UNANIMITAT DEL PARLAMENT DE CATALUNYA EN DEFENSA DE LA JUBILACIÓ ANTICIPADA

 

AVUI DIJOUS, 30 DE MARÇ DE 2023, TOTS ELS GRUPS POLÍTICS DEL PARLAMENT DE CATALUNYA HAN VOTAT PER UNANIMITAT LA PROPOSTA DE RESOLUCIÓ PRESENTADA EN LA COMISSIÓ DE JUSTÍCIA PEL GRUP PARLAMENTARI D’EN COMÚ PODEM A FAVOR DE LA NOSTRA JUBILACIÓ ANTICIPADA.

 

CCOO, 1a Força Sindical de Catalunya, hem vingut realitzat intenses gestions amb diversos grups parlamentaris a favor de la presentació i l’aprovació de la resolució, i hem estat l’única organització sindical que ha estat present avui en la comissió.

 

 

Tots els grups sense excepció s’han mostrat favorables a la jubilació anticipada en el que han qualificat de reivindicació històrica dels treballadors i treballadores penitenciàries catalanes. I els grups polítics d’En comú Podem i el PSC han recordat que el personal de tractament també ha d’estar inclòs.

La resolució aprovada vincula formalment al govern i el fet que hagi estat aprovada per unanimitat absoluta, i per a això CCOO hem estat treballant amb gran intensitat, és un missatge políticament fort que s’envia al govern de l’estat que és el que fet i fet ha d’aprovar la jubilació anticipada.

Per ordre d’intervenció:

El grup En comú Podem ha estat el grup parlamentari que A PETICIÓ DE CCOO ha presentat a votació  la proposta de suport a la jubilació anticipada.  Primer de tot ha demanat tolerància zero a les agressions. Després d’això ha demanat que es realitzin les gestions amb l’Estat i ha defensat que cal buscar solucions per a la jubilació anticipada del personal de tractament, que hauria d’estar inclòs. Finalment, s’ha fet eco de l’acord de la setmana passada que inclou un increment mínim de plantilla de 350 places, per la qual cosa el pla estratègic que permeti escometre la jubilació anticipada ha de cobrir no sols les vacants produïdes sinó també l’increment pactat i els recursos necessaris.

El grup d’Esquerra Republicana, amb el qual CCOO ens vam reunir també ahir mateix per parlar de la resolució, les agressions i el C.P. Joves, ha donat suport ple a la resolució. Ha recordat que al gener el govern ha iniciat els tràmits amb el ministeri presentant una petició formal i presentació d’un informe. Paral·lelament, el grup parlamentari d’ERC en el congrés dels diputats ha presentat una esmena per a introduir una disposició addicional en la Llei General de la Seguretat Social (LGSS). ERC ha celebrat l’acord d’increment mínim de plantilla de 350 places de la setmana passada i han introduït una esmena per a la introducció del pla estratègic corresponent que asseguri els recursos necessaris.

El grup Socialistes i Units per a Avançar (PSC) ha secundat sense reserves la resolució de suport del parlament a la jubilació, també ha esmentat la necessitat que s’inclogui de manera paral·lela al personal de tractament, ha demanat més recursos contra les agressions, i sobretot HA PROMÈS TOTA L’AJUDA I PRESSIÓ QUE PUGUI FER EL PSC A MADRID A FAVOR DE L’APROVACIÓ DE LA JUBILACIÓ ANTICIPADA DEL PERSONAL PENITENCIARI.

El grup Junts per Catalunya ha donat suport a la resolució i ha recordat que l’acord el va signar la llavors consellera Ciuró, ha dit que la jubilació anticipada del personal penitenciari està més que justificada i ha recordat que el seu grup va presentar en el seu moment en la llei de pressupostos de l’estat una esmena per a introduir la disposició addicional en la LGSS.

El grup Vox ha secundat també la resolució, ha celebrat l’increment d’un mínim de 350 places de l’acord de la setmana passada, que ha considerat un pas positiu en la lluita contra les agressions, i ha sol·licitat també que es faci un pla que tingui en compte la pèrdua immediata de treballadors que es produirà quan s’aprovi la jubilació anticipada per al nostre col·lectiu.

El grup de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha manifestat que votava a favor.

El grup de Ciutadans s’ha mostrat també completament a favor, considerant que la jubilació anticipada, a més de ser una reivindicació històrica del nostre col·lectiu, també és una reivindicació justa. Han recordat que continuen havent-hi agressions i que s’ha de cometre una planificació per a escometre les conseqüències de la jubilació anticipada i les agressions.

El grup mixt s’ha mostrat també a favor. També ha manifestat que és una reivindicació justa i que hi ha altres demandes del col·lectiu penitenciari que també cal resoldre.

 

CCOO recordem una altra vegada que hi ha dues vies per accedir a la jubilació anticipada: La via ordinària i la via extraordinària. Ambdues estan en marxa des del mes de gener d’aquest any.

 

La presentació de l’expedient davant la secretaria d’estat del ministeri el passat 23 de gener, va obrir formalment la via ordinària fixada pel reial decret 1698/2011 de 18 de novembre, pel qual es regula el règim jurídic i el procediment general per a establir coeficients reductors i anticipar l’edat de jubilació en el sistema de la Seguretat Social, procés que finalitza amb un reial decret específic de regulació de la nostra jubilació anticipada. Va ser el camí seguit per la jubilació anticipada dels policies locals.

 

La via extraordinària ja es va iniciar amb la presentació per part d’ERC d’una esmena al projecte de llei de la Llei d’Eficiència Processal que introdueix una disposició addicional en la Llei General de la Seguretat Social, i que va ser el camí seguit per mossos, ertzaines i la policia foral. Aquesta llei amb l’esmena d’ERC està actualment en tràmit en la comissió de justícia del congrés dels diputats.

 

CCOO CONTINUEM DEFENSANT I HEM DEFENSAT DAVANT ELS GRUPS PARLAMENTARIS QUE S’HA D’INCLOURE TOT EL PERSONAL DE TRACTAMENT EN LA JUBILACIÓ ANTICIPADA.

 

CCOO continuem pressionant perquè l’administració convoqui el grup de treball monogràfic dedicat en exclusiva al tema de la jubilació del personal de tractament, que l’administració es va comprometre a convocar.

 

EN AQUEST VIATGE CAP A LA JUBILACIÓ ANTICIPADA HEM D’ESTAR TOTS SENSE EXCEPCIÓ!

 

Barcelona, 30 de març de 2023

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE LA RESOLUCIÓ APROVADA PER UNANIMITAT DEL PARLAMENT DE CATALUNYA EN DEFENSA DE LA JUBILACIÓ ANTICIPADA

US CONTINUAREM INFORMANT!