tots els treballadors/es del centre, incloent-hi els/les de les empreses externes que presten servei al centre.
  2. Vacunació immediata i urgent del personal del C.P. de Dones, ja que tot el centre s’està convertint de facto en una unitat COVID.

Atès que el brot sembla haver entrat en el centre per mitjà d’un vis a vis íntim, sol·licitem així mateix que el comitè de crisi de la SMPRAV es reuneixi de manera immediata per a prendre immediatament i sense dilació mesures urgents per a restringir i fer segures les comunicacions, no sols en el C.P. de Dones sinó en tots els centres per igual. Entre altres coses no és admissible i creiem que és un perill i una autèntica temeritat, que per a poder entrar en el centre per a realitzar un vis a vis intimo o familiar únicament es requereixi als visitants una declaració responsable en comptes d’una PCR negativa.

Barcelona a 14 de gener de 2021

Agrupació de Personal Penitenciari de CCOO