REUNIÓ AMB L’ADMINISTRACIÓ 21/07/2020

 

Avui, 21 de juliol de 2020, CCOO ens hem reunit amb UNA PART de l’Administració, ja que la Subdirectora General de Centres i el Subdirector General de Tractament NO han participat, potser s’han amagat perquè pensaven que anàvem a recriminar-los les seves desastroses mesures d’aquest cap de setmana en els centres penitenciaris catalans. I si fos així, tenien raó, CCOO els hi hem recriminat.

 

 

EL DESASTRE D’AQUEST CAP DE SETMANA

 

CCOO hem recriminat a l’Administració la situació soferta als centres penitenciaris catalans el passat cap de setmana, amb una ordre absurdament categòrica d’interrupció de les comunicacions íntimes, familiars i de convivència. Aquesta ordre va crear gratuïtament i sense necessitat situacions i incidents d’extrema gravetat en diversos centres que haurien d’haver estat contemplats, i que, com sempre, van haver de ser resolts pels companys que els ha tocat estar al peu del canó.

El Secretari de Mesures Penals, actuant de tallafocs i d’escut de les Subdireccions Generals de Centres i de Tractament, que de manera molt reveladora no han estat presents per a donar la cara durant la reunió, va dir que les mesures estaven “molt pensades”, “d’acord amb el protocol” i que “eren flexibles”. Per descomptat que aquestes mesures van ser «flexibles«, ja que la situació que van crear en alguns centres el va obligar l’Administració a fer marxa enrere.

CCOO creiem que l’arrel del problema és que en la SMPRAV no queda vida intel·ligent amb coneixement en matèria d’interior i aquest desconeixement genera ordres absurdes i perilloses que no es donarien si les que les han de prendre tinguessin experiència real i efectiva.

 

CAL CANVIAR L’EQUIP DE LA SMPRAV!

 

I cal fer-ho per complet i de dalt a baix perquè si no, hi haurà més moments com el del dissabte i el diumenge passats!

 

 

OFERTA PÚBLICA I CALENDARI DE PROCESSOS D’INTERIOR

 

L’Administració ens ha presentat als sindicats un quadre amb la previsió d’execució de tots els processos. Segons ens han manifestat, intentaran que els processos lligats a les ofertes públiques de 2017, publicades en 2018, no decaiguin.

Segons diuen, els falta personal per a gestionar la bola de neu de processos, que es van acumulant els uns amb els altres, i encara que han demanat a Funció Pública una ampliació de personal del Servei de Selecció i Provisió per a poder gestionar-los, se’ls va denegar i ara estan pendents que se’ls aprovi un nou pla.

Les previsions de l’Administració han de ser observades amb un cert escepticisme. Fins ara la SMPRAV rarament ha complert amb les seves previsions i res indica que vagi a canviar en la seva manera de funcionar en un futur pròxim així que les dates han de ser considerades com merament indicatives:

 

Tècnics Especialistes

 

L’oferta pública de Tècnics Especialistes està pendent de ser aprovada encara, però no creuen que es pugui fer abans de les vacances. El departament de Justícia calcula les places en unes 300.

En la reunió de Secretaris Generals de tots els departaments, cadascun demanarà les seves places en funció de les seves necessitats. Es preveu que hi hagi excés de peticions i que es produeixi la retallada consegüent. El departament de Justícia ens ha manifestat que està disposat a defensar la seva petició amb dents i ungles.

CCOO creiem que el departament, i especialment el col·lectiu penitenciari que d’ell depenem, ja sofrim suficients sacrificis en matèria de retallada d’oferta pública, inclosa una cessió política i unilateral de totes les places disponibles en favor del departament d’interior. Aquesta vegada ja ens toca a nosaltres tenir les places.

 

Oposició de Tècnics especialistes

 

Finalització dels treballs en els temaris Novembre 2020
Convocatòria de l’oposició Gener2021
Llista provisional d’admesos Març 2021
Llista definitiva d’admesos Maig de 2021
Realització de la 1a prova Juny 2021
Finalització del procés Maig de 2022

 

Concurs de Trasllats de Tècnics Especialistes

 

Convocatòria del concurs Novembre de 2020
Publicació llista definitiva admesos i provisional de mèrits Juliol 2021
Resolució Novembre 2021

 

CCOO hem estat l’únic sindicat que hem defensat sempre la realització del concurs de trasllats de manera immediata!

