RESPOSTA DE LA SMPRAV AL VÍDEO DE YOUTUBE

 

Divendres passat 9 d’abril, CCOO vam tenir coneixement d’un vídeo publicat en YouTube el dia anterior on es difonen calúmnies i, la qual cosa és pitjor, es fan públiques dades de companys i companyes.

CCOO IMMEDIATAMENT I DE MANERA URGENT ens vam posar en contacte el mateix divendres 9 d’abril amb l’Àrea d’Informació en Matèria de Seguretat (AIS) a la qual vam donar coneixement del vídeo i li passem l’enllaç. De manera simultània vam enviar escrit urgent per e-Valisa al secretari de Mesures Penals SOL·LICITANT LA INTERVENCIÓ DE LA SMPRAV.

Avui els treballadors penitenciaris hem rebut el següent missatge d’Amand Calderó:

Aquest cap de setmana s’ha difós a les xarxes socials un vídeo que atempta contra la imatge dels professionals de l’execució penal. Per això us trasllado el recolzament del Departament de Justícia i l’oferiment de suport a les persones perjudicades i, que vulguin emprendre accions penals, a través del Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya. 

Ahir vam adreçar una carta a la directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, per demanar que s’investiguin els fets, i sol·licitar l’aplicació de les mesures cautelars necessàries per a la retirada immediata del vídeo. També ens vam adreçar a la Fiscalia Superior de Catalunya per denunciar que en el vídeo es mostren documents i dades personals que, segons s’afirma, han estat emeses en el marc d’investigacions sobre professionals que presten o han prestat serveis en aquesta organització, per part de la Fiscalia. També vam demanar que, a banda de les responsabilitats penals que se’n puguin derivar, es prenguin les accions pertinents per a la retirada immediata de les xarxes socials del citat vídeo.

 Independentment de la ràpida presa de mesures per part de la SMPRAV, a la qual felicitem per això, CCOO tenim els nostres serveis jurídics a la disposició dels treballadors i també tenim previst exercir accions legals en la mateixa línia però independentment de les dutes a terme per la SMPRAV.

Barcelona, 13 d’abril de 2021.

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE CCOO SOBRE LA REACCIÓ DE LA SMPRAV AL VÍDEO DE YOUTUBE AMB DADES DE TREBALLADORS/ES

US CONTINUAREM INFORMANT!