RECUPERACIÓ DEL TRANSPORT – NOVES PARADES I HORARIS!!

Com a CCOO ha vingut informant, diumenge que ve, 1 de juliol, es restablirà el servei de transport als centres penitenciaris, retallat de manera abusiva a la fi de l'any passat i després suprimit temporalment per la mala praxi de l'Administració pel que fa a la gestió dels seus contractes.

L'Administració, conscient de la seva responsabilitat única en el que era un clar i flagrant incompliment dels acords subscrits, al seu moment es va comprometre al més alt nivell al restabliment del servei en el termini més breu possible i que els terminis legals de tramitació dels contractes permetés. Inicialment ho ha fet per mitjà d'un contracte inicial que cobrirà el transport entre l'1 de juliol i el 31 de desembre d'aquest any, al que haurà de seguir un contracte plurianual de dos anys ampliable a altres dos, que entraria en vigor l'1 de gener de 2019 i que està actualment en tramitació.

A més del restabliment del servei en compliment dels acords signats per l'Administració i els representants dels treballadors, els treballadors que usaven el transport ha vingut reivindicat des de fa temps la correcció de l'error que suposa l'absència de parades intermèdies entre les zones de Sants i Clot i l'avançament de l'horari d'inici del servei per poder arribar abans als centres, especialment en el cas de Brians 1 i Brians 2.

CCOO va recollir aquestes reivindicacions, vehiculades per un escrit dels treballadors dirigit a l'Administració, comprometent-se públicament en la seva defensa. Encara que l'Administració es va mostrar clarament receptiva a les propostes que li poguéssim fer, inicialment no es va inclinar a acceptar la introducció de parades addicionals per por de què afectés de manera notòria als horaris i trajectes. En conseqüència CCOO vàrem presentar una proposta treballada que demostrava l'escassa o nul·la afectació al servei i que ha estat bàsicament acceptada per l'Administració i els companys dels altres sindicats.

Com informa l'Administració en la seva nota, no obstant això cal tenir en compte, que aquests són els horaris inicials i que, pot ser que pateixin ajustos o modificacions, un cop es valori els temps entre parades dels primers dies en què s'hagi prestat efectivament el servei. En aquest cas, s'informarà oportunament dels canvis o ajustos que s'efectuïn.

CCOO defensem i exigim una solució pels companys del Centre penitenciari de Puig de les Bases. L'Acord és clar i s'ha de garantir el transport en totes les franges horàries. CCOO no acceptem cap perjudici i hem proposat a l'Administració diferents alternatives. Entre altres es tractaria d'ajustar modificant i millorant el contracte de servei o establint un transport en vehicle des de el centre que doni cobertura aquestes franges. L'Administració es compromet a continuar tractant el tema.

 

Per conèixer els horaris i parades, contacteu amb la Direcció General de Serveis Penitenciaris, el vostre centre o amb l’Agrupació de Personal Penitenciari de CCOO.

 

DESCARREGA LA NOTA INFORMATIVA DE RECUPERACIÓ DEL TRANSPORT I NOUS HORARIS I PARADES EN PDF

US CONTINUAREM INFORMANT!!!