PLANTADA-MOTÍ AL C.P. JOVES 05/11/2022

 

DISSABTE 5 DE NOVEMBRE DEL 2022 TÉ LLOC UN DELS FETS MÉS GREUS DE LA HISTÒRIA DEL CENTRE PENITENCIARI DE JOVES: UNA PLANTADA-MOTÍ EN EL MÒDUL 4.

 

Motius, els habituals; Còctel de xarxes de tràfic de drogues, interns impermeables a les normes, extorsions, excés d’interns que sobrepassen els 21 anys fins als 25 i que no aporten res a la resta, encara que en realitat ronden o sobrepassin els 30 anys.

Una administració que es posa de perfil per a entrar en el complex món penitenciari del políticament correcte, però que deixa una reguera de víctimes en forma d’interns desprotegits i extorquits i treballadors maltractats per la mateixa administració i sent víctimes diàries en el físic i emocional per interns que campen a pler en els centres.

El dissabte va tocar Joves. La professionalitat i abnegació de tota la plantilla, que de tots dos torns es va quedar de manera solidària per a sostenir la situació amb precarietat llegendària de mitjans, va fer que la situació feliçment s’encarrilés.

La nova directora general, de recent encuny, va poder ser testimoni juntament amb el gabinet de crisi creat, de la realitat del centre, que, com una epidèmia, s’expandeix en les seves formes per la resta de Presons catalanes. Les polítiques de classificació del centre fallen estrepitosament. Es barregen extorquits amb extorsionadors, no hi ha una política real de detecció de droga en entrades per comunicacions.

El més greu de tot és que les noves tècniques d’entrada de drogues i potser objectes prohibits són emparades per noves tecnologies i encara no hi ha resposta per a això. O potser sí. En la tancada i vilipendiada Model de Barcelona aquestes solucions ja estaven inventades. Però en l’època del políticament correcte no cap el correcte.

 

Presons Catalunya necessita canvis urgents. Així es va fer arribar a l’anterior conselleria per part de CCOO i reclamem als actuals responsables.

 

Les víctimes no poden ser la multitud d’interns extorquits, amenaçats i agredits per part de les màfies internes, ni tampoc els treballadors públics que diàriament s’enfronten a indisciplines, agressions físiques, verbals de gènere, etc.

 

Es necessiten canvis que beneficiïn a l’intern que desitja rehabilitar-se, canvis que aportin seguretat a interns i treballadors públics que diàriament i durant 24 hores vetllen pel compliment de les lleis i normes de convivència.

CCOO felicitem a tots els treballadors de Joves que van fer possible evitar una desgràcia en aquest dia negre, i que amb el seu treball diari fan que el servei públic que representa presons funcioni malgrat les polítiques de l’administració.

 La Roca del Vallés, 6 de novembre de 2022

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE LA PLANTADA-MOTÍ AL MÒDUL 4 DEL C.P. JOVES

US CONTINUAREM INFORMANT!