 

 

Concurs de comandaments intermedis

 

Publicació de la llista provisional de mèrits i d’adjudicacions Novembre de 2020
Publicació de la llista definitiva Gener2021

 

 

Concurs de comandaments intermedis d’interior (CUSI, CAF etc.)

 

Aquest concurs no es preveu convocar-lo fins a JULIOL DE 2023!

 

CCOO novament hem estat l’ÚNIC sindicat que s’ha queixat que el concurs de comandaments intermedis per a CUSI, CAF etc. es vulgui convocar el juliol de 2023!

Ja que aquests concursos solen trigar una mica més d’un any a resoldre’s, la previsió és que probablement no es produeixen els nomenaments fins a la fi de l’estiu de 2024, i això si no hi ha els coneguts retards. L’últim concurs es va realitzar en 2008, la qual cosa significaria que podrem estar ni més ni menys que 16 anys sense un concurs de comandaments intermedis, que és absurd, una barbaritat, i un exemple acabat d’incompetència administrativa manifesta.

CCOO hem estat l’ÚNIC sindicat que hem exigit que es convoqués aquest concurs immediatament, com a més tard després de ser resolt l’actual concurs de Caps de Servei, CUEs i CRIMOs.

No obstant això la resta de sindicats no han seguit a CCOO, no han obert la boca i ens han deixat completament sols en la reivindicació del col·lectiu, permetent que l’Administració tiri endavant amb aquesta previsió absurda.

 

Procés de promoció interna del C al B

 

Aquest procés també el deixen aparcat fins a JULIOL DE 2023!

 

Atès que legalment és un procés al qual no es pot accedir exclusivament per promoció interna, l’Administració preveu desglossar-lo en dos processos, un inicial exclusivament de promoció interna i un altre obert. Això tindrà l’avantatge que els candidats que ja són del C tindran dues oportunitats, ja que podran participar en el procés obert si no accedeixen en l’inicial de promoció interna.

CCOO hem reclamat que aquest procés es faci el més aviat possible i novament hem preguntat pel procés i quantes places es pensen convocar.

L’Administració es nega a donar més detalls i només esmenta que seran unes 25 plaça, sense detallar-les. Sí que esmenten que els companys que estiguin en llocs de doble entrada C i B, com per exemple és el cas dels comandaments intermedis, si accedeixen al grup B, podran triar romandre en la seva plaça actual de comandament intermedi, però ara ja del B, o accedir a la plaça guanyada.

 

 

CALENDARI DE PROCESSOS DE TRACTAMENT

 

L’Administració indica que està decidida al fet que els processos originats per les ofertes públiques de 2017 i publicades en 2018 no decaiguin.

Les dates previstes per ells són les següents:

 

Oposició d’Educadors JU029 (en curs)

 

Publicació llista provisional de mèrits Novembre 2020
Resolució Febrer 2021

 

Concurs de Trasllats d’Educadors (ja convocat)

 

Convocatòria Juliol 2020
Resolució Febrer 2021

 

Oposició d’Educadors (Oferta Pública 2018)

 

Publicació llista provisional de mèrits Febrer 2022
1ª Prova Setembre 2022
Resolució Setembre 2022

 

Concurs de Trasllats d’Educadors (lligat a l’Oposició d’Educadors O.P. 2018)

 

Convocatòria Setembre 2022
Resolució Setembre 2023

 

Oposició Juristes Àmb. Func. Execució Penal

 

Convocatòria Maig 2021
1ª Prova Novembre 2021
Resolució Maig 2022

 

Concurso de trasllats de Juristes Àmb. Func. Execució Penal

 

Convocatòria Juny  2021
Resolució Maig 2022

 

Oposició Treballadors Socials Àmb. Func. Execució Penal

 

Convocatòria Octubre 2021
1ª Prova Juliol 2022
Resolució Setembre 2022

 

Concurso de Trasllats Treballadors Socials Àmb. Func. Execució Penal

 

Convocatòria Novembre 2021
Publicació llista definitiva admesos i provisional de mèrits Juny 2022
Resolució Setembre 2022

 

Oposició de Psicòlegs Àmb. Func. Execució Penal

 

Convocatòria Gener 2022
1ª Prova Juliol 2022
Resolució Juny 2023

 

Concurs de Trasllats de Psicòlegs Amb. Func. Execució Penal

 

Convocatòria Agost 2022
Resolució Juny 2023

 

Borsa de Tractament

 

Publicació Gener 2021
Resolució Maig 2021

 

 

GRUP DE TREBALL DE 2a ACTIVITAT I JUBILACIÓ ANTICIPADA

 

L’Administració vol tenir llest un document amb les propostes de la comissió tècnica sobre la 2a activitat a final d’aquest mes i durant setembre tancar el treball sobre la jubilació anticipada. Això permetrà poder disposar d’un document final de conclusions a l’octubre que avaluï costos i personal afectat i permeti elaborar un argumentari per a poder negociar amb cara i ulls amb l’administració central, que previsiblement serà l’os veritablement dur de rosegar.

CCOO hem deixat clar durant la reunió que la 2a activitat i la jubilació anticipada són processos lligats i no separats, de manera que CCOO no acceptarem ni signarem cap acord en matèria de 2a activitat que no vagi lligat també a un acord en matèria de jubilació anticipada.

 

 

NOU PRP PER 2021

 

L’Administració no ha pogut ni volgut presentar la seva proposta, ja que diu que no ens la vol mostrar sense l’aprovació de la comissió de retribucions, és a dir, d’Economia i Funció Pública. Han sol·licitat una reunió extraordinària d’aquesta comissió per a aquest mes de juliol. Si els aproven la seva proposta, que desconeixem però ens imaginem per on aniran els tirs, ens la presentaran als representants dels treballadors. Si la comissió de retribucions no la hi aproven, presentaran una altra nova.

CCOO hem deixat sempre clar que no acceptarem mai cap descompte grupal en negatiu, amb penalitzacions absurdes a grups complets independentment del que hagin fet els seus membres individuals!

 

 

NOU ACORD DE CONDICIONS DE TREBALL

 

L’Administració segueix en la seva política de negociar acords en punts concrets i deixar la negociació un nou acord de condicions de treball per a 2021, i segons manifesten, estan formulant un document de treball per a la negociació.

 

 

MESURES URGENTS PEL COVID-19

 

Atès que actualment hi ha un perill clar que els diferents brots de COVID-19 que s’estan produint a Catalunya puguin acabar descontrolant-se per complet precipitant una situació de crisi similar si no idèntica a la viscuda durant els mesos de confinament, CCOO sol·licitem que la SMPRAV prengui amb la urgència més gran mesures en matèria de prevenció com són:

  • Realització de proves serològiques i PCR periòdiques a TOTS els treballadors
  • Realització de proves PCR i serològiques de manera immediata i automàtica a tots els contactes que es puguin produir.
  • Apilament i distribució immediata de material, molt especialment de màscares de tipus FFP2 no caducades.

Per la mateixa raó CCOO demanem QUE ES MANTINGUIN ELS PERMISOS PER DEURE INEXCUSABLE. I que si finalment els informes sanitaris dictaminen una reincorporació, es doti, en tot cas, de mascaretes FFP2, guants i d’EPP especials al personal de risc reincorporat i se’ls assigni a llocs amb el mínim risc de contagi per contacte.

 

QUARANTENA EN CENTRES DE PREVENTIUS

 

Aplicar les quarantenes després les sortides judicials és un problema en centres amb proporcionalment moltes sortides per a la seva grandària, com són el cas del C.P Brians 1 i del C.P. de Dons. L’Administració ha demanat als jutges que facin molt més ús de les videoconferències però no s’espera que es faci un ús ràpid i extensiu així que està considerant no mantenir les quarantenes, amb el perill que això podria suposar.

CCOO hem sol·licitat que es facin proves PCR i serològiques a tots els interns que surtin, i que els mossos extremin les mesures de seguretat i facin un control el més estret possible dels interns i internes que acudeixin a les dependències judicials o sanitàries per a evitar qualsevol mena de contacte i exposició.

 Barcelona a 22 de juliol de 2020

 

#NOsensemascareta

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE CCOO SOBRE LA REUNIÓ AMB L’ADMINISTRACIÓ 21/07/2020

US CONTINUAREM INFORMANT!