REUNIÓ DE CCOO AMB EL SECRETARI AMAND CALDERÓ – 11 DE GENER DE 2023

 

AHIR, DIMECRES 11 DE GENER DE 2023, CCOO, 1A FORÇA SINDICAL DE CATALUNYA, ENS VAM REUNIR AMB EL SECRETARI DE MESURES PENALS AMAND CALDERÓ.

 

CCOO considerem que S’HA DE POSAR FIL A L’AGULLA, i és per això que  hem plantejat al secretari un conjunt de temes de treball dels quals els més importants han estat: 

 

 

INCREMENT DE PLANTILLES

 

CCOO hem pressionat al secretari de mesures penals a favor de l’increment de plantilla, i parlem d’un increment de diversos centenars de treballadors i treballadores dels tres àmbits, segons el projecte fet en el període de l’anterior consellera.

El secretari de mesures penals es mostra d’acord amb CCOO en què un increment de plantilla seria positiu, però la seva articulació precisa i les seves característiques estan condicionades a diverses variables, com entre altres la disponibilitat pressupostària.

 

AGRESSIONS

 

CCOO li hem manifestat que el problema de les agressions és d’extrema gravetat i requereix mesures urgents. El secretari es manifesta d’acord i reconeix que la tipologia d’intern ha canviat. Mantenen contactes positius amb sanitat en matèria d’interns amb deficiències cognitives, mentals i amb trastorns límit i s’estan desenvolupant mesures.

En el cas del C.P. Joves, que CCOO hem plantejat,  volen desenvolupar el pla de suport comunitari i altres mesures que permetin tractar la nova tipologia d’interns joves, que és d’una enorme complexitat.

CCOO també li hem recordat que l’aprovació de la condició d’agent d’autoritat, sigui per mitjà de la modificació de la Llei de CFSE, o de la LOGP, que és la via ara en tràmit, és irrenunciable i que la conselleria ha d’assegurar-se que el grup parlamentari del govern defensi a Madrid la seva aprovació.

 

JUBILACIÓ ANTICIPADA

 

CCOO li hem recordat al secretari de mesures penals el que es va tractar durant l’entrevista amb la consellera aquest dilluns passat (feu clic), i el que.

Durant la reunió amb la consellera i després amb el secretari CCOO vam insistir de manera especial en la defensa de l’absoluta necessitat de la seva aprovació a Madrid i que la conselleria de justícia, el govern de la Generalitat en ple i el seu grup parlamentari a Madrid realitzin el màxim d’esforços per a aconseguir-ho.

 

Això és el que CCOO defensarem a la reunió monogràfica de jubilació anticipada de demà divendres

 

NOU ACORD DE CONDICIONS DE TREBALL

 

CCOO hem sol·licitat que s’emprengui la negociació per a un nou acord de condicions laborals per al personal penitenciari que inclogui tots els temes, incloses jornada de 35 hores, negociació d’un acord propi de teletreball per a tractament i oficines, millores per conciliació i recuperació de drets arrabassats (dies de compensació de festius, permisos, horaris, etc.).

 

CCOO NO TOLERAREM UNA NEGOCIACIÓ A LA BAIXA!

 

BORSA D’INTERINS DE TÈCNICS ESPECIALISTES

 

L’acord de modificació de borsa de 2019, que CCOO NO VAM SIGNAR NI HEM ACCEPTAT MAI, va ser un DESASTRE COLOSSAL que ha portat a un desgavell en matèria d’organització i drets en crear subborses regides per criteris al qual més pintoresc.

És absolutament necessari un nou acord de regulació de la borsa d’interins que permeti la unificació de la borsa i totes les subborses actualment existents, ordenades exclusivament per criteri d’antiguitat, cadascuna amb la seva ordenació diferent, contradictòries entre si, i així li ho hem fet saber al secretari de mesures penals, que s’ha mostrat receptiu al tema.

 

CENTRES DE LA ZONA FRANCA I PROJECTE DE MÒDULS DE DONES AL C.P. LLEDONERS

 

La situació del projecte de trasllat de les dones internes del C.P. Brians 1 al C.P. Lledoners, ha estat un altre punt pel qual CCOO hem inquirit.

El secretari de mesures penals ha contestat que són favorables, però que el projecte està en fase de valoració final de pros i contres, ja que hi ha bastants punts positius innegables però també alguns negatius amb un pes específic important.

Respecte als centres nous de la Zona Franca (nou centre obert que substitueixi al centre obert 2 de Barcelona i nou centre de dones), el secretari de mesures penals ha assegurat que es mantenen les dates d’inauguració en 2025 per al centre obert i 2027 per al centre de dones, el pla funcional de les quals s’està estudiant ara.

CCOO hem recordat al secretari el dret de retorn dels companys/es que van sofrir l’injust i aberrant tancament de la Model, i de la necessitat que s’obri un nou centre de preventius a la Zona Franca que permeti tenir als interns preventius a Barcelona i retornar al C.P. Brians 1 a la seva funció original de centre de compliment. El secretari de mesures penals ha manifestat que en aquests moments no es contempla un centre de preventius nous. Si finalment es traslladen les internes al C.P. Lledoners, això permetria «esponjar» el C.P. Brians 1 que continuarà com a centre de preventius.

 

CCOO CONTINUEM INSISTINT EN LA NECESSITAT D’UN CENTRE DE PREVENTIUS A LA CIUTAT DE BARCELONA!

 

 

PROMOCIÓ INTERNA DEL C AL B

 

CCOO li hem recordat al secretari de mesures penals, tal com van fer amb la consellera, la necessitat de la promoció interna del C al B (fa més de 20 anys que no n’hi ha).

Aquest procés hauria de partir NO de les magres xifres que fins ara ha manejat la conselleria, sinó com a mínim de les 150 places acordades en 2006, a les quals caldria agregar, també com a mínim, les de les jubilacions de companys i companyes del B i l’ampliació necessària d’acord amb l’augment de centres produït des de 2006.

El tràmit parlamentari com a projecte de llei del decret llei 14/2022, que introduïa un procés de promoció interna per als funcionaris de carrera catalans en condicions molt favorables, amb temaris superreduïts, obre una estupenda possibilitat per a introduir esmenes que permetin realitzar un procés de promoció interna ràpid, amb nombroses places i en condicions molt favorables.

 

Fins ara CCOO som l’únic sindicat que ha defensat aquest punt davant la consellera i el secretari de mesures penals.

 

NOU MODEL DE MEDI OBERT

 

CCOO li hem recordat al secretari de mesures penals que cal un nou model de medi obert i que s’hauria de crear un grup de treball en tal sentit, i que portem demanant des de fa anys

El secretari es mostra d’acord que cal desplegar el model, però segons ell cal «repensar-lo», la qual cosa obre bastants incògnites. El que té clar és que vol ampliar el mitjà obert, de manera que es pugui incrementar en la mesura del possible el nombre d’interns en règim obert, que actualment és un 26% del total.

 

NPOLÍTIQUES DE PERSONAL DE LA SECRETARIA DE MESURES PENALS

 

CCOO finalment li hem recordat al secretari de mesures penals que és absurd realitzar processos d’eficiència en matèria de recursos humans a força de donar pals a tort i a dret retallant drets dels treballadors i treballadores penitenciàries, ja que poden donar resultats curt termini, però els efectes a mitjà i llarg termini són desastrosos, perquè produeix una acusada desafecció de la plantilla.

CCOO li hem posat l’exemple de la cobertura dels festius especials, que en l’estat es paguen, i per això no hi ha cap problema de cobertura, mentre que aquí es «soluciona» amb la pèrdua d’hores de compensació de festius si s’agafa una baixa no laboral. En l’estat es recorre a la pastanaga, mentre que aquí es recorre invariablement al pal, i això produeix conseqüències.

Com a colofó, CCOO li hem manifestat al secretari que hem obert una nova etapa, i l’intel·ligent és mirar endavant, però hem recordat que sempre partim d’un passat.

 

EL MOVIMENT ES DEMOSTRA CAMINANT I LES BONES PARAULES HAN D’ANAR NECESSÀRIAMENT ACOMPANYADES DE FETS!

 

Barcelona, 12 de gener de 2023

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA REUNIÓ DE CCOO AMB EL SECRETARI DE MESURES PENALS AMND CALDERÓ

US CONTINUAREM INFORMANT!