AGRESSIÓ AL MR02 BRIANS 2

 

Aquest dilluns, 22 de novembre, hem de lamentar una terrible agressió al mòdul 2 del nostre centre penitenciari, mòdul confinat,  que va acabar amb tres funcionaris agredits. Quan els funcionaris procedien a recriminar l’actitud a un intern, presumptament amb antecedents psiquiàtrics i molts informes regimentals, davant la notificació d’un document, aquest va agredir-los d’una manera salvatge i descontrolada, activant-se un CODI 2.

CCOO volem felicitar la ràpida actuació dels nostres companys del sector 1 que van acudir de forma immediata a donar suport al MR02. Malauradament dos companys van requerir assistència mèdica i van ser derivats a la mútua ASEPEYO.

 

 

CCOO donem tot el nostre suport als companys i companyes agredits/des i esperem la seva ràpida recuperació.

 

 

Des de CCOO hem demanat a la direcció del centre que exigeixi a la SMPRAV que es cobreixin totes les baixes existents al centre, i no solament una part de les baixes COVID, així com l’augment de dotació de personal, per tal d’afrontar l’augment de càrrega de treball dels mòduls confinats i/o aïllats i millorar la seguretat de tots els treballadors.

Des de CCOO hem exigit, exigim i exigirem fermesa i tolerància zero en aquests incidents: Que s’apliqui el protocol d’agressions de manera estricta, notificant-les al Jutjat de Guàrdia, i que l’Administració informi els companys agredits dels seus drets legals (assistència jurídica) com laborals (Servei de Suport Psicològic, si cal). Tot el que no sigui complir aquests mínims ho consideraríem inacceptable.

Exigim a la SMPRAV i a la Conselleria, que deixi d’aplicar normes només de cara a la galeria, de fer trucades al personal agredit (que s’agraeixen, però no aporten cap solució) i de fer visites als centres després dels incidents per recollir “informació”.

CCOO exigim que es preocupin de dotar del personal necessari a tots els centres penitenciaris de Catalunya, i de redactar i aplicar instruccions i circulars que garanteixin de manera real la seguretat, tant física com jurídica, dels seus treballadors/res.

De poc o res serveixen circulars descompensadament garantistes davant interns pertorbats i alienats. I a sobre, que les portes d’accés al mòdul no funcionin correctament i no es resolguin aquest i altres problemes que s’han denunciat de manera reiterada .

 

CCOO EXIGIM UN CANVI EN EL MODEL PENITENCIARI, I QUE D’UNA VEGADA PER TOTES ES TRACTI INTEGRALMENT LES PROBLEMÀTIQUES DE LES MALALTIES MENTALS I ELS TRASTORNS PSICOLÒGICS

 

 

Tenim una plantilla molt implicada i professional que  desenvolupa la seva feina en unes condicions precàries i de falta de recursos humans i materials. Prova d’això va ser l’actuació dels funcionaris del DERT en el CODI VERMELL d’ahir salvant la vida d’un intern.

 

Mentrestant, la SMPRAV continua amb els braços plegats!

 

NOSALTRES NO HO FAREM

 

 

JA N’HI HA PROU D’AGRESSIONS!!!!

                                                                      

 

 

Sant Esteve Sesrovires, 23 de novembre de 2021

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE L’AGRESSIÓ AL MR02 DEL C.P. BRIANS 2 

US CONTINUAREM INFORMANT!