REUNIÓ DE GRUP DE TREBALL – INICI DE LA NEGOCIACIÓ D’UN NOU PRP I DE BORSES DE TRACTAMENT

 

Ahir, dimarts 21 de gener de 2020, va haver-hi reunió de grup de Treball presidida per la Directora de Serveis del Departament de Justícia.

 

 

NEGOCIACIÓ DEL NOU PRP

 

Els sindicats rebutgem completament la proposta de l’Administració i presentem a l’Administració la nostra proposta unitària i conjunta, amb inclusió de les quantitats actuals en el complement específic. L’Administració diu que l’analitzaran.

CCOO en particular realitzem una exposició completa amb xifres i exemples que demostra que la majoria de conceptes emprats en la proposta de l’Administració, especialment el concepte de descompte grupal, no sols són inassolibles, sinó que són inaplicables i donen lloc a aberracions espectaculars i injustes. També hem evidenciat que la proposta de l’Administració, que qualifiquen d’esborrany, ha estat realitzada per persones que demostren un desconeixement total del mitjà penitenciari.

Dins de dues setmanes hi haurà una nova reunió de negociació.

 

JUBILACIÓ ANTICIPADA I 2a ACTIVITAT

 

L’Administració manifesta que ben aviat es convocarà el grup de treball de 2a activitat que hauria d’arribar a conclusions en un termini màxim de 3 mesos.

CCOO defensem novament que en el grup s’inclogui de manera ineludible la jubilació anticipada tal com es va acordar durant la reunió del 7 de desembre de grup de treball en el qual va estar present la Secretària General del departament de Justícia.

CCOO considerem que el més important i urgent és realitzar els estudis que permetin la defensa de la jubilació anticipada davant l’Administració central. La resta de sindicats s’adhereixen a la nostra proposta i el departament l’accepta, de manera que ampliarà el període i els professionals que participin en el grup.

 

BORSA PSICÒLEGS

 

L’Administració sembla que per fi s’ha adonat que la selecció per ATRI és extremadament lenta. El que sigui injusta i la majoria de les vegades una vergonyosa selecció a dit a penes encoberta es neguen a veure-ho.

 CCOO defensem que l’acord de 2004 que establia les travesses de tractament continua vigent, que aquestes funcionaven de manera ràpida i eficaç i que per això han de tornar

L’Administració explica la seva proposta de crear la seva borsa de tractament de tots els col·lectius començant pels psicòlegs. Diuen que cobriria tot l’àmbit penal i que voldrien obrir-la a tots els candidats possibles.

A la gent que superés el procés se li aplicaria els mèrits segons experiència i formació.

Les vacants s’oferirien sempre primer als funcionaris de carrera i només després es cridaria al primer candidat de la borsa.

L’Administració davant la nostra ferma defensa de les travesses de tractament es compromet a revisar la seva regulació i presentar una nova proposta de negociació.

 

CONCURS DE COMANDAMENTS INTERMEDIS

 

Es preveu publicar la llista provisional entre abril i maig.

CCOO demanem que la valoració dels cursos sigui pública. En el concurs de 2008 no es van publicar les valoracions i els candidats van haver de recórrer-les completament a cegues.

CCOO ja vàrem forçar que en el darrer concurs de trasllats de llocs base es publiquessin totes les valoracions de cursos i creiem fermament en aquest i en tots els processos la transparència ha de ser sempre màxima.

 

OPOSICIONS

 

  • EDUCADORS L’Administració trasllada la voluntat de convocar el concurs de trasllats al mes de febrer i pretenen resoldre l’oposició simultàniament a finals de setembre.
  • JURISTES. La convocatòria de l’oposició de juristes seria en el mes de juny. Les bases es negociaran pròximament.
  • TREBALLADORS SOCIALS. La convocatòria es realitzaria a finals del 2020.
  • TÈCNICS ESPECIALISTES. L’Administració afirma que mantindrà la proposta realitzada i es comprometen tal com hem demanat CCOO a augmentar el nom de llocs vacants que disposi, vinculada als pressupostos.

 

CONCURS DE TRASLLATS DE TÈCNICS ESPECIALISTES

 

CCOO ens quedem sols defensant que es convoqui al més aviat possible un concurs de trasllats.

CCOO ja vàrem avisar fa un any i hem reiterat en totes i cadascuna de les reunions de grup de treball que els temps actuals i la intenció de l’administració de realitzar els concursos un darrere d’un altre, el concurs de trasllats de tècnics especialista no es podria convocar fins a finals de 2021 com molt aviat i la seva resolució es realitzaria potser en 2023, la qual cosa és una barbaritat, ja que l’últim concurs de trasllats es va convocar en 2015.

Barcelona a 22 de gener de 2020

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA DE LA REUNIÓ DEL GRUP DE TREBALL DEL 21/01/2020

DESCARREGA EN PDF LA PROPOSTA CONJUNTA I UNITARIA DELS SINDICATS DE NOU PRP 2020-2022

US CONTINUAREM INFORMANT!!