ARA PRETENEN ATEMPTAR CONTRA EL CRITERI D’ANTIGUITAT

 

VOLEN ELIMINAR EL CRITERI D’ANTIGUITAT PER A LA BORSA D’INTERINS!

 

CCOO, 1A FORÇA SINDICAL DE CATALUNYA, NOVAMENT DEFENSEM ALS 400 TREBALLADORS I TREBALLADORES INTERINES!

UGT, CSIF, CATAC i Intersindical sembla que estaven d’acord amb l’administració a integrar a determinades persones en la borsa de treball sense comptar amb el criteri d’antiguitat!

 

 

JUBILACIÓ ANTICIPADA DE TRACTAMENT (QUESTIÓ PREVIA)

 

Durant la reunió deL grup de treball penitenciari d’ahir, dimecres 15 de febrer de 2023, amb un ordre del dia dedicat només a la borsa d’interins de tècnics especialistes, s’ha tractat como a qüestió prèvia i fora de l’ordre del dia, la jubilació anticipada del personal de tractament.

CCOO hem manifestat formalment el nostre desacord amb el fet que l’administració hagi  exclòs unilateralment a tractament del seu informe per l’administració central. L’administració no a permès una discussió extensa del tema, i CCOO hem demanat una altra vegada reunió formal del grup de treball penitenciari dedicada només a aquest tema, que l’administració s’ha compromès a convocar.

 

BORSA DE TÉCNICS ESPECIALISTES (ORDRE DEL DIA)

 

Després de la qüestió prèvia, durant la reunió de grup de treball penitenciari d’ahir, de la que ni l’administració, ni els altres sindicats no poden excloure a CCOO, s’ha revelat el projecte ocult per a integrar a només 180 persones de les 400 que hi ha en les quatre llistes alegals i no regulades, en la borsa de treball, però seguint criteris de REALITZACIÓ O NO DE LES PROVES FÍSIQUES, prescindint, per tant, del criteri d’antiguitat.

 

 CCOO sempre hem dit que qualsevol ordenació de companys i companyes interines HA DE SER PER ESTRICTA ANTIGUITAT!

 

Prescindir del criteri d’antiguitat per alterar l’ordenació de la borsa i de totes les futures incorporacions i substitucions, significaria que persones amb antiguitat mínima com a treballadors penitenciaris passarien a borsa regulada i ocuparien vacants de manera indefinida per davant de persones amb molta més antiguitat en les llistes, però que, per contra, continuarien amb els contractes escombraries de curta durada. AIXÒ ESTABLIRIA UN PERILLOSÍSSIM PRECEDENT EN PRESCINDIR DE L’ANTIGUITAT COM A CRITERI.


CCOO VAM DENUNCIAR LA SETMANA PASSADA AL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA A L’OFICINA ANTIFRAU DE CATALUNYA PER L’ABÚS DE CONTRACTES DE REFORÇ DE CURTA DURADA I LES CONTRACTACIONS OPAQUES!

 

CCOO vam aixecar ahir la llebre del que volien fer, amb un criteri d’elecció arbitrari, només unes proves físiques, que suposaria ignorar per complet del criteri d’antiguitat en la borsa, passant per sobre del treball fet durant anys. En oposar-nos CCOO amb vehemència, diversos dels sindicats participants en aquest pla han començat a retrocedir.

El pitjor de tot és que d’acord amb les intervencions d’altres sindicats durant la reunió d’ahir, sembla que el tema de l’ús del criteri de les proves físiques ja s’havia tractat en la reunió secreta de la comissió de seguiment de la borsa d’interins del dimarts 7 de febrer de 2023 (comissió de la qual estem CCOO exclosos per decisió de l’administració i dels altres sindicats) reunió de la qual UGT, CSIF, CATAC i Intersindical s’han cuidat molt d’informar de què es va parlar en el seu transcurs.

 

Per què aquests sindicats van callar i no van informar de la seva reunió del 7 de febrer? 

ALGÚ SAP QUÈ VAN PARLAR? 

Encara que continua sent un secret, s’enxampa abans a un mentider que a un coix, com diu el refrany, i a poc a poc es van filtrant i coneixent detalls.

 

CCOO creiem que UGT, CSIF, CATAC i Intersindical no van informar de la seva reunió del 7 de febrer perquè no podien dir que s’havia tractat el tema d’incloure en borsa persones de les llistes  escollides per l’Administració ignorant per complet el criteri d’antiguitat, violentant el mateix acord de 2019.

Ara entenem CCOO les presses sospitoses dels altres sindicats i de l’administració per incloure un número estrany i aparentment arbitrari de persones i la falta de publicitat de la reunió de comissió de seguiment de borsa del 7 de febrer.

CCOO DEFENSEM SEMPRE EL CRITERI D’ANTIGUITAT COM A ÚNIC CRITERI D’ORDENACIÓ DE LA BORSA!


CCOO TAMBÉ DEFENSEM QUE S’INCLOGUIN EN UNA BORSA REGULADA I AMB DRETS RECONEGUTS A TOTES LES PERSONES!

Per això CCOO hem exigit una vegada més, i com ja portem gairebé un lustre fent, que incloguin a les 400 persones actualment escampades per 4 llistes, i que s’ordenin dins de la borsa per antiguitat amb sistemes d’inclusió públics i transparents, com sempre s’ha fet.

 

CCOO creiem fermament que S’HA D’INCLOURE TOTES LES PERSONES QUE HI HA EN TOTES LES LLISTES, i no sols a 180 o qualsevol altre número pactat subterràniament segons criteris ad hoc inconfessables i secrets!

CCOO hem estat l’únic sindicat que hem aconseguit que l’administració es comprometi a presentar una proposta per escrit que detalli que modificacions de l’acord de 2019 pretén

 

CCOO CONTINUEM DEFENSANT L’ANTIGUITAT COM A CRITERI D’ORDENACIÓ ÚNIC I QUE S’INCLOGUI EN LA BORSA REGULADA A TOTES LES PERSONES ABANDONADES A LA SEVA SORT EN LES 4 LLISTES NO REGULADES DE LA VERGONYA

 

L’ACORD DE BORSA DE 2019, QUE CCOO VAM SER L’ÚNIC SINDICAT QUE NO VA SIGNAR, ÉS EL CULPABLE DE TOTS AQUESTS DESPROPÒSITS:

 

  • Borsa de treball esgotada.
  • 4 llistes alegals sense regulació ni possibilitat de defensa de drets, ordenades segons criteris absurds i contradictoris entre si.
  • COMISSIONS DE SEGUIMENT DE BORSA SECRETES on, segons ha admès el propi sindicat CSIF amb una certa candidesa durant la reunió d’avui, es van acordar mesures perjudicials per als treballadors i treballadores, incloses d’expulsió, que estaven fora de la cobertura legal de l’acord de borsa.

L’ACORD DE BORSA DE 2019 HA ESTAT UN FRACÀS ABSOLUT  I  DE FACTO JA ESTÀ MORT, TAL COM CCOO VAM DIR QUE SUCCEIRIA! 

CAL SUBSTITUIR-HO PER UN ALTRE!

 

La mateixa administració compta amb un dictamen jurídic que recomana acordar un nou acord, ja que l’acord de 2019 no funciona. Sorprenentment, l’administració s’ha resistit durant bona part de la reunió a seguir la recomanació dels seus propis serveis jurídics.

Els qui van signar l’acord de 2019 hauran d’assumir les conseqüències dels seus errors, les seves omissions i les seves mentides.

CCOO DEFENSAREM SEMPRE SENSE RESTRICCIONS I EN TOT MOMENT ELS INTERESSOS DE TOTS ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES PENITENCIÀRIES!

 

Barcelona, 16 de febrer de 2023

 

DESCARREGA EN PDF LA NOTA INFORMATIVA SOBRE LA REUNIÓ DEL GRUP DE TREBALL PENITENCIARI DEL 15 DE FEBRER DE 2023

US CONTINUAREM INFORMANT